صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گرهی بر سر نهایی‌سازی سند همکاری‌های ایران و افغانستان وجود ندارد

۲۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۲:۰۱
کد خبر: ۶۷۵۱۵۹
معاون وزیر امور خارجه افغانستان تاکید کرد: هیچ گرهی بر سر راه نهایی‌سازی سند همکاری‌های درازمدت دو جانبه میان افغانستان و ایران وجود ندارد.

– «میرویس ناب» معاون وزیر امور خارجه افغانستان با اشاره به سفر خود به تهران و رایزنی‌هایش با مقامات ایرانی گفت: رابطه ایران و افغانستان و آمدن من به تهران، یک موضوع معمول و یک رفت و آمد در چارچوب رایزنی‌های مستمر دو کشور دوست و برادر است که قرن‌های متمادی با یکدیگر دارای رابطه بوده، اشتراکات فراوان داشته، منافع بسیار بزرگ با یکدیگر دارند و برنامه‌های زیاد اقتصادی و ترانزیتی برای توسعه و ایجاد رفاه دارند.

وی حضور خود را در ایران را مثبت و سازنده قلمداد کرد و اظهار داشت: رابطه دولت جمهوری اسلامی افغانستان با جمهوری اسلامی ایران به اندازه‌ای نزدیک، برادرانه و دوستانه است که مانند بازدید و آمدن به خانه خود است.

این دیپلمات ارشد افغانستانی درباره رایزنی‌های دیروز و امروز خود در تهران هم تصریح کرد: درباره مسائل بسیار متنوع، با سید عباس عراقچی، معاون وزارت امور خارجه ایران دیدار و گفت و گو کردم. همچنین با محمدجواد ظریف و رضا اردکانیان نیز دیدارهایی انجام خواهم داد. این رفت و آمدها در چارچوب حفظ روابط دوستانه و برادرانه بین دو کشور به صورت متداول و منظم انجام می‌شود و ما همیشه بر حفظ آن تعهد داریم.

میرویس ناب درباره آخرین وضعیت رایزنی‌های تهران و کابل برای تدوین نهایی سند جامع همکاری‌های راهبردی ایران و افغانستان هم گفت: هیچ گرهی بر سر راه نهایی‌سازی سند همکاری‌های درازمدت دو جانبه میان افغانستان و ایران وجود ندارد. در این راه دو موضوع وجود دارد؛ یکی امضا کردن اسناد است و دیگری، چگونگی مسئولیت‌پذیری و تدقیق مفاد و مواد این سندها که باید بر سر آنها توافق شود.

مناسبات میان تهران و کابل گسترده، دوستانه و برادرانه است

وی با تاکید بر اینکه مناسبات میان تهران و کابل به اندازه‌ای گسترده، دوستانه و برادرانه است که موجب شده مذاکرات خود را روی نهایی‌سازی سند بسیار با مسئولیت پیش ببریم، ابراز داشت: این مسئولیت‌پذیری از سوی هر دو طرف است به ویژه جمهوری اسلامی افغانستان بر نهایی‌سازی این سند متعهد است.

معاون وزارت امور خارجه افغانستان ادامه داد: کشورها به دنبال تامین منافع خود هستند که این موضوع نیازمند درک مشترک از به وجود آوردن منافع متقابل بین طرفین است. همیشه این درک و منافع متقابل میان ایران و افغانستان وجود داشته است. شما شاهد مهمان‌نوازی جمهوری اسلامی ایران از میلیون‌ها مهاجر افغان در چهل سال گذشته هستید که این موضوع هم در بخشی از سند مورد توجه قرار گرفته است.

انتظار داریم هیات ایرانی به کابل بیاید

میرویس ناب، توسعه روابط تجاری، توازن‌بخشی به روابط اقتصادی و همکاری در جلوگیری از وقوع حوادث دلخراش در مرزهای دو کشور (سرحدات) را از بخش‌های مهم سند جامع همکاری‌های درازمدت ایران و افغانستان برشمرد و بیان کرد: باید راهکارها را پیدا کرده و بتوانیم آنها را تدقیق کنیم تا بتوانیم روابط‌مان را با یکدیگر ارتقا دهیم. در این چارچوب، هیچ گرهی در روابط دو کشور وجود ندارد و امیدوار هستیم در سریع‌ترین زمان مناسب، زمینه لازم برای امضا سند فراهم شود.

وی درباره رایزنی‌های خود با وزیر نیرو بعنوان مسئول کمیسیون مشترک ایران و افغانستان گفت: روابط ما بیشتر در بخش انرژی، ایجاد توازن در تجارت، توسعه خطوط ریلی بین دو کشور و سرمایه‌گذاری‌های مشترک است. قرار است کمیسیون اقتصادی را در آینده‌ای نزدیک دایر کنیم. انتظار داریم دوستان ما از ایران به کابل بیایند تا بتوانیم درخصوص موضوعات اقتصادی به توافق برسیم.

تروریسم تهدید جدی در برابر منافع ایران و افغانستان است

این دیپلمات ارشد افغانستانی درباره همکاری‌های امنیتی ایران و افغانستان در سند همکاری‌های راهبردی دو کشور هم عنوان کرد: ایران و افغانستان دو کشوری هستند که سرحدات (مرزهای) مشترک داشته، روزانه با موضوع قاچاق مواد مخدر و قاچاق انسان روبه‌رو هستند و تروریسم به عنوان یک تهدید جدی در برابر منافع دو کشور قرار دارد.

میرویس ناب افزود: همکاری‌های مرزی، امنیتی و چگونگی ایجاد مکانیسم سریع و موثر در جلوگیری از تهدیدات مرزی که مورد توجه دو کشور است. همچنین گسترش همکاری‌ها ایران و افغانستان در مبارزه با تروریسم یکی از موضوعات مهم رایزنی است چراکه ما بزرگترین قربانی تروریسم هستیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره کشته شدن المصری در افغانستان گفت: المصری، نفر دوم القاعده توسط عملیات نیروهای ویژه امنیت ملی افغانستان در منطقه "اندر" واقع در ولایت غزنی کشته شد. این موضوع تایید شده و رسمی از سوی جمهوری اسلامی افغانستان است و بعد از آن هم ما اثری از او را ندیدیم.

معاون وزیر امور خارجه افغانستان با تاکید بر اینکه کشته شدن المصری در توسط نیروهای امنیتی افغانستان نشان‌دهنده تعهد دولت کابل و مبارزه بسیار جدی علیه تروریسم است، اظهار داشت: این موضوع نشان می‌دهد هنوز هم گروه‌های مختلف تروریستی مختلف که منافع کلان منطقه را متضرر می‌سازند، زیر چتر حمایت طالبان به سر می‌برند و با طالبان رابطه دارند.

معاون وزیر امور خارجه افغانستان اضافه کرد: ما با طالبان مذاکرات جدی را آغاز کرده‌ایم تا هم سطح تهدید را کاهش دهیم و هم چتر بزرگ از گروه‌های تروریستی را بگیریم. اقدامات جدی دیگری هم برای به نتیجه رسیدن مذاکرات صلح انجام داده‌ایم.

/انتهای پیام/

ایرنا



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *