صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دلال‌های مسکن در تکاپوی فروش خانه‌های احتکاری

۲۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۰:۰۲
کد خبر: ۶۷۵۰۴۸
بلاتکلیفی قیمت‌ها در بخش مسکن دلالان را به تکاپوی فروش واحد‌های احتکاری انداخته است. یک کارشناس بازار مسکن علت افزایش حدود ۴۰ درصدی عرضه در بازار مسکن را همین موضوع عنوان کرد.

_ ایسنا نوشت: ایرج رهبر اظهار کرد: در حال حاضر کسانی که با نیت سوداگری به شکل گسترده واحد‌های مسکونی را خریداری و احتکار کرده بودند با توجه به تحولات سیاسی به تکاپو افتاده اند تا آن‌ها را بفروشند. این افراد در زمانی که نرخ‌ها بالا رفته بود اقدام به خرید کرده اند و حالا نگران کاهش قیمت هستند. علت افزایش حدود ۴۰ درصدی عرضه در بازار مسکن این است.

وی افزود: مساله دیگر به طرح مالیات بر خانه‌های خالی مربوط می‌شود که برخی فعالان بازار مسکن را نگران کرده و اقدام به عرضه کرده اند.

این کارشناس بازار مسکن تصریح کرد: در شرایط کنونی هرکس تصوری از آینده دارد و هیچ چیز قطعی نیست. گشایش‌های سیاسی می‌تواند اثرات کاهشی در بازار ملک ایجاد کند و ادامه وضعیت فعلی اثرات التهابی در بخش مسکن خواهد داشت. هنوز عکس العمل‌ها مشخص نیست و به همین خاطر قیمت‌ها از عرضه و تقاضا تبعیت نمی‌کند. به طور مثال در بعضی مناطق با رشد عرضه و کاهش تقاضا مواجه هستیم، اما قیمت‌ها هم بالا رفته، در حالی که باید کاهشی باشد. در مناطقی دیگر عرضه کاهش یافته و قیمت‌ها هم نزولی شده است. این نشان می‌دهد منطق اقتصادی در بازار وجود ندارد.

رهبر، تغییر و تحول در حوزه مسکن را بلندمدت دانست گفت: ممکن است در کوتاه مدت مثل شرایط فعلی رفتار‌های هیجانی از سوی محتکران در بازار ملک دیده شود، اما برای ایجاد ثبات و آرامش در این بخش باید تولید افزایش یابد. اسلامی وزیر راه و شهرسازی طرح اقدام ملی مسکن را در دستور کار قرار داده که قدم مثبتی است، اما دولت باید موانع ساخت و ساز را از پیش پای بخش خصوصی بردارد. این در حالی است که نوسانات دائم قیمت مصالح ساختمانی، سازندگان را برای اجرای پروژه‌ها مردد کرده و به همین دلیل ساخت و ساز بسیار کاهش یافته است.

نایب رییس انجمن انبوه سازان استان تهران با بیان این که هم اکنون هر پاکت سیمان ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان به دست مصرف کنندگان می‌رسد گفت: هر پاکت سیمان از طرف دولت ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان نرخ گذاری شده، اما ۳۵ هزار تومان فروخته می‌شود. هر کیلوگرم فولاد تا ۱۷ هزار تومان هم بالا رفت که غیر قابل تصور بود. طبق محاسبات قیمت فولاد باید ۸۰۰۰ تومان باشد که حتی این رقم هم از قیمت جهانی گرانتر است.

به گفته رهبر، هم اکنون فروشندگان فولاد می‌گویند تا ظهر صبر کنید قیمت جدید اعلام کنیم! تولیدکننده با قیمت‌های پایین انرژی و هزینه‌های داخلی فولاد تولید می‌کند و شمش را با نرخ دلار صادر می‌کند. عرضه فولاد به شکل خرد در بورس هم به نابسامانی دامن می‌زند. کارخانه فولاد را کیلویی ۸۰۰۰ تومان در بورس عرضه می‌کند و دلال با قیمت ۱۲ هزار تومان به سازندگان می‌فروشد. البته قرار است مصوبه‌ای بدهند که فولاد به صورت کلان در بورس عرضه شود که اگر این اتفاق بیفتد سازندگان نوسانات قیمت در بورس کاهش پیدا می‌کند.

قیمت مسکن در تهران متری ۲۶.۷ میلیون تومان

تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران در مهرماه سال ۱۳۹۹ به ۸۶۵۶ واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۲.۳ درصد و ۱۵۴ درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین بر اساس اعلام بانک مرکزی در ماه مورد گزارش، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۲۶.۷ میلیون تومان بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب معادل ۱۰ و ۱۱۰ درصد افزایش یافته است.

 

 

 


برچسب ها: مسکن احتکار

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *