صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آب آلوده بلای جان کابلی‌ها/ 80 افغانی برای یک‌متر مکعب آب/ امراض خطرناک در راه است

۲۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۹:۲۱
کد خبر: ۶۷۴۸۳
خبرگزاری میزان: در کنار هوای آلوده کابل و گرد و غبار ناشی از خودروها، آب‌های آلوده بزرگترین عامل بیماری‌های مختلف در پایتخت "افغانستان" به شمار می‌رود.
به گزارش به نقل از خبرگزاری فارس، در کنار هوای آلوده کابل و وجود گرد و غبارهای ناشی از ماشین‌ها و خودروها، آب‌های آلوده بزرگترین عامل بیماری‌های مختلف در کابل، پایتخت افغانستان به شمار می‌روند.
 
کابل با وسعت کوچک خود شهری خطرناک از نظر بهداشتی برای شهروندان است و درمانگاه‌ها و بیمارستان‌های این شهر سالانه میزبان هزاران بیمار متأثر از آلودگی‌های آبی و محیطی است.
 
با اینکه کابل از نعمت آب شیرین برخوردار است، اما نبود آب بهداشتی و معدنی سبب شده تا اکثر ساکنان آن مورد تهدید بیماری‌های مختلف قرار گیرند.
 
«دادمحمد بهیر» رئیس اداره آبرسانی کابل با بیان اینکه ضرورت دارد تا آب‌های معدنی بیشتری از عمق چاه‌ها خارج و از طریق لوله‌کشی شهری به شهروندان کابل رسانده شود، از وجود آب‌های آلوده و استفاده شهروندان از آن، اظهار نگرانی کرد.
 
بهیر که در مراسم افتتاحیه یک پروژه آبرسانی در کابل صحبت می‌کرد، گفت: اکنون حدود 70 درصد بیماری‌های شهروندان کابل به دلیل استفاده از آب‌های آلوده است و مسئولان دولتی باید با ایجاد و احداث مخازن آبی کمبودهای آبی شهروندان پایتخت را رفع کنند.
 
کابل که زمانی تمام شهروندان آن از آب‌های بهداشتی استفاده می‌کردند با تجربه حدود بیش از 30 سال جنگ و خشونت دیگر قادر به آبرسانی به تمام شهروندان نیستند و در 14 سال گذشته تنها چند پروژه آبرسانی دولتی و نیمه دولتی ساخته شده است.
 
این پروژه‌ها در مناطق «خوشحال خان»، «بگرامی»، «سرای غزنی» و چند منطقه دیگر کابل است که می‌تواند به حدود 2 میلیون شهروند کابل آب بهداشتی برساند، در حالی که بیش از 3 میلیون شهروند دیگر از نعمت آب شیرین محروم می‌مانند.
 
لوله‌کشی کابل بر اثر جنگ‌های داخلی کاملاً از بین رفت و اثری از آن باقی نماند، به همین دلیل دولت 14 ساله کابل شاهد مشکلات زیادی در بخش آبرسانی به شهروندان بوده است.
 
با توجه به خشک شدن چاه‌های کم‌عمق کابل و افزایش نیاز مردم به آب معدنی و افزایش بیماری‌های ناشی از آب‌های غیربهداشتی، در 8 سال گذشته شرکت‌های آبرسانی خصوصی در افغانستان رونق گرفت.
 
این شرکت‌ها با فروش هر مترمکعب آب به قیمت 50 تا 80 افغانی نیاز بخشی از شهروندان که قادر به پرداخت این مقدار پول بودند، رفع کرد، اما اکثر شهروندان که به آب‌های بهداشتی دولتی دسترسی نداشتند و قادر به تأمین هزینه‌های آب‌های خصوصی را نداشتند همچنان محروم ماندند.
 
با گذشت حدود 5 سال از تأسیس این شرکت‌ها مسئولان آبرسانی اعلام کردند که این شرکت‌ها به دلیل نداشتن چاه‌های عمیق، آب‌های غیر بهداشتی را بین شهروندان پخش می‌کنند که باعث به وجود آمدن بیماری‌های مختلف است.
 
نبود آب کابلی‌ها را در تنگنای شدید قرار داده که جز ایجاد پروژه‌های آبی از سوی دولت راه چاره‌ دیگری وجود ندارد، زیرا هوای آلوده کابل به شهروندان پایتخت و شهرستان‌های کابل اجازه استفاده از آب‌های سطحی را نمی‌دهد.
 
دلیل اصلی آلوده شدن آب‌های کابل همانا افزایش بی‌رویه جمعیت کابل است، زیرا همزمان با افزایش جمعیت امکانات بهداشتی و زندگی با آن افزایش نیافته و ساکنان اصلی کابل و مهاجران تازه وارد به این شهر با مشکلات زیادی از جمله بیماری‌های مختلف روبه‌رو شده‌اند.
 
مهاجران که از کشورهای خارج مانند ایران، پاکستان، اروپا و آمریکا دوباره به افغانستان باز می‌گردند و یا افغانستانی‌هایی که از ولایت‌ها مختلف به کابل روی می‌آورند، باید بیماری‌های شدیدی را متحمل شوند که از نگاه کارشناسان بهداشتی دلیل اصلی آن هوای غبارآلود و نبود آب‌های بهداشتی و معدنی است.
 
با این وجود می‌توان گفت که آب‌های غیر بهداشتی علاوه‌ بر بیماری ضربه بزرگی به بهداشت تازه واردان کابل می‌زند و کسانی که از این موضوع مطلع باشند یا از ورود به کابل خودداری کنند یا آمادگی کامل برای درمان خود را اتخاذ می‌کنند.
 
با توجه به مشکلاتی که از ناحیه آب‌های غیربهداشتی به بار آمده ضرورت دارد تا دولت کابل در راستای حل آن گام‌های موثری برداشته و با بکارگیری مخازن آبی دولتی موجود و ایجاد مخازن جدید، شهروندان پایتخت را از بیماری‌های خطرناک نجات دهد.

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *