صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سیاهه جنگ دنیا با کرونا

۲۶ آبان ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۰:۴۰
کد خبر: ۶۷۴۸۲۹
شروع موج دوم یا سوم همه‌گیری کرونا و افزایش چشمگیر مبتلایان در جهان برخی از کشور‌ها برای کاهش مبتلایان و جان باختگان کرونایی اقدام به اعمال محدودیت‌هایی کرده اند.

- روزنامه خراسان نوشت: با اوج گرفتن موج سوم کرونا، بالاخره قرار شد از اول آذر محدودیت‌های جدیدی در شهر‌های بزرگ کشورمان برای کنترل این ویروس مهار نشدنی اتخاذ شود. هر چند برخی کارشناسان بر این باورند که باید شهر‌های بزرگی مانند تهران حداقل دو هفته تعطیل شوند، اما نگاه به محدودیت‌های دیگر کشور‌ها که آمار‌های متفاوتی از مبتلا و جان باختگان کرونایی دارند، نشان می‌دهد به دلایلی که شاید مهم‌ترین آن اقتصادی باشد، کشور‌ها تنها به قرنطینه و محدودیت‌ها بسنده کرده اند و لااقل در کشور‌های اروپایی و آسیای شرقی خبری از تعطیلی شهر‌های بزرگ نیست. با این حال در ادامه به محدودیت‌های دیگر کشور‌ها در موج سوم کرونا پرداخته ایم که خواندنش خالی از لطف نیست.

محدودیت‌های کرونایی در جهان

مقامات بسیاری از کشور‌ها که این روز‌ها با شروع موج دوم یا سوم همه‌گیری کرونا، با افزایش چشمگیر مبتلایان مواجه هستند، برای کاهش مبتلایان و جان باختگان کرونایی اقدام به اعمال محدودیت‌هایی کرده اند که متاسفانه پیامد‌های معیشتی هم برای مردم داشته است.

انگلستان - محدودیت برای کریسمس

حدود یک هفته است که دور دوم محدودیت‌ها در انگلستان شروع شده و به گفته نخست وزیر، حداقل چهار هفته برقرار خواهد بود. این محدودیت‌ها شامل تعطیلی فروشگاه‌های غیر ضروری، رستوران ها، سینماها، سالن‌های تئاتر، هتل‌ها و مهمان سرا‌ها می‌شود؛ اما با وجود اعمال محدودیت‌های جدید، مدارس و دانشگاه‌ها همچنان مجاز به فعالیت هستند و در برنامه آن‌ها تغییری به وجود نیامده است. در کنار محدودیت‌هایی که نوشتیم مقرر شده تنها ۲۵ درصد از کارکنان در محل کار حاضر شوند. نخست وزیر بریتانیا دلیل این تحریم‌ها را کاهش آمار کرونایی تا قبل از رسیدن کریسمس و جمع شدن خانواده‌ها در کنار هم اعلام کرده است.

آلمان - محدودیت‌های کم

دور دوم محدودیت‌ها در آلمان از ۲ نوامبر یعنی ۲ آبان شروع شد. طبق این محدودیت‌ها از آن تاریخ رستوران‌ها فقط غذای بیرون بر دارند. هیچ برنامه و مراسمی اجازه برگزاری ندارد. تمام مراکز تفریحی تعطیل هستند. البته در آلمان هم مثل انگلستان مدارس و کودکستان‌ها باز هستند و علاوه بر آن خدمات کلیسا و تظاهرات آزاد است و مراکز مراقبت از سالمندان هم بازدیدکننده قبول می‌کنند. فروشگاه‌های بزرگ هم به شرط این که به ازای هر ۱۰ متر یک مشتری قبول کنند، فعال هستند.

فرانسه - محدودیت شدید

فرانسه تقریبا زودتر از همه کشور‌های اروپایی، دور تازه محدودیت‌های کرونایی را اجرا کرد. فرانسوی‌ها از ۲۸ اکتبر یعنی ۷ آبان وارد شرایطی بسیار شبیه قرنطینه تمام عیار شدند. از همان تاریخ به بعد تردد در شهر با محدودیت همراه شد و مردم برای خروج از خانه مجبورند فرمی را پر کنند که دلیل خروج از خانه را در آن می‌نویسند. فرانسوی‌ها فقط حق دارند برای رفتن به محل کار، خرید خوراکی، مسائل پزشکی و نوبت دادگاه از خانه خارج شوند. طبیعتا رستوران‌ها هم بسته است و ادارات و فروشگاه‌ها هم باید با یک چهارم نیرو به فعالیت بپردازند. البته در فرانسه هم مدارس و کودکستان‌ها همچنان باز است.

آمریکا - قرنطینه برابر با برده داری!

آمریکا در حالی که از هفته‌های اول جهانی شدن کرونا در قله مبتلایان و کشته‌ها قرار دارد، با قرنطینه رابطه خوبی نداشته است. چندوقت پیش وزیر دادگستری آمریکا اعلام کرد محدودیت‌های کرونایی بعد از برده داری بدترین نوع نقض آزادی‌های فردی در آمریکاست. هم اکنون نیز چند ایالت مانند ایلینوی، نیویورک، کالیفرنیا، مینه سوتا و... از اول نوامبر وارد محدودیت شدند. در نیویورک کسانی که از بیرون ایالتی وارد آن شوند، سه روز قرنطینه خواهند شد، برگزاری تجمع هم ممنوع شــده و صاحبان مشاغل باید حداقل یک سوم نیروی کارشان را در خانه نگه دارند. البته در آمریکا هم همچنان مدارس و دانشگاه‌ها باز هستند و رستوران‌ها باید بر اساس استاندارد‌های فاصله گذاری، مشتری قبول کنند.

پرتغال - محدودیت تردد شبانه

از ۱۸ آبان محدودیت‌های محله‌ای برای تردد شبانه در این کشور شکل گرفت. بر این اساس محدودیت تردد از ساعت ۲۳ تا ۵ صبح روز بعد در ۱۲۱ منطقه این کشور از جمله لیسبون و پورتو اعمال شد. همچنین به گفته نخست وزیر پرتغال، در این ۱۲۱ منطقه که محل سکونت ۷۰ درصد از جمعیت پرتغال است، هیچ یک از ساکنان اجازه ندارند در تعطیلات آخر هفته در فاصله ساعات ۱۳ تا ۵ صبح از خانه خارج شوند.

بلژیک - محدودیت‌ها تا ۱۵ آذر

در بلژیک هم از ۱۰ آبان محدودیت‌های قرنطینه‌ای اجرایی شده است. طبق این محدودیت‌ها به فروشگاه‌ها و مغازه‌های غیرضروری و مشاغل ارائه دهنده خدمات شخصی مانند آرایشگاه‌ها دستور داده شده تا اواسط ماه دسامبر یعنی ۱۵ آذر فعالیت خود را تعطیل کنند. علاوه بر این، محدودیت‌های شبانه و تعطیلی رستوران‌ها و کافه‌ها در این ساعات به قوت خود باقی است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *