صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گزارش رسانه افغانستانی درباره توسعه تجارت از بنادر ایران

۲۶ آبان ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۵:۰۲
کد خبر: ۶۷۴۸۰۳
یک رسانه افغانستانی در گزارشی به بررسی مسیرهای تجارتی ایران و آسیای مرکزی پرداخت و تاکید کرد که با راه‌اندازی دو مسیر جدید فعالیت‌های تجاری در منطقه به میزان زیادی تقویت خواهد شد.

– دو مسیر تجاری کلیدی جدید بین ایران و کشورهای آسیای میانه از مسیر افغانستان راه اندازی شده و انتظار می‌رود که فعالیت‌های تجاری در منطقه را به میزان قابل ملاحظه‌ای تقویت کند.

به گفته روح‌الله لطیفی سخنگوی اداره گمرک ایران ، این دو کریدور عبارتند از قرقیزستان – تاجیکستان – افغانستان – ایران KTAI و کریدور ایران – افغانستان – ازبکستان . وی به روزنامه تهران‌تایمز گفت که هدف از این کریدورها تقویت تجارت از طریق مرزهای ایران است.

بنا بر اعلام اداره گمرک ایران ، این کشور چند هفته پیش دو محموله کالا از بندر شهید رجایی در جنوب ایران و از طریق کریدور جدید ایران – افغانستان – ازبکستان به کشور ازبکستان صادر کرد. این یک عملیات نمونه آزمایشی برای ارزیابی این مسیر بود و موفقیت آمیز بود.

به گفته مصطفی آیتی مدیر ترانزیت اداره گمرک ایران ، راه اندازی مسیر KTAI هم در اواخر ماه ژوییه موفقیت آمیز بوده است. وی خاطرنشان کرد که ایجاد مسیرهای ترانزیتی از طریق افغانستان به عنوان مسیر کوتاه و کم هزینه مورد حمایت ایران و نهادهای بین‌المللی قرار دارد.

وی افزود: گشایش آزمایشی این کریدور نشان می دهد که افغانستان بطور جدی مصمم به توسعه ترانزیت در قلمرو این کشور و اتصال کشورهای آسیای میانه به آبهای جنوبی است.

تهران تایمز گزارش داده که ایران اواخر ماه ژوییه برای اولین بار دو کامیون بار کالا از بندر شهید رجایی و از طریق کریدور KTAI به قرقیزستان ارسال کرده است. این کریدور توسط اداره گمرک ایران با همکاری اتحادیه حمل و نقل جاده ای بین‌المللی IRU و سازمان همکاری اقتصادی (اکو)‌ در چهارچوب کنوانسیون TIR راه اندازی شد. کنوانسیون حمل و نقل بین المللی کالا (TIR) یک معاهده چندجانبه است که در نوامبر 1975 به منظور تسهیل و هماهنگی حمل و نقل جاده‌ای بین‌المللی تصویب شد.

کریدور سومی هم تحت عنوان مسیر هند – افغانستان – ایران یکی از مسیرهای مهم تجارت بین این کشورها است. این مسیر هم اکنون مورد استفاده است و بتازگی هفتمین محموله گندم از هند از طریق بندر چابهار ایران به افغانستان منتقل شد.

/انتهای پیام/

ایرنا

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *