صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تامین کسری بودجه با جلوگیری از فرار مالیاتی

۲۶ آبان ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۰:۰۲
کد خبر: ۶۷۴۷۲۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
مشاور رییس اتاق بازرگانی تهران جلوگیری از فرارهای مالیاتی را یکی از شبکه های تامین کسری بودجه عنوان کرد.
ابراهیم بهادرانی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره تامین هزینه‌های جاری دولت از محل درآمد‌های مالیاتی اظهار کرد: امسال از درآمد‌های مالیاتی ۲روایت وجود دارد به گفته مسولان در شش ماه نخست  ۸۵ هزار میلیارد تومان مالیات جمع آوری شده که با احتساب این رقم تا پایان سال حدود ۱۹۵ هزار میلیارد تومان جمع آوری خواهد شد.

مشاور رییس اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: بنا به آمار‌های موجود حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان معافیت مالیاتی وجود دارد که می‌توان با بررسی مجدد این رقم را کاهش داد، البته فرار مالیاتی در کشور نیز وجود دارد و دولت با اقداماتی به منظور کاهش فرار مالیاتی است، اما نیاز است واحد‌های تولیدی و تجاری با افزایش شفاف سازی درامد‌های دولتی را افزایش داد.
وی ادامه داد: یک نکته مهمی که باید در نظر داشت دریافت مالیات از مجموع درآمد‌های فرد است، به طور مثال  شخصی که از چند جا حقوق دریافت خواهد کرد. باید مشمول دریافت مالیات از تمام درامد شود.

بهادرانی ادامه داد: سه نوع مالیات کشور شامل مالیات تعرفه حقوق گمرکی است که بر مبنای ارز ۴۲۰۰ تومان دریافت می‌شود این تفاوت قیمت مشکل ساز است، از سوی دیگر مالیات ۹ درصدی ارزش افزوده دریافت می‌شود. نکته قابل توجه این است که با افزایش ۲۵ درصدی مالیات شاهد حساب‌های غیررسمی بودیم، بدین منظور باید با افزایش شفاف سازی مانع فرار مالیاتی در کشور شد.

مشاور رییس اتاق بازرگانی تهران بیان کرد: اصلاح سیستم مالیاتی باید به گونه باشد که دهک‌های پایین سهم کمتری را پرداخت کند و به نوعی حمایت از این طبقات اجتماعی نیز صورت گیرد.

وی با بیان اینکه تنوع مالیاتی به منظور افزایش نرخ مالیات نیست،ادامه داد: یکی از موانع پیش روی مالیات و بخش‌های تولیدی، کاهش سرمایه گذاری در کشور است که با افزایش مالیات می‌تواند منجر به فرار سرمایه از بخش‌های تولید به بخش‌های سوداگری شود، به دلیل همین کاهش سودهی در بخش تولید، دولت باید با تعرفه گذاری صحیح باعث تشویق سرمایه گذاری در کشور شد.

بهادرانی ادامه داد: تمام شکوفایی اقتصاد در تولید خلاصه می‌شود و رشد تولید ناخالص ملی که شامل مسکن، معدن، نفت و خدمات است که در توسعه اقتصادی اهمیت دارد.

این کارشناس اقتصاد بیان کرد: تولید و خدمات ناشی از آن به دلیل اهمیت بالای آن در اقتصاد به صورت مکرر از سوی مقام معظم رهبری تاکید شده و رسیدن به این مهم نیازمند حمایت از بخش‌های تولیدی برای افزایش صادرات در کشور باشیم.

وی افزود: در سال جهش تولید باید قوانین و مشکلات دست و پاگیر تولید را مرتفع کرد در حالی که بنا به امار‌های جهانی رتبه ایرانی در تسهیل کری تولید در رتبه‌های پایین است، بنابراین باید در اولین گام فضا را برای مردم هموار کرد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *