رونمایی از سه نرم افزار "قرآن و سلامت" و "کتاب دستنامه دین و سلامت"
- بنا بر اعلام پایگاه خبری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از سه نرم افزار "قرآن و سلامت" و "کتاب دستنامه دین و سلامت" عصر روز گذشته با حضور دکتر سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و حجت الاسلام حمید محمدی دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور و برخی از مدیران حوزه قرآن و عرتت ستادی و دانشگاهی رونمایی شد.
این مجموعه محصولات فناورانه حوزه سلامت به همت کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرانی در نظام سلامت و با همکاری دیگر نهادهای قرآنی کشور طراحی و تولید شده است.
هدف از تدوین و تولید این نرم افزارها "تسهیل دسترسی پژوهشگران به اطلاعات قرآنی در ابعاد مختلف سلامت" بوده است و مبنای این اطلاعات، منابع علمی موجود در بانک اطلاعاتی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم میباشد.
در ابتدای این مراسم سیما سادات لاری با بیان اینکه در توصیههای بهداشتی آنجایی که میخواهیم مردم را اقناع کنیم در برخی موارد به خوبی میبینیم که برخی از افراد را باید از طریق فطرتش در مسیری که برای سلامت او بهتر است هدایت کرد، در این مسیر میبینیم که تلفیق آموزههای دینی و معنوی و سلامت خود را بیش از پیش نشان میدهد.
معاون وزیر بهداشت بیان داشت: البته در این مسیر باید سرعت خود را افزایش دهیم و محتواهای علمیتری را به مرحله تولید برسانیم تا در نهایت به سبک زندگی سالم منجر شود، من تشکر میکنم از عزیزانی که در این اهداف به ما کمک بسیار کردند، تصویب "سند راهبردی کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت"، به لطف خدا در سال جاری، رقم زننده اتفاقات بسیار خوبی بود که بر مبنای آن، سیاست گذاریها و اهدافی که در سند مطرح شده است را گام به گام پیش خواهیم برد.
لاری با بیان اینکه هدف کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت، پیش بردن امور با روشی علمی، قرآن بنیان و با نگرش کلی و فراگیر است، ابراز داشت: در این مسیر باید با استفاده از پژوهشهای روشمند و متون علمی صحیح و درست، از ترویج عجولانه محتواهای سطحی و غیر علمی، پیشگیری شود و مانع نگاه طبسازی، تجاری و شغلسازی در حوزه "سلامت و دین" شویم.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، تصریح کرد: باید در مسیر استفاده از معارف تابناک قرآن کریم در حوزه سلامت به صورت روشمند ورود کرد و در این مسیر نیاز به همکاریهای بین بخشی به منظور همافزایی بیشتر است. ایران عزیزمان این پتانسیل را دارد و این دردناک است که دیگر کشورها در این زمینه از ایران جلوتر باشند. شیوع بیماری کرونا خود زمینهای است تا همانگونه که در حوزه واکسن و امور درمانی و بهداشتی پیشتاز هستیم، در این زمینه نیز حرفی برای گفتن داشته باشیم.
وی در پایان ضمن تشکر از تمام کسانی که در تولید و تدوین سه نرم افزار "قرآن و سلامت" و دستنامه "دین و سلامت" نقش داشتند، بیان داشت: امیدوارم به برکت هفته قرآن و عترت، در این مسیر موفق باشیم و همه عزیزان به ویژه پژوهشکدههای میان رشتهای در این مسیر از تولیدات علمی در حوزه قرآن و سلامت استفاده لازم را ببرند.
در ادامه این مراسم از سه نرم افزار "قرآن و سلامت" و "کتاب دستنامه دین و سلامت" رونمایی شد.
تولید این سه نرم افزار با عناوین "فرهنگنامه قرآن و سلامت"، "دانشنامه تخصصی قرآن و سلامت" و "فرهنگ موضوعی سلامت در تفاسیر" توسط پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، طی انعقاد تفاهم نامه همکاری میان این پژوهشگاه و دبیرخانه کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت، از آذرماه سال ۱۳۹۷ توسط پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم آغاز شد.
این نرم افزارها پس از تبادل نظر و هماهنگیهای کارشناسی میان پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و دبیرخانه توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت در آبانماه جاری به بهره برداری رسیده و در قالب دو فرمت Android و Windows در دسترس علاقمندان قرار خواهد گرفت.