صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ترامپ با تغییرات واپسین در دولت خود چه هدفی را دنبال می‌کند؟

۲۶ آبان ۱۳۹۹ - ۰۳:۱۵:۰۲
کد خبر: ۶۷۴۳۹۳
این روزها برخی اعتقاد دارند که با شکست دونالد ترامپ، رییس جمهور کنونی آمریکا و پیروزی جو بایدن در انتخابات احتمالاتی می‌رود که چه بسا خطرناک باشد.

– اکنون که دونالد ترامپ روزهای پایانی دوران ریاست جمهوری خود را سپری می‌کند برخی تغییرات، استعفاها و سفرهای وزیر خارجه آمریکا به منطقه این پرسش را در میان تحلیلگران بین‌الملل شکل داده است که هدف ترامپ و دولت حاکم در آمریکا از این فرایند چیست؟

برخی در تحلیل‌های خود اعتقاد دارند که ترامپ تا زمان خروج خود از کاخ سفید غائله‌ای بپا خواهد کرد که این غائله می‌تواند جنگ افروزی در غرب آسیا یا هر نقطه‌ای از جهان باشد.

اما این احتمال نیز وجود دارد که آمریکای ترامپ دست به اقدام جنون آمیز بدتری بزند.

وزیر دفاع آمریکا تنها کمتر از دو ماه به پایان دولت ترامپ برکنار می‌شود؛ مارک اسپر، چند روز پیش از سوی ترامپ برکنار شد و به جای او، کریستوفر میلر، رییس مرکز ملی مبارزه با تروریسم، سرپرست وزارت دفاع آمریکا کرد.

ترامپ به خاطر شکست در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا همچون مار زخم خورده است، از آنجا که عقده شکست را نخواهد توانست در درون آمریکا خالی کند سعی دارد تا با ایجاد یک درگیری توجهات را به سوی مسئله دیگری جلب کند.

اگرچه همه اینها یک احتمال مبتنی بر تحلیل است اما هر واکنشی را از ترامپ باید در نظر داشت و مراقب بود.

احتمال دارد  دولت آمریکا دست به اشتباهات بزرگی بزند که جبران آن ناشدنی باشد و حتی خطر جدی برای امنیت جهانی ایجاد کند.

آمریکایی‌ها و نظام حاکم در این کشور توان مهار یک یاغی افسارگسیخته را ندارند اما ادعای سردمداری دنیا آنها گوش فلک را کَر کرده است!

آمریکا اکنون شدیدا درگیر مسائل داخلی به خاطر تبعات انتخاباتی است که برگزار شده و یک طرف آن باور ندارد شکست خورده و باید کاخ سفید را ترک کند و آن را تحویل رقیب پیروز خود بدهد.

ترامپ اگر در این روزهای پایانی دست از پا خطا کند و جنگی را در گوشه‌ای از دنیا به راه بیندازد، تبعات آن قطعا دامن همه جهان را خواهد گرفت.

گمانه زنی‌هایی وجود دارد که ترامپ علیه کره شمالی، ونزوئلا و حتی در غرب آسیا علیه حزب الله لبنان جنگی را به راه بیندازد.

اگر ترامپ در روزهای آخر خود علیه کره شمالی جنگی را آغاز کند اوضاع بسیار پیچیده و بغرنج خواهد شد؛جنگ اتمی دور از ذهن نیست.

بی توجهی به رفتارهای نامتعادل ترامپ در آمریکا فرصتی را برای این فرد مهیا کرده است.

همه آمریکا درگیر نتیجه انتخابات است و حتی سیاستمداران این کشور نیز کاملا با این مسئله درگیر هستند و به نظر می‌رسد که نسبت به تغییراتی که ترامپ در کابینه خود داده، بی‌ توجه‌ هستند.

هشداری که سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان در سخنان اخیر خود داد، هشداری است که باید از سوی مقام‎ها و مسئولان دنیا که نگران آینده جهان هستند با توجه ویژه روبرو شود.

سید حسن نصرالله، در سخنرانی خود به دونالد ترامپنسبت به هر گونه ماجراجویی علیه حزب الله در دو ماه باقیمانده از عمر دولتش به ویژه پس از برکناری مارک اسپر وزیر از تصدی  وزارت دفاع آمریکا که مخالف این ماجراجویی بود و اینکه محور مقاومت در اوج آمادگی برای واکنش کوبنده به هر گونه تحرک احتمالی به سر می‌برد، هشدار داد.

اکنون شرایط به گونه‌ای است که حتی پنتاگون و سرپرست این سازمان جنگ افروز باید نسبت به اقدامات و تصمیمات ترامپ هوشیار باشند.

مقام‎ها و مسئولان کشورها حتی کشورهای اروپایی باید نسبت به هرگونه احتمالاتی واکنش نشان دهند.

شفاف و با صراحت با آمریکا و ترامپ در باره هرگونه واکنشی باید سخن گفت و نظام حاکم در آمریکا باید سریعا برای جلوگیری از وقوع هر گونه اتفاقی ورود کند.

ساز و کارهای لازم در این سیستم باید وجود داشته باشد که بتواند با برخورد با رییس جمهور خاطی که امنیت آمریکا و امنیت جهان را به خطر می‌اندازد، برخورد کند و حتی زودتر از موعد او را از کاخ سفید اخراج کند.

ترامپ غیر قابل پیش بینی است و این نکته‌ای است که در درون آمریکا نیز به آن اعتراف دارند و حتی سیاستمداران و مسئولان این کشور نیز به آن اعتقاد دارند چرا که هر گونه واکنشی از سوی دونالد ترامپ در مدت باقی مانده تا ۲۰ ژانویه می‌تواند خطرساز و خطرآفرین باشد



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *