- بیستوچهارمین روز از آبان ماه ۹۹ با اخبار و حاشیههای فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آنها میتوان به نظر پوران درخشنده پیرمون مراحل ساخت فیلم سینمایی «هیس پسرها گریه نمیکنند» اشاره کرد.
درخشنده: نقش اصلی «هیس پسرها گریه نمیکنند» بسیار حساس است/با عدم پذیرش «شهاب حسینی» کارم سخت شد
کارگردان فیلم «هیس پسرها گریه نمی کنند» گفت: به نظر من بازگشایی فعلی سینما مثل تعطیلی است، زیرا اکثر مخاطبان سینما هیچ وقت تا قبل این ساعت به تماشای فیلم نمی نشینند، در شرایط عادی سینما در ساعات قبل از هجده مخاطب نداشت، در شرایط کرونایی که دیگر قطعا شاهد حضور مخاطبان نخواهیم بود. بازگشایی فعلی سینما با چنین شرایط بی معناست و بهتر است در چنین شرایطی سینماها بسته بمانند.
پوران درخشنده در گفتوگو با ، پیرامون آخرین مراحل ساخت فیلم سینمایی «هیس پسرها گریه نمی کنند» گفت: پیش تولید این فیلم سینمایی بسیار آرام ادامه دارد اما هنوز با رسیدن به فیلمبرداری فاصله داریم.
وی درباره انتخاب بازیگران فیلم سینمایی «هیس پسرها گریه نمی کنند» افزود: برای انتخاب بازیگران جوان فراخوانی را منتشر کردیم و خوشبختانه تاکنون انتخاب این بازیگران به اتمام رسیده است، اما همچنان برای انتخاب بازیگران اصلی به نتیجه قطعی نرسیده ایم.
کارگردان فیلم «هیس پسرها گریه نمی کنند» در همین راستا ادامه داد: در حال حاضر مذاکرات اولیه برای نقش های اصلی ادامه دارد اما فعلا به تصمیم نهایی نرسیده ایم، انتخاب اول من برای نقش اول فیلمم از ابتدا «شهاب حسینی» بود و ای کاش وی می توانست در فیلمم بازی کند اما به واسطه مشغله زیاد این اتفاق ممکن نشد. به همین دلیل همچنان برای این نقش بین بازیگران در حال انتخاب هستم، این نقش مهمترین کاراکتر فیلمنامه بوده و نقش بسیار سختی است به همین دلیل هر بازیگری نمی تواند آن را ایفا کند.
وی نقش اصلی فیلم جدید خود را بسیار حساس خواند و افزود: بازیگری که در فیلم تازه ام نقش اصلی را بازی کند باید بتواند از پس حساسیت بالای نقش و پیچیدگی های آن بر آید. شاید وسواس بالای من برای این انتخاب هم همین سختی باشد.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
آرمین: خانواده اولین پایه گذار افزایش سرانه مطالعه است/کتابخوانی به منزله یک سرمایه اجتماعی
یک نویسنده کتاب گفت: مطالعه زمینه را برای تعالی شخصیت افراد فراهم میکند و در عین حال چشیدن لذت مطالعه سبب میشود تا دانش افزایی و خواندن کتاب در بین مردم رواج پیدا کند، برای افزایش سرانه مطالعه نیازمند یک حرکت جهادی و انقلاب فرهنگی هستیم که از همه جهات چه ابعاد اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جامعه وارد عمل شود.
منیژه آرمین در گفتوگو با پیرامون فرارسیدن هفته کتاب گفت: برنامهریزی های فعالان عرصه فرهنگ و تلاش آنها همواره بر آن بوده تا هر مناسبت را عاملی برای یادآوری ارزش مطالعه به جامعه یادآوری کند، اگرچه متاسفانه تاکنون تحولی در رشد و توسعه سرانه مطالعه در جامعه دیده نمیشود.
وی در همین راستا ادامه داد: با وجود به کارگیری برنامههای متعدد باید تاکید کرد که هنوز هیچ حرکت مثبتی در زمینه گرایش و سوق دادن جامعه به سوی مطالعه کتاب انجام نشده است، لذا باید توجه داشت که برای دست یافتن به یک برنامه راهبردی نیاز است تا در ابتدا به تحقیق پیرامون ابعاد و شرایط حاکم بر روند فرهنگ و مطالعه بپردازیم.
آرمین یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر فرهنگ جامعه را مورد بررسی قرار داد و افزود: تحقیقات نشان میدهد که شکلگیری فرهنگ از کودکی در افراد ایجاد میشود، وقتی کودک در خانواده شاهد مطالعه تک تک اعضای خانواده است و یا در مدرسه مطالعه معلمان و مربیان را میبیند به مطالعه ترغیب میشود، من در کودکی شاهد مطالعه خواهر و برادران بزرگتر خود بودم و همچنین مادر و پدر در بسیاری از زمانها در حال مطالعه بودند، نگاه به چهره و حالات منقلب شده تحت تاثیر مطالعه کتاب مرا تحت تاثیر قرار میداد لذا همواره با خود فکر میکردم که در درون این کتابها چه چیزی نوشته شده که تا این حد بر آنان تأثیر میگذارد لذا وقتی که کلاس دوم بودم تلاش فراوانی کردم تا بتوانم کتاب بخوانم و از آن زمان مطالعه را آغاز کردم.
***خانواده اولین پایه گذاران مطالعه
وی به الگوبرداری کودکان از بزرگترهای خود اشاره و اظهار کرد: وقتی سیاستگذاران فرهنگی به مطالعه توجهی ندارند و کتاب نمیخوانند، وقتی اعضای خانواده به مطالعه علاقه ندارند و این فعالیت را به یکی از کارهای روزانه خود تبدیل نکردهاند کودکان نیز مطالعه را جدی نمیگیرند و زمانی که قرار است به مطالعه اختصاص دهند را در فضای مجازی خواهند گذراند و پس از مدتی به نوعی معتاد فضای مجازی می شوند. از سوی دیگر باید همواره در نظر داشت که انسان موجودی الگو پذیر بوده و مسیر زندگی خود را از الگوهای زندگی اش که عموماً و در ابتدا خانواده هستند برمیدارد، لذا اگر قرار است زمینه و بستر برای مطالعه فراهم شود اولین و مهمترین کانونی که باید بر آن سرمایه گذاری شود خانواده است.
***مطالعه کتاب یک سرمایه اجتماعی
آرمین به عوامل اثر گذار بر روند مطالعه در کشور اشاره و بیان کرد: متاسفانه مطالعه کتاب به یک مقوله تجملی تبدیل شده، این در حالی است که کتاب به عنوان یک سرمایه اجتماعی زمینه را برای خودسازی و معرفت افزایی فراهم میکند، از سوی دیگر سبک درست زندگی را به ما آموزش میدهد، اما متاسفانه به این بعد از رویکرد مطالعه به هیچ عنوان توجه نمیشود.
وی با انتقاد به رسانهها تصریح کرد: علاوه بر ضعف شدید سیستم آموزشی و تربیتی، رسانهها هنوز نتوانستهاند آن طور که باید و شاید به وظیفه خود در قبال افزایش سرانه مطالعه عمل کنند.
- بیشتر بخوانید:
- برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید
آرمین به علل کمبود سرانه مطالعه اشاره و ابراز کرد: اگرچه بسیاری تاکید دارند مشکلات اقتصادی عاملی اثرگذار بر کاهش سرانه مطالعه طی چند سال اخیر بوده، اما باید بر این مهم تاکید کرد که چنانچه خانوادهای خود را مقید به مطالعه بداند و کسب اطلاعات را از ارکان زندگی خود بداند و برای خرید کتاب سرمایه لازم را در نظر بگیرد حتی در زمان گرانی قیمت کتاب آن را از سبد خرید خود حذف نمیکند، هزینه کتاب هر چقدر هم که زیاد باشد خانواده میتواند هر دو ماه یکبار به خرید آن بپردازد پس نمیتوان کاهش توان مالی را عاملی برای کمبود مطالعه دانست.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
«از مشهد تا کاخ صدام» روایتی از آزاده «جانباز محمود رعیت نژاد»
یک نویسنده کتاب گفت: بی شک جذابترین بخش کتاب زمانیست که محمود رعیت نژاد همراه با ۲۲ نفر دیگر از اسرای نوجوان وارد کاخ صدام شدند آنان هنگامی که متوجه شدند صدام قصد دارد از آنان به عنوان حربهای برای رسیدن به مقاصد شومش استفاده کند راه را بر وی بستند آنان با اعتصاب غذایی که کردند بین اسارت و آزاد شدن اسارت را انتخاب کردند تا مبادا دشمن بتواند از آنان سوء استفاده کند.
سعیده زراعتکار در گفتوگو با پیرامون مضمون کتاب «از مشهد تا کاخ صدام» گفت: کتاب «از مشهد تا کاخ صدام» خاطرات شفاهی آزاده ایرانی محمود رعیت نژاد است، او یکی از ۲۳ نفر رزمنده نوجوانی است که ماجرای اسارتشان در سال ۶۱ رسانهای شد.
وی در همین راستا ادامه داد: در شرایطی که صدام دیکتاتور عراق تلاش داشت تا از دیدار با ۲۳ اسیر نوجوان که میانگین سنی آنان حدود ۱۴ سال محسوب بود، بهرهبرداری تبلیغاتی به نفع خود کند و با دادن وعده آزادی آنها بتواند به منافع و مقاصد شوم خود دست یابد این نوجوانان هوشمندانه دست به اعتصاب غذا زدند تا دشمن نتواند مقاصد شوم خود را اجرای کند.
زراعتکار پیرامون کتاب «از مشهد تا کاخ صدام» بیان کرد: کتاب «از مشهد تا کاخ صدام» ناگفتههایی از جنگ را در بر دارد که برای مخاطب بسیار جذاب است، علاوه بر رویدادهایی که در کاخ صدام گذشت سایر اتفاقات و رویدادهایی که در زمان اسارت بر اسیران گذشته بسیار خواندنی و جذاب است.
نویسنده کتاب «بانوی قرن» علت نگارش کتاب «از مشهد تا کاخ صدام» را مطرح و ابراز کرد: من وکیل دادگستری هستم زمان پیگیری پرونده یکی از مراجعه کنندگان متوجه شدم او یکی از آن ۲۳ نفری است که صدام قصد داشت در جهت منافع خود از آنان بهره برداری کند، در بین دیدارها محمود رعیت نژاد اشارهای به خاطراتش داشت که برایم بسیار جذاب بود لذا پیشنهاد دادم تا کتابی پیرامون وی و اتفاقاتی که در دوران اسارت برایش روی داده بنویسم و او از این کار استقبال کرد.
- بیشتر بخوانید:
- برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید
وی به یکی از بخشهای جذاب کتاب «از مشهد تا کاخ صدام» اشاره و ابراز کرد: بی شک جذابترین بخش کتاب زمانیست که محمود رعیت نژاد همراه با ۲۲ نفر دیگر از اسرای نوجوان وارد کاخ صدام شدند، آنان هنگامی که متوجه شدند صدام قصد دارد از آنان به عنوان حربهای برای رسیدن به مقاصد شومش استفاده کند راه را بر وی بستند، آنان با اعتصاب غذایی که کردند بین اسارت و آزاد شدن اسارت را انتخاب کردند تا مبادا دشمن بتواند از آنان سوء استفاده کند.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
با تعطیلی تولیدات تصویری کرونا مهار نمیشود/رعایت بهداشت را از خودمان آغاز کنیم
بازیگر سریال «سر دلبران» گفت: طبیعتا همه ما نگران سلامتی خود و خانواده خودمان هستیم اما از سویی نمی توان تولیدات را تعطیل کرد زیرا قشر بزرگی از خانواده سینما و تلویزیون هم اکنون از این راه امرار معاش می کنند.
محمد کاسبی در گفتوگو با ، پیرامون وضعیت فعلی تولیدات با وجود شرایط بیماری کرونا گفت: طبیعتا همه ما نگران سلامتی خود و خانواده خودمان هستیم اما از سویی نمی توان تولیدات را تعطیل کرد زیرا قشر بزرگی از خانواده سینما و تلویزیون هم اکنون از این راه امرار معاش می کنند.
وی در همین راستا ادامه داد: در ابتدا این را بگویم که ما باید از هنرمندان حمایت کنیم، اگر می خواهیم تولید متوقف شود باید جایگزینی برای درآمدزایی عوامل سینما و تلویزیون داشته باشیم، نمی توان از همه انتظار داشت تا در خانه بمانند زیرا هیچکس حمایتی از این قشر نمی کند و این خودشان هستند که باید گلیمشان را از آب بیرون بکشند.
- بیشتر بخوانید:
- آخرین گفتوگوی «محمد کاسبی» پیرامون حضورش در سریال «سر دلبران» اینجا بخوانید
بازیگر سریال «سر دلبران» درباره افزایش تعداد مبتلایان بیماری کرونا اضافه کرد: متاسفانه این خبر برای هرکسی دردناک است اما از نظر من با باید از خودمان شروع کنیم، به مهمانی نرویم، کارهای ضروری را انجام دهیم و همین طور در هر شغلی که هستیم صفر تا صد پروتکلها را رعایت کنیم.
وی کم کاری خود در سالهای گذشته را به دلیل وسواس خود در انتخاب نقش اعلام کرد و افزود: دلیل وسواس من برای انتخاب نقش کاملا شخصی است، همیشه گزیده کار بودهام و به همین دلیل دوستان میدانند که برای چه نقشهایی به من فکر کنند زیرا هر نقشی را در هر اثری بازی نمیکنم و البته که از این انتخاب خوشحالم.
این بازیگر پیشسکوت سینما و تلویزیون ادامه داد: طی دو سال و نیم بیکاری چند اثر سینما، چندین سریال و تله فیلم را نپذیرفتهام، بعدها که آن آثار را دیدم به خودم گفتم که اشتباه نکردهام و از اینکه در آن آثار بازی نکردم راضی هستم، کار برای بازیگر دو جنبه مالی و روحی دارد، هر بازیگری برای پذیرش و یا عدم پذیرش نقش منطق شخصی خود را دارد و برای من هم ارزش و اعتبار نقش بسیار مهم است.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید