صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حملات پراکنده در عربستان؛ تاسیسات حیاتی اهداف بعدی هستند؟

۲۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۶:۰۰
کد خبر: ۶۷۴۳۳۹
عربستان در یک ماه گذشته با حملات پراکنده ای مواجه بوده است؛ این در حالی است که ریاض با دشواری های متعدد دیگری نیز دست به گریبان است.
عربستان در روز‌ها و هفته‌های اخیر شاهد موجی از حملات بوده است؛ ماجرایی که می‌تواند برای ریاض در این برهه زمانی بهای بسیار سنگینی به دنبال داشته باشد.
 
به گزارش پایگاه «خلیج تودی»، امضای توافق صلح امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی سبب شد تا داعش به هواداران خود برای حمله به عربستان البته با تمرکز بر خطوط لوله نفت، کارخانه‌ها و تاسیسات منبع درآمد دولتی به عنوان انتقامی برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی فراخوان بدهد.
 
این فراخوان سبب شد تا عربستان در کمتر از یک ماه گذشته شاهد ۲ عملیات علیه خود که داعش مسئولیت یکی از آنها را برعهده گرفت، باشد.
گمانه زنی‌های زیادی پیرامون حملات اخیر به عربستان مطرح شده اند که تلاش دارند دلیل حملات داعش را تشریح کنند.
 
یک دسته از نظریات بر قصد داعش برای تثبیت حضور خود در شبه جزیره عربستان حکایت دارند.
 
این نظر بر این مبنا استوار است که داعش پس از کاهش چشمگیر عملیات خود در منطقه در ماه‌های اخیر، تلاش دارد با استفاده از نابسامانی سیاسی پدیدآمده در عرصه داخلی عربستان و تقابل میان دو گروه، برای جذب نیرو در این کشور استفاده کند.
 
اما نکته مهم زمان وقوع این حملات برای عربستان است؛ این کشور در حالی با این رشته حملات مواجه می‌شود که از شیوع بیماری کرونا، کاهش قیمت نفت و در نتیجه بحران اقتصادی رنج می‌برد.
 
ضمن اینکه باید با عملیات تلافی جویانه نیرو‌های یمنی در پاسخ به حملات ائتلاف سعودی به سرکردگی عربستان نیز مقابله کند.
 
مجموع تحولات اخیر سبب شده تا نگرانی‌ها در مورد تکرار حوادث سال‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ متعاقب موضع گیری عربستان در مورد حمله آمریکا به عراق، افزایش پیدا کند.
 
البته ناتوانی «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی، و بی تجربگی در برخورد با موضوع‌های این چنینی نیز پیش بینی‌ها در مورد مواجهه وی با موجی از مشکلات را رقم زده است.
 
به  اعتقاد کارشناسان نه تنها فقدان «محمد بن نایف»، بلکه تغییرات زیاد در ساختار اداره مبارزه با تروریسم عربستان و بی تجربگی آنان از یک سو و نوع عملیات داعش که به به استراتژی «گرگ‌های تنها» به معنای استفاده از افراد پراکنده و فاقد سازماندهی است، از سوی دیگر، سبب می‌شود، عربستان شاهد دشواری زیادی باشد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *