کیلب ماپین: نامه رهبر ایران شنیدهها از اسلام را تازه میکند
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ کیلب ماپین، خبرنگار، روزنامهنگار و تحلیلگر مستقل آمریکایی است. برخی او را بهدلیل فعالیتهای سیاسی و اجتماعیاش یکی از سردمداران جنبش موسوم به «تسخیر والاستریت» میدانند. او در آن جنبش حضور بسیار فعالی داشت و یکی از ویدئوهای تولیدی او در آن زمان واکنشهای بسیاری را علیه حملات پلیس به وجود آورد. ماپین عموماً در مورد سیاست خارجی ایالات متحده مطالبی را منتشر کرده یا سخنرانی میکند. او تاکنون چند بار در رسانههای آلترناتیو و شبکههایی مانند Russia Today و Press TV نیز حضور پیدا کرده است.
او یکی از مهمانان کنفرانس افقنو در سال 2014 بود. در ماه می 2015 بود که او بههمراه جمع دیگری از اعضای رسانه در کشتی شاهد جمهوری اسلامی ایران وابسته به هلال احمر برای کمک به مردم یمن عازم آن کشور شدند. این کشتی بهدلیل حملات گسترده سعودیها به بندر حدیبیه هیچگاه به یمن نرسید اما بار خود را در بندر جیبوتی تخلیه کرد.
بخش اول گفتوگوی تسنیم با او را در ادامه میخوانید:
تسنیم: آقای ماپین بیایید گفتوگو را به شکل دیگری آغاز کنیم. همواره شاهد بودیم که خبرنگاران یا نمایندگانی از کشورهایی که سالها با ما دشمنی داشتهاند در ایران اقدامات نادرستی را انجام داده یا جاسوسی کردهاند. آیا ما با حضور شما به عنوان یک خبرنگار آمریکایی، باز هم باید شاهد این باشیم که یک آمریکایی دیگر از ایران جاسوسی میکند؟
من این تصور را نمیکنم چرا که اگر تاکنون حتی خودم هم میخواستم و داوطلب میشدم که به عنوان یک جاسوس فعالیت کنم به من چنین اجازهای را نمیدادند و نمیدهند چرا که من به عنوان یک فعال سیاسی اجتماعی شناختهشده در جامعه ایالاتمتحده فعالیت میکنم و این یکی از علتهایی است که من میتوانم به شما بگویم. من هیچ نوع خصومتی با ایرانیها نداشته و ندارم. این دولت ایالات متحده آمریکا است که سالها علیه مردم و جامعه ایران فعالیت کرده است.
تسنیم: پس با این وجود علت آمدن شما به ایران چه چیزی بوده است؟
من قطعا هدفهایی از این سفر دارم و نمیتوانم بگویم که فقط بدلیل توریستی به ایران آمدهام اما شهرهای بسیار زیبایی در ایران وجود دارد که ما میتوانیم از آنها لذت ببریم و همه این خیابانها، باغها و دیگر جنبههای این شهرها، دیدنی است.
تسنیم: شما بعد از توافق اولیه هستهای به ایران آمدهاید؛ بدنبال امضا قرارداد یا مشارکت در فعالیتی اقتصادی هستید؟
من یک آدم اقتصادی نیستم و بدنبال کسب درآمد نبوده و نمیخواهم که شرکتی اقتصادی را ایجاد کنم. من اینجا در ایرانم و اینجا بسیار زیباست و از اینکه در اینجا هستم بسیار خوشحالم و از این همه محبت مردم شاد هستم.
نکته اصلی که من را به سفر ایران جذب کرد، نامه اخیر رهبر ایران به جوانان اروپایی و آمریکایی بود که اخیرا این نامه را خواندم و باعث شد که مسائل زیادی را از فرهنگ، اقدامات و باورهای ایرانیان متوجه شوم. این نامه تاکید میکرد که ما نباید به رسانه های جریان اصلی ایالات متحده اعتماد کنیم و این از همان مسائلی است که من بارها بر آن تاکید داشتهام. رسانه های آمریکایی تصویر کاملا غلطی را از آنچه اینروزها در یمن میگذرد نشان میدهند و آنها کشتارهای سعودیها را به هیچ وجه نشان نمیدهند.
من به ایران آمدم تا بیشتر در مورد شما، رهبرتان، کشورتان و ... بدانم. وقتی که او در مورد کاپیتالیزم صحبت میکند من آن را بسیار شگفتانگیز دانستم و در صورت امکان تمام تلاشم را برای پخش این نامه در ایالات متحده انجام میدهم.
تسنیم: تاکنون پخش و گسترش این نامه در ایالات متحده آمریکا به چه شکلی بوده و تا کجا پیش رفته است؟
این نامه در ایالات متحده به شکل گستردهای خوانده شده و درباره آن بحث شده است. رسانههای آمریکایی میخواهند این نامه را پنهان کنند و روی آن تاکید نکنند اما با وجود اینترنت این نامه به همه جا رفته و بسیاری از مردم این نامه را خواندهاند. به نظر من این نامه بسیار خوب بود. نکته بعدی این بود که رهبر ایران نمیگوید لازم است از من تبعیت کنید و به آن شکل که من فکر میکنم، فکر کنید در حالی که میگوید شما باید جستوجو کنید و خودتان تلاش کنید که آنچه میگذرد را یاد بگیرید.
رهبران ما در ایالات متحده میخواهند که کورکورانه بدنبال آنها رژه برویم
رهبران ما در ایالات متحده این کار را انجام نمیدهند و با روشهای مختلف تلاش میکنند که چشمان ما بسته باشد و کورکورانه بدنبال آنها رژه برویم در حالی که رهبر ایران میگوید که شما خودتان باید اسلام را بشناسید و خودتان یاد بگیرید چرا که تعریفها و اشکال مختلفی از اسلام وجود دارد و این رسانهها هم تلاش میکنند که تصویر مورد نظر خودشان را به شما نمایش دهند. همان رسانه هایی که تلاش می کنند داعش و دیگر گروه های تروریستی را نماینده اسلام نشان دهند.
نامه رهبر ایران، شنیدهها از اسلام را تازه میکند
این نامه شنیدهها از اسلام را تازه میکند و تصور میکنم که جوانان بسیاری با این نوع دیدگاه موافق باشند. رهبر عالی ایران یک دیدگاه عالی در مورد اینکه جوانان اروپا و آمریکای شمالی چگونه فکر میکنند دارد و جوانان از این مطلب بسیار خوشحال هستند. وقتی که او این نامه را مینوشت مخاطب خود را به خوبی میشناخت و در آن دقت بسیاری داشت. کلمات او بسیار جذاب و عالی بودند و جوانان با این نامه با خود به این نتیجه میرسند که از این به بعد درباره او باید چه موضعی داشته باشند. او به خوبی میدانست که چگونه باید چنین نامهای را مینوشته و چه کلماتی را استفاده میکرده تا این نامه تاثیرگذاری بسیار بالایی برروی جوانان غربی داشته باشد.
تسنیم: با وجود این حرفهایی که شما گفتید و با توجه به اینکه شما در نیویورک ساکن هستید آیا رسانههای جریان اصلی اجازه میدهند که این نامه پخش بشود؟
نیویورک تایمز به این نامه تاکید کرد اما تا آنجایی که به یاد دارم بسیاری از رسانهها تلاش کردند به جای تاکید و نمایش این نامه، آن را مخفی کنند. بسیاری از رسانههای غربی و مخصوصا تلویزیونها برروی سلبریتیها توجه دارند و بدنبال فعالیتهای آنها هستند و وقتی هم که بخواهند در مورد اسلام صحبت کنند از ارتباط آن با گروههای تروریستی حرف میزنند. رسانههای آمریکایی توسط عدهای صهیونیست اجیر شدهاند و آنچه را که نشان میدهند همان است که روسای آنها میخواهند.
این نامه پدرانه است
این نامه پدرانه است و به همه این حس مثبت را میدهد. این نامه خطاب به سمت شما نیست بلکه همراه با شما صحبت میکند و به نظرم هرکس که این نامه را بخواند با حس واقعی ایرانی آشنا میشود.
مثلا رسانههای جریان اصلی همواره میگویند که موسیقی در ایران کاری غیرقانونی است اما من در تمام روزها و در هرجایی که حضور داشتم، نشانههای فراوانی را از موسیقی واقعی و زیبا دیدم و این فقط یکی از مسائلی بود که من دروغ بودن آن را متوجه شدم. ما از اینگونه اخبار با حجم زیادی در رسانههای خودمان میشنویم.
ما با این اخبار گمان میکنیم که ایران یک رژیم متمرکز است و همه اخباری که میرسد اینگونه است که انگار حکومت هرشب، مخالفان خودش را مخفیانه و آهسته دستگیر میکند و به زندان میاندازد. در مورد افراد خاصی هم در مورد ایران بحثهای مختلفی میشود به نظر من این حرفها به هیچ وجه واقعیت ندارد.
به نظر من بر عکس این دیدگاه در ایران مردم آزادانه فکر میکنند همانطوری که دولت ایران هزینههای زیادی را برای آموزش، رسانهها، هنر و سینما خرج کرده است و آن دیدگاهی که ما در آمریکا از ایران داریم کاملا غلط است.
تسنیم: رسانههای جریان اصلی زمانی که میخواستند در مورد این نامه رهبر ایران به جوانان اروپا و آمریکای شمالی صحبت کنند، تلاش داشتند که این مفهوم را برسانند که رهبر میخواهد شما را مسلمان کند؛ آیا این دیدگاه درست است؟
نه این حرف درست نیست. تا آنجایی که من میدانم بخشی از ایران مسلمان نیستند و مسیحیان، یهودیان و دیگر ادیان هم در ایران با آرامش ساکن هستند و این ایده که ایران میخواهد همه را مسلمان کند واقعا درست نیست. خود من مسیحی هستم و هیچگاه بدلیل دین خودم در ایران تهدید نشدم و فقط با مهربانی و لطف ایرانیها مواجه بودهام و هیچکس تلاش نکرد که بالاجبار من را مسلمان کند.
ایالات متحده آمریکا وحدت بین شیعه و سنی را نمیخواهد
نکته دیگر آن است که رسانههای غربی تلاش دارند که بگویند اکنون جنگی بین شیعه و سنی شکل گرفته است و ایران این جنگ را گسترش میدهد. این حرف هم به طور کلی غلط است و ایران با تمام وجود تلاش می کند که بین سنی و شیعه صلح باقی بماند و این دروغ های رسانه است که میخواهد اختلافات بین شیعه و سنی را گسترش دهد.
ایران بین ادیان مختلف در جهان صلح میخواهد چرا که مقابل صلح مشکلات زیادی وجود دارد. این ایالات متحده آمریکا است که میخواهد بین شیعه و سنی اختلاف وجود داشته باشد و شما نشانههای حمایت آنها را در سوریه، یمن و ... دیدهاید و جمهوری اسلامی ایران این مسئله را نمیخواهد و ایران از ارتباط گرفتن با مردمی با صورتهای متفاوت خوشحال است.
تسنیم: شما گفتید که اقلیتهای مذهبی در ایران به راحتی زندگی میکنند، آیا همین اتفاق هم در دیگر نقاط دنیا افتاده است؟
مالیاتهای من به عنوان یک شهروند آمریکایی برای کشتهشدن کودکان مصرف میشود
برای پاسخ به شما مثالی میزنم. نگاهی به سوریه بیاندازید، مردم آنها سالها در صلح کنار هم زندگی کردهاند اما اکنون مالیاتهای من به عنوان یک شهروند آمریکایی در راستای تقویت نیروهای تکفیری و کشتهشدن کودکان مصرف میشود و اکنون است که سوریها بدلیل تفاوت مذهبی یکدیگر را میکشند و علت آن هم اقدامات ایالات متحده و متحدان آن مانند عربستان سعودی، ترکیه، اردن و ... است.
ایالاتمتحده بدنبال ایجاد جنگ صلیبی جدیدی است تا خود را مرکز اقتصاد جهان نگه دارد
ایالات متحده تمام تلاش خود را به بهترین شکل ممکن انجام میدهد تا بتواند دوباره جنگهای صلیبی جدیدی را به راه بیاندازد و خشونت را در این مکان شکل بدهند و این تنها راهی است که میتواند آنها را در مرکز اقتصاد جهان نگه دارد. اگر شما به اسرائیل نگاهی بیاندازید این اسرائیل است که تمام تلاش خود را میکند که این شرایط ادامه پیدا کند و اسلامهراسی را گسترش میدهند و تلاش میکنند با رسانههای خودشان این اسلامهراسی را روزبهروز گسترش دهند.
«وال استریت» مرکز ایجاد تفرقه مذهبی جهان است
آنها هرکاری میکنند تا که مردم آمریکا از مسلمانان متفر باشند و به آنها فشار وارد کنند. علاوه بر اینها باید همراهی و تقویت تکفیریها و افراطیها را توسط بانکداران بزرگ و دولت ایالات متحده فراموش نکرد و یا حتی نباید فشارهای صهیونیستها به مردم فلسطین و کشتار آنها را فراموش کرد. وقتی همه اینها را کنار میگذاریم منبع و ریشه درگیریهای مذهبی و فرقهای در جهان نمایان میشود و این مسئله نمایانگر آن است که درگیریهای فرقهای از ایران شکل نگرفته و منبع آنها قدرتهای مالی و بزرگ دنیا هستند. با این شرایط باید گفت که «وال استریت» مرکز ایجاد تفرقه مذهبی جهان است.
تسنیم: به نکات خوبی اشاره کردید. اگر به یاد داشته باشید نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپایی و آمریکای شمالی در راستای واقعه شارلی ابدو نگاشته شد. از نظر شما اسلامهراسی در اروپا در چه جایگاهی قرار دارد؟ آیا این حملات از پیش برنامهریزی شده بود یا مسائل دیگری در کار است؟
اگر به طور مستقل بخواهیم به مجله شارلی ابدو نگاهی بیاندازیم. این مجله خود نمایانگر افراطگرایی بیشازحد است. این مجله بارها بدون هیچ توقف و سانسوری آثار نفرتانگیزی را علیه مسلمانان منتشر کرده بود در حالی که در فرانسه کمدینی وجود دارد که در برخی از برنامههایش جوکهای ضدیهودی را میگفت و او اکنون در زندان است و با مشکلات فراوانی رو به رو شده است. ( دیودونه طنزپرداز فرانسوی - کلیک کنید ) شارلی ابدو نماینده تمام جریانات ضد اسلامی است. آنها همه کار میکنند اما وقتی یکی از نویسندگانشان اثری ضدیهودی را منتشر میکند او را از کار اخراج میکنند.
ایجاد اسلامهراسی در دنیا برای هیچکس افتخار یا دلاوری نیست
گفتههای ضداسلامی همواره علیه مسلمانان وجود داشته است و این چیزی نیست که برخی بخواهند از طریق آن برای خود اسمی بدست آورند یا به آن افتخار کنند یا دلاوری باشد. اقدامات ضداسلامی فقط به وجود بانکداران بزرگ کمک کرده و به هیچ وجه حمله به مسلمانان دلاوری و قهرمانی نیست و آنچه که شارلی ابدو مینوشت هم دلاوری نبود.
حمله به شارلی ابدو، حمله به آزادی بیان نبود
حملاتی که به شارلی ابدو صورت گرفت حمله به آزادی بیان نبود و نمیتوان آن را حمله به مردم آزادی که شارلی میخوانند معرفی کرد در حالی که آنها همیشه صحبت کردهاند. پاملا گالر، که وی را یکی از مخالفان سرسخت و یک میلیاردر یهودی ضداسلامی میشناسند در نیویورک و مترو این شهر تبلیغاتی را نصب کرده است و در آن تبلیغات میگوید که مسلمانان وحشی هستند. چندی پیش وقتی که او در نیویورک سخنرانی میکرد تلاش کردم تا در حین سخنرانی او پاسخی به او بدهم اما توسط پلیس نیویورک دستگیر شدم. همه این اتفاقات نشان میدهد که هیچ چیزی که علیه مسلمانان باشد قهرمانی نیست.
تصور من آن است که مردم اروپا و ایالت متحده باید بتوانند که دوباره رهبران جدیدی را تعیین کنند. به این دلیل که استاندارد زندگی هر روز در حال کاهش است و اگر شما در آمریکا رفت و آمد داشته باشید هر روز با خانههای جدیدی مواجه میشوید که به اجبار توسط بانکها تصاحب شدهاند. اغلب جوانان شغلهایی با سطح بسیار پایین دارند و آنها نمیخواهند که این مردم عصبانی شوند و هیچگاه به نابودی این جایگاه میانه در بین مردم اشاره نمیکنند.
دولتمردان ایالات متحده برای فرار از پاسخگویی به مردم خودشان، علیه مسلمانان کار میکنند
آنها برای فرار از این اتفاق و عصبانی شدن مردم تلاش دارند که مردم را علیه مسلمانان و مردم خاورمیانه قرار دهند تا اینکه به هیچ وجه پاسخگوی اقدامات خودشان نباشند. اقداماتی که از بانکداران بزرگ آغاز شده و به کنترل دولت توسط سرمایهداران ختم میشود. با تمام این شرایط در ایالات متحده درصد زیادی از مردم گفتههای دولتی در مورد واقعه 11 سپتامبر را دیگر قبول ندارند. براساس آماری که چندی پیش بدست آمده 35 درصد مردم آمریکا به هیچ وجه گفتههای رسمی دولتمردان ایالات متحده را قبول ندارند. من تصور نمیکنم این حملات توانسته باشد مردم را بیشتر علیه اسلام قرار دهد و در مقابل جمعیت بیشتری از دولت در مورد اقداماتشان سوال کرده و تعداد مردمی که در این راه بیدار شده بیشتر هستند و این اتفاق ادامه دارد.
تسنیم: شما از ارسال مالیاتهای مردم آمریکا برای حمایت از اسرائیل صحبت کردید. آیا مردم ایالات متحده آمریکا از این اتفاق رضایت دارند؟
روزانه 18 میلیون دلار از مالیاتهای مردم آمریکا برای کمک به اسرائیل خرج میشود
نظر خاصی نمیتوان در مورد این سوال داد. درصد زیادی از مردم آمریکا از واقعیتی که در حال اتفاق است هیچ اطلاعی ندارند. براساس آماری که وجود دارد روزانه 18 میلیون دلار از مالیاتهای مردم آمریکا برای کمک به اسرائیل خرج میشود. نکته جالب آن است که این عدد شامل سلاحهایی که ما به آنها کمک میکنیم نمیشود و ایالات متحده انواع مختلف سلاحها و ادوات را به رایگان در اختیار اسرائیلیها قرار میدهد.
من نمیتوانم سکوت کنم. اکنون در ایالات متحده بدلیل مشکلات مالی برخی بیمارستانها بسته شده یا در حال بسته شدن هستند و یا مدارس نیز اینچنین شرایطی را دارند و معلمان هم بیکار شده و کتابخانهها هم تعطیل میشوند. با تمام این مشکلات و این شرایط هر روز پول بیشتری در اختیاری اسرائیلیها قرار میگیرد.
دولت آمریکا برای مردم خود بودجه ندارد اما میتواند جنگ دیگری برای کشتن کودکان فلسطینی راه بیاندازد
دولت در اجرای برخی از کارها و اقدامات میگوید که ما بودجهای نداریم اما آنها به حد کافی بودجه دارند که جنگ دیگری برای کشتن کودکان فلسطینی راه بیاندازند. اگر مردم ایالات متحده این واقعیتها را بدانند بسیار عصبانی خواهد شد. آنها قطعا با شناخت این مطلب در مورد سیاستها بیشتر سوال خواهند کرد و تظاهرات گستردهای آغاز میشوند. اما رسانهها این مسائل را پوشش نمیدهند و این دلیلی است که ما توجه بیشتری را به این مسائل در آمریکا مشاهده نمیکنیم.
تسنیم: در سالهای گذشته ما همواره با برخورد نژادپرستانه در آمریکا مواجه شدهایم و اخباری اینچنینی را مانند کشتهشدن مایکل براون یا برخورد غیرقانونی و غیر انسانی با سیاهپوستان به حجم زیادی مشاهده کردهایم. نظر شما در مورد این اتفاقات چیست؟
نژادپرستی و تبعیض از پایههای جامعه آمریکایی است
از زمانی که ایالات متحده آمریکا شکل گرفت، سیاهپوستان را با زنجیر و به عنوان برده به آنجا آوردند و نژادپرستی و تبعیض یکی از پایههای جامعه آمریکایی شد. بعد از جنگهای داخلی آمریکا و در زمان حل و فصل مسائل و مشکلات در جنوب آمریکا برای دستیابی به برابری نژادی و قبل از آنکه ایالات متحده یک قدرت جهانی شود نژادپرستی یکی از ابعاد جامعه ایالات متحده شده بود و هنوز هم ادامه دارد.
این کار مردم را در ایالات متحده به شدت از هم دور کرده است. سفیدپوستان وقتی از کنار یک بیچاره عبور میکنند هیچ توجهی به آن ندارند البته این شامل همه نمیشود بلکه درصد بالایی این شرایط را دارند. آنها هیچگاه از اقدامات آن یک درصد بسیار پردرآمد جامعه ایالات متحده عصبانی نمیشوند چرا که واقعیت از آنها پنهان نگاه داشته شده است.
پلیس ایالات متحده برای کشتن سیاهپوستان مجوز دارد
اما در مقابل دیگر نژادها مانند سیاهپوستان و لاتینیها در جامعه آمریکا بیشتر از آنها بیدار بوده و توجه دارند. اکنون جنبش Black Lives Matter هر روز گسترش بیشتری پیدا میکند و یکی از علتها آن است که پلیس ایالات متحده برای کشتن سیاهپوستان مجوز دارد. اگر پلیسی بخواهد که یک سیاهپوست را بکشد بدون هیچ ناراحتی این کار را انجام داده و حتی ممکن است چندین بار به او شلیک کند و بعد میگوید که من تصور میکردم که آن سیاهپوست اسلحهای را به همراه دارد.
آمارها هم میزان کشتهشدن تعداد بیشتری از سیاهپوستان را نشان میدهد. هیچ جریمهای برای گرفتن جان یک انسان وجود ندارد. مخصوصا اینکه آن فرد سیاهپوست باشد شما هیچگاه مشکلی نخواهید داشت. این مسئله برای جامعه سیاهپوستان غیرقابل قبول است و اکنون با استفاده از مستندسازی عدهای از مردم هستند که به این سیاستها اعتراض میکنند. این قتل است و هیچکس از آن سوال نمیکنند.
کشتار سیاهپوستان در آمریکا با اجازه همان سیستم انجام میشود
این کشتارهای سیاهپوستان همه با اجازه همان سیستم انجام میشود. سیستمی که اجازه حملات بیرحمانه علیه سیاهپوستان را صادر کرده است. مثلا در شهر فرگوسن، ایالت میسوری، یا بالتیمور ما شاهد تظاهراتهای گستردهای بودیم و این مسیر ادامه خواهد داشت. در تمام کشور آفریقایی-آمریکاییها میگویند که ما دیگر نمیتوانیم نفس بکشیم و شما نمیتوانید ما را بکشید و به راحتی کنار بروید.
حالا کار به جایی رسیده است که جمع کثیری از سفیدپوستان هم علیه این جنایتها قرار گرفتهاند. بسیاری از آنها میگویند که ما از این اتفاقات راضی نیستیم و از آن فاصله میگیریم. وقتی که بسیاری از سفیدپوستان و سیاهپوستان در ایالات متحده به باراک اوباما رای دادند تصور میکردند که شرایط تغییر کرده و وضعیت با وجود یک رئیسجمهور سیاهپوست بهتر خواهد شد. اما در واقع اقتصاد وضعیت بدتری پیدا کرده، رفتارهای خشونت آمیز پلیس بیشتر شده و جنگهای بینالمللی بیشتری ایجاد شده و در پاسخ به این دیدهها مردم میگویند که ما دیگر نمیتوانیم به سیاستمدارانی که خودمان انتخاب کردهایم اعتماد کنیم که آنها کاری را برای ما انجام دهند و ما باید حق را خودمان بگیریم.
ادامه دارد ...
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.