صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ویروس «نیپا» و نگرانی‌های حاصل از شیوع آن

۲۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۰:۰۱
کد خبر: ۶۷۳۴۸۷
ویروس نیپا در حدود بیست سال پیش از خفاش‌های میوه‌خوار به انسان منتقل شده است. این ویروس کشنده با ایجاد عفونت در مغز باعث مرگ بیماران می‌شود و تا کنون راه درمان و واکسنی برای مقابله با آن تولید نشده است.
_ ایرنا نوشت: ویروس نیپا در سال ۱۹۹۸ در مالزی، به عنوان ویروسی که واکسن ندارد و ممکن است در جهان همه گیر شود در سازمان بهداشت جهانی به نام «نیپا» ثبت شد. ویروس نیپا که از خفاش‌های میوه‌خوار به انسان‌ها منتقل می‌شود، بین ۴۰ تا ۹۰ درصد موحب مرگ می‌گردد. در سال ۲۰۱۹ هجده نفر در هند به این ویروس مبتلا شدند که ۱۷ نفر آن‌ها فوت کردند. این ویروس به مغز وارد می‌شود و با ایجاد عفونت در مغز و موجب سردرد، تب، تنگی نفس، گیجی، توهم و حالات بد روحی می‌گردد،  در نهایت فرد پس از چند روز به کما می‌رود.
 
سازمان بهداشت جهانی در ابتدا این ویروس را یکی از ویروس‌های خطرناک برای جامعه‌ی بشریت خواند و کشف واکسن آن را در دستور کار اضطراری محققان خود قرار داد، ولی پس از حدود ۲۲ سال هنوز واکسنی برای درمان این ویروس کشف نشده است. گفته می‌شود که احتمال همه‌گیری این بیماری در جنوب و جنوب شرقی آسیا وجود دارد. دانشمندان دریافتند که دارو‌های هپاتیت سی‌ می‌تواند در کاهش شدت، نرخ مرگ و میر بیماری ویروس نیپا کمک کند، ولی هنوز واکسن و راه درمانی برای این ویروس یافت نشده است. در واقع ۲۰ ویروس در جهان وجود دارند که کشنده شناخته شدند و نیپا یکی از این ۲۰ مورد است. 
 
 
 
 

برچسب ها: ویروس خفاش اپیدمی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *