آخرین خبرها از سینما در روزی که گذشت
سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالنها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازهای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج دوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.
اعلام فهرست فیلمهای بلند جشنواره جهانی فیلم پارسی
فیلمهای سینمایی «پسر- مادر» ساخته مهناز محمدی، «گورکن» ساخته کاظم مولایی، «پری» ساخته سیامک اعتمادی، «مسخرهباز» ساخته همایون غنیزاده و «کشتارگاه» ساخته عباس امینی برای دریافت تندیس غزال طلایی بهترین فیلم جشنواره جهانی فیلم پارسی استرالیا رقابت میکنند.
همچنین امسال مستندهای «واکس چه؟» ساخته کامران حیدری و «سایههای بیخورشید» ساخته مهرداد اسکویی در بخش نمایشهای ویژه این دوره روی پرده میروند.
نهمین جشنواره جهانی فیلم پارسی به صورت آنلاین و حضوری با رعایت پروتکلهای بهداشتی در سیدنی برگزار میشود. تماشای فیلمها به شکل آنلاین فقط برای سینمادوستان استرالیایی امکان پذیر است.
در نهمین جشنواره جهانی فیلم پارسی که به دبیری امین پلنگی برگزار میشود، فیلمهای بلند و کوتاه فارسی زبان از سراسر دنیا نمایش داده میشوند.
حضور سه مستند ایرانی در جشنواره فیلم های ورزشی میلان
سی و هفتمین دوره جشنواره فیلمهای ورزشی میلان از ۱۷ آبانماه ۹۹ در کشور ایتالیا آغار بهکار کرده است و تا ۲۱ آبان نیز ادامه دارد. در این دوره جشنواره، فیلمهای مستند «جایی برای فرشتهها نیست» ساخته سام کلانتری و «ملوانان تنها به دریا نمیروند» به کارگردانی اللهکرم رضاییزاده که در این مرکز تهیه شدهاند، همراه با مستند «شهسوار» ساخته علی شاهمحمدی به نمایندگی از سینمای مستند ایران حضور دارند.
جشنواره میلان از مهمترین جشنوارههای ورزشی دنیا است که امسال بهدلیل بیماری کووید ۱۹ بهصورت آنلاین برگزار میشود. در این جشنواره ۱۴۰ فیلم ورزشی از میان بهترین و موفقترین فیلمهای ورزشی دنیا به نمایش در میآیند که این آثار توسط کمیته بینالمللی المپیک انتخاب شدهاند.
پخش بینالمللی «جایی برای فرشتهها نیست» و «ملوانان تنها به دریا نمیروند» برعهده مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است.
«جایی برای فرشتهها نیست» مستندی درباره تیم ملی دختران اسکیت هاکی ایران و مشکلات پیچیده آنان در راه مسابقات آسیایی کرهجنوبی است که ورزش، بهانهای برای وارد شدن به زندگی این دختران شده است. این فیلم طی ماههای اخیر در گروه سینمایی «هنر و تجربه» و پلتفرم نمایش درخواستی فیلیمو و نمآوا اکران عمومی شده است.
مستند «ملوانان تنها به دریا نمیروند» هم با اشاره به افتخارات تیم ملوان بندرانزلی در تاریخ فوتبال ایران، روایتگر دلبستگی و همدلی کمنظیر اهالی بندرانزلی به این تیم محبوب و ریشهدار است.
«شهسوار» نیز با بهرهگیری از فیلمهای آرشیوی، عکسها و اسناد دیده نشده و مصاحبه با افراد سیاسی و ورزشی که تعداد زیادی از آنها اکنون در قید حیات نیستند و با بررسی زوایای پنهان زندگی ورزشی، اجتماعی و سیاسی غلامرضا تختی سعی در ارائه تصویری واقعی از این پهلوان ملی و قهرمان بینالمللی دارد.
فیلم کوتاه محمد آهنگر در جشنواره «کانبرا» استرالیا
فیلم کوتاه «امروز جمعه است» به کارگردانی محمد آهنگر و نویسندگی مرجان ریاحی به بیست و پنجمین جشنواره جهانی فیلم کوتاه «کانبرا» استرالیا راه یافت.
این جشنواره مستقل که مکانی برای نمایش فیلمهای کوتاه در ژانرهای متفاوت در منطقه کانبرا استرالیا است میزبان فیلم کوتاه «امروز جمعه است» ساخته محمد آهنگر و نویسندگی مرجان ریاحی خواهد بود.
فهرست عوامل فیلم عبارتند از:تهیه کننده و کارگردان: محمد آهنگر، نویسنده: مرجان ریاحی، مشاور کارگردان: مرضیه ریاحی، بازیگران: آزاده سیفی، فرید قبادی، کاوه آهنگر و پدرام جامع بزرگ. مدیرفیلمبرداری: بهنام کریمی، تدوینگر: نیما حسندوست، صدابردار: علیرضا کریم نژاد، جلوههای ویژه رایانهای: حسن پیله ور و محمد آهنگر، اصلاح رنگ و نور: فرید جلالی، کامران سحرخیز، پشتیبانی فنی: استودیو روشنا، صداگذاری و موسیقی: یونس اسکندری، منشی صحنه: مریم روزبهانی، طراح صحنه و لباس: نوید فرح مرزی، مجریان صحنه و لباس: ساسان فلاح پور محمد ولیزاده، طراح گریم: مهرنوش سلیمی، مجری: سارا اعلایی، برنامه ریز: فهیمه کمالی، دستیاران کارگردان: محسن مقصودی، محمدامین اعلایی، مدیرتولید: علیرضا کفایتی، عکاس: مصطفی رودکی، گروه فیلمبرداری: حمیدرضا رضایی، محمدجواد رستگار، احمد آقاجانلو، بنیامین آهنگر، سجاد براتی، حسین مقصودی، فربد همتی، مهرداد عصری پور، امیر صادقی، عماد قواره، طراح پوستر: شکوفه بیاتی، پخش کننده جهانی: لیمو فیلم.
بیست و پنجمین جشنواره جهانی فیلم کوتاه «کانبرا» استرالیا از ۲۰ تا ۲۹ نوامبر (۳۰ آبان تا ۹ آذر) برگزار میشود.
دعوت از فیلم کوتاه «رخنه» به جشنواره دوسلدورف آلمان
جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه دوسلدورف که امسال هجدهمین دوره خود را برگزار میکند، فهرست نهایی بخش مسابقه خود را اعلام کرد که بر این اساس از میان بیش از هزار فیلم ارسالی، ۲۱ فیلم کوتاه موفق به راهیابی به بخش مسابقه این جشنواره آلمانی شدهاند.
به دلیل شرایط همه گیریِ بیماری کووید-۱۹، فیلم های بخش مسابقه در روزهای ۱۸ و ۱۹ نوامبر (۲۸ و ۲۹ آبان) به صورت آنلاین و با ظرفیت هزار تماشاگر به نمایش در خواهند آمد.
همچنین مراسم اختتامیه هجدهمین دورهی جشنواره دوسلدورف آلمان در تاریخ ۲۰ نوامبر (۳۰ آبان ماه) برگزار و فیلمهای برگزیده معرفی می شوند.
این نخستین حضور بینالمللی فیلم کوتاه «رخنه» به نویسندگی وکارگردانی سیما بنیادی خواهد بود.
در خلاصه داستان فیلم کوتاه رخنه آمده است:
«در تاریکی، آشکارا میتوان نهان کرد»
پخش بینالمللی جشنوارهای این فیلم بر عهده مجید محمددوست است.
دیگر عوامل این فیلم عبارتند از؛ بازیگران: علی طاهری، سیما بنیادی، مدیر فیلمبرداری: فرزاد شفایی، تدوین: عماد خدابخش، دستیارکارگردان و برنامه ریز: شمیم گلبند، موسیقی: سهند نیکنژاد، طراح پوستر : شایان علمی، طراح گریم: رکسانا محیط، منشی صحنه: طیبه هدایت، صدابردار: علی گلصباحی، صداگذار: میثم ریاحی، اصلاح رنگ: علیرضا هدایی، مسترینگ: رضا تاریوردی
«زیر صفر مرزی» را آنلاین در هاشور تماشا کنید
مستند «زیر صفر مرزی» ساخته مهدی افشارنیک و تهیهکنندگی علی جلیلوند که مهرماه سال گذشته در سینماهای هنروتجربه اکران شد، در سایت هاشور اکران آنلاین شدهاست.
این مستند روایت ناپدید شدن سرداری در روزهای آخر جنگ در سرزمینی غریب است که حرفها و شایعات بسیاری را موجب میشود. شایعاتی که به سقوط جزیره مجنون مربوط است
افشار نیک در آیین دیدار این فیلم در توضیح موضوع آن توضیح داد: «فیلم درباره شخصیتی است که در دوران جنگ با توجه به کارهایی که کرده بود، خیلی به او ظلم شد. پیچیدگی که الان شخصیت علی هاشمی و منطقه دشت آزادگان دارد، مسئله امروز کشور است. در واقع درک این موضوع اهمیت دارد که مشکل فقر، عدم سرمایهگذاریهای اقتصادی، کمبود زیرساختهای فرهنگی در آن منطقه جدی است و اگر نتوانیم آنها را حل کنیم، مشکلات در خیلی از مسائل کلانتر، گریبانمان را میگیرد. فیلم دنبال این مسئله است و دراینباره طرح پرسش میکند».
شانزدهمین جایزه «گرگم و گله می برم» از جشنواره فیلم ایتالیا
به دنبال اعلام برندگان بخش بینالملل مسابقه رسمی این دوره جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه کورتی پونته، پویانمایی «گرگم و گله میبرم» از تولیدات سال ۲۰۱۸ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برنده بهترین فیلم انیمیشن شد.
این پویانمایی جایزه بهترین فیلم کوتاه انیمیشن جشنواره را به سبب سادگی، روانی و خوشآوایی دیداری و شنیداری که تجربهی نمایش را به تماشا گذاشته است، دریافت کرد.
انیمیشن هشت دقیقهای «گرگم و گله میبرم» برگرفته از داستانی با همین نام نوشتهی افسانه شعباننژاد از انتشارات کانون پرورش فکری است که با تکنیک انیمیشن دیجیتال در امور سینمایی کانون تولید شده است.
جشنوارهی بینالمللی فیلم کوتاه کورتی پونته که بخش عمدهی فیلمهای خود را به کودکان و نوجوانان اختصاص داده امسال بخش کودک و نوجوان خود را به دلیل شیوع ویروس کرونا در دو بخش برگزار کرد.
بخش کودک و نوجوان سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه از ۱۵ تا ۱۸ اردیبهشت سال ۱۳۹۹ (۴ تا ۷ مه ۲۰۲۰) در منطقه پونته سان نیکولو استان پادووا در حوالی شهر ونیز ایتالیا برگزار شد.