صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تغییر دولت در آمریکا پروژه بندر چابهار را تقویت می کند

۲۲ آبان ۱۳۹۹ - ۰۸:۱۶:۰۱
کد خبر: ۶۷۳۳۶۶
پایگاه خبری هندی بیزنس لاین در گزارشی نوشت که پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و کاهش احتمالی تحریم های ایران، عامل مهمی در تقویت توسعه بندر چابهار خواهد بود و به ازسرگیری صادرات نفت ایران کمک خواهد کرد.

- یک مقام دولتی ناظر بر پروژه بندر چابهار گفت: در مجموع تغییر رژیم (در آمریکا) یک تحول بسیار مثبت برای هند و ایران است و ما مشتاق هستیم که این تغییر منجر به اقدامات عملی و تلطیف مواضع درخصوص ایران شود.

وی افزود: پروژه بندر چابهار یکی از نقاط روشن در روابط هند با ایران در سالهای گذشته بوده و نیرو و توان ایجاد شده برای توسعه کار باید ادامه یابد.

ازسرگیری تامین نفت بزرگترین دستاورد برای هند در پی لغو تحریمها خواهد بود. مقام مزبور گفت: نفت ایران ارزانترین نفت برای هند است که سازگاری خوبی با پالایشگاههای هند دارد.

بندر چابهار در استان سیستان و بلوچستان دسترسی دریایی و زمینی به افغانستان و آسیای میانه از طریق مرزهای شرقی ایران برای کشور هند فراهم می سازد.

اما این پروژه به علت تحریمهای آمریکا دچار کندی شده است. مقام یاد شده خاطرنشان کرد: برای توسعه بیشتر چابهار نیازمند تجهیزاتی هستیم که باید از کشورهای غربی یا کره جنوبی و چین تامین کنیم اما آنها برای تامین تجهیزات تردید داشته اند.

وی تاکید کرد: تغییر رژیم در آمریکا خوب خواهد بود و ما منتظر این بودیم و باید بگویم تا جایی که به روابط ما با ایران مربوط می شود دعاهای ما قبول شد.

موقعیت مهم ایران در منطقه و جهان، ذخایر انرژی (نفت و گاز) که هند برای توسعه خود بشدت به آن‌ها نیاز دارد، کریدور شمال- جنوب و دسترسی هند به آسیای مرکزی و حتی اروپا، جایگاه ایران به عنوان قدرتی در حوزه خلیج فارس و منطقه غرب آسیا از جمله انگیزه‌هایی قوی برای تقویت روابط این کشور با ایران و ارتقای این روابط تا سطح روابط راهبردی هستند.
این پتانسیل وجود دارد که با گسترش و توسعه و تعمیق روابط بین دو کشور، ایران به جایگاه نخست تجارت خارجی هند در منطقه تبدیل شود. ایران دروازه ورود هند به آسیای مرکزی، روسیه و شرق اروپاست و با توجه به رقابت شدید این کشور با چین، منطقی نیست که هند خارج از همکاری‌های استراتژیک به رابطه با ایران فکر کند.

دولت هند متعهد به سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیون دلاری برای توسعه چابهار و همچنین سرمایه گذاری ۱.۵ میلیارد دلاری برای ساخت مجموعه‌ای از جاده‌ها و راه آهن شده است. سال گذشته هند دو محموله گندم را از طریق بندر چابهار به افغانستان صادر کرد. این اقدام با هدف اثبات اعتبار این مسیر و گسترش ورود محموله‌های جهانی پیش از فعال شدن کامل بندر چابهار انجام شد.

دولت نارندرا مودی نخست وزیر هند اعتقاد دارد که بندر چابهار موتور پیشرفت ایران، هند، افغانستان و بسیاری از کشورهای آسیای مرکزی خواهد بود. کشورهای آسیای میانه - ازبکستان و قزاقستان - همچنین بندر چابهار را به عنوان دروازه‌ای برای دسترسی به منطقه اقیانوس هند محسوب می‌کنند. مقامات هندی معتقدند بندر چابهار که حدود ۱۰۰۰ کیلومتری بندر کاندلا و ۱۴۰۰ کیلومتری مومبای قرار دارد، دسترسی به مسیر دریایی را برای حمل و نقل کالا، تجارت و کسب و کار آسان می‌کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *