صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عربستان عامل رقم خوردن بدترین بحران انسانی جهان

۲۲ آبان ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۷۳۲۵۷
جنایات و نقض حقوق بشر توسط رژیم سعودی باعث تغییر نظر جهانیان به این رژیم شده است.

- میزبانی عربستان از اجلاس گروه ۲۰ امسال، دیگر فرصتی طلایی برای روابط عمومی «محمد بن سلمان»، نیست.

به گزارش الجزیره، روز‌های خوب عربستان سعودی به پایان رسیده است؛ اعلام اینکه اجلاس گروه ۲۰ در نوامبر به صورت مجازی برگزار خواهد شد، مطمئنا محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی و مقام‎های عربستان را نا امید کرده است.

حال، فرصت عربستان برای پهن کردن فرش قرمز برای بازرگانان و شخصیت های خارجی و تلاش‌های ولیعهد عربستان برای ارتقای چهره ریاض به عنوان عضوی مترقی در جامعه بین المللی با شکست دیگری روبرو شده است.

فعالان حقوق بشری همواره تلاش کرده اند تا نگاه‌ ها را از ظواهر عربستان منحرف و به واقعیت این کشور، یعنی اعمال ضد حقوق بشری، از جمله قتل جمال خاشقجی، متمرکز کنند.

وقتی محمد بن سلمان، در ابتدا در سال ۲۰۱۷ به مقام ولیعهدی ارتقا یافت، مسیر برای وی روشن‌تر به نظر می‌رسید؛ بلافاصله، وی برای ارتقای تصویر عربستان در سطح بین المللی اقداماتی را در برنامه قرار داد.

پروژه چشم انداز ۲۰۳۰، یک طرح بلند پروازانه و پرهزینه با هدف متنوع سازی اقتصاد عربستان و جذب سرمایه گذاری خارجی، بود.

با این وجود، پروژه محمد بن سلمان، وقتی مشخص شد که جلوه‌ های طلاکاری شده جدید عربستان با همان بی توجهی به ابتدایی‌ ترین حقوق بشر همراه بوده است، متوقف شد.

جنگ در یمن، که مقام‎های سعودی می‌گفتند انتظار می‌رود فقط چند ماه به طول انجامد، بیش از پنج سال است که ادامه دارد و بدترین بحران انسانی جهان را ایجاد کرده است.

همچنین انگیزه به اصطلاح ضد فساد ولیعهد و محصور کردن افراد به ظاهر فاسد در هتل «ریتز کارلتون» در سال ۲۰۱۷، سرمایه گذاران خارجی را نگران کرده و بسیاری را به سمت بیرون خارج کردن تجارت خود از عربستان سوق داد.

همچنین سرکوب مخالفان توسط محمد بن سلمان، از جمله دستگیری و شکنجه و قتل و تکه تکه کردن جمال خاشقجی در کنسولگری عربستان در استانبول اعتراض جامعه جهانی را برانگیخت.

این اعمال ضد حقوق بشری عربستان باعث تغییر دید جهانیان نسبت به نظام این کشور شد؛ در سال ۲۰۱۹، بیانیه مشترک ۳۶ کشور عضو سازمان ملل در مورد سوءاستفاده‌های آشکار این رژیم، بر نظر جامعه بین الملل در مورد رژیم ریاض تأکید کرد و از مقام‎های سعودی خواست اقدامات قابل توجهی را انجام دهند تا اطمینان حاصل شود که همه افراد جامعه عربستان، از جمله مدافعان حقوق بشر می‌توانند بدون ترس از انتقام جویی و به طور کامل از حقوق خود استفاده کنند.

در حالی که پارلمان اروپا قطعنامه‌هایی را در اعتراض به قتل خاشقجی و بازداشت و شکنجه خودسرانه فعالان حقوق بشری تصویب کرد، بیانیه دوم سازمان ملل منتشر شد. در نتیجه چندین کشور تصمیم گرفتند فروش سلاح را به عربستان تعلیق کنند.

اعلامیه سال گذشته مبنی بر میزبانی ریاض از اجلاس گروه ۲۰ در سال جاری میلادی، فرصتی دیگر برای تقویت وجهه عربستان و جلب نظر دوستان و سرمایه گذاران بین المللی برای این کشور بود؛ اما در حال حاضر، میزبانی گروه ۲۰ دیگر فرصتی طلایی نیست که محمد بن سلمان آرزوی آن را داشت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *