نشست سران سازمان همکاری شانگهای؛ هشدار «پوتین» درباره وضعیت لیبی، یمن و سوریه
- نشست سازمان همکاری شانگهای روز سه شنبه، ۲۰ آبان، آغاز شد.
به گزارش «روسیاالیوم»، این نشست مجازی به میزبانی روسیه و با هدف بررسی راهکارهای تقویت همکاری میان کشورهای عضو در میانه شیوع ویروس کرونا برگزار شد.
سران کشورهای عضو در این نشست به بررسی تدابیر تقویت همکاری در بحبوحه تبعات اقتصادی شیوع کرونا پرداختند.
در این نشست همچنین توسعه همکاری و هماهنگی تجاری و اقتصادی میان کشورها بررسی میشود.
«ولادیمیر پوتین»، رییس جمهور روسیه، در جریان این نشست گفت «درگیریهای لیبی و یمن و بقایای عناصر تروریستی در سوریه به عنوان بستری برای گسترش تهدید تروریسم در منطقه باقی مانده است.»
وی افزود «در خاورمیانه و شمال آفریقا همچنان یک وضعیت بی ثباتی جدی حاکم است.»
«پوتین»، اظهار داشت «نگران کننده ترین پدیده، فرار شبه نظامیان از منطقه به خارج از آن است چرا که این امر به شدت درگیریها منجر میشود.»
در همین حال کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در بیانیه ای بر تقویت امنیت منطقه اوراسیا بر اساس عدم دخالت در امور داخلی و حل مسالمت آمیز بحران ها تاکید کردند.
این بیانیه همچنین ضمن تاکید بر حل بحران سوریه از طریق گفت و گو و تضمین تمامیت اراضی این کشور، از کشورهای عضو برجام خواستند که به تعهداتشان پایبند باشند.
سازمان همکاری شانگهای از ماه آوریل سال ۱۹۹۶ به عنوان یک سازمان سیاسی، اقتصادی و امنیتی با عضویت ۸ کشور چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاچیکستان، ازبکستان، هند و پاکستان آغاز به کار کرد.
پیش از این اجلاس وزیران خارجه سازمان همکاری شانگهای در روزهای ۱۹ و ۲۰ شهریور به میزبانی مسکو و با دستور کار گفت وگو و بررسی مسائل منطقهای و همکاری در مبارزه با ویروس همه گیر کرونا تشکیل شد.
کشورهای ایران، افغانستان، بلاروس و مغولستان هم به عنوان عضو ناظر در این نشست حضور داشتند.