صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آنچه که باید درباره واکسن فایزر بدانیم؛ کرونا ریشه کن می‎شود؟

۲۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۸:۳۵
کد خبر: ۶۷۳۱۱۸
انتشار خبر موفقیت ۹۰ درصدی واکسن کرونای شرکت فایزر، امیدواری ها و سوال‌هایی را نیز به همراه داشت.
انتشار خبر تاثیرگذاری ۹۰ درصدی واکسن کرونای شرکت «فایزر»، در حالی که شمار مبتلایان به این بیماری در سراسر جهان به رقم بیش از ۵۱ میلیون و ۲۵۹ هزار نفر و شمار تلفات ناشی از آن به رقم بیش از یک میلیون و ۲۶۹ هزار نفر رسیده، موجی از امید را در میانه موج جدید شیوع بیماری در کشور‌های مختلف سبب شد.
 
به گزارش «نیویورک تایمز»، جهان روز دوشنبه در میانه افزایش نرخ ابتلا و مرگ و میر کرونایی، شاهد خبری بود که چشم انداز آینده بحران بهداشتی همه گیر را روشن‌تر می‌کرد؛ «تاثیرگذاری ۹۰ درصدی واکسن کرونای شرکت فایزر.»
 
اما باید توجه داشت که این خبر هنوز مقدماتی است و عملکرد دقیق واکسن مشخص نشده است.
 
نکته مهم این که، این واکسن در صورتی تاثیرگذار خواهد بود که مردم سراسر جهان، اقدام‌های جدی تری در مورد بهداشت عمومی انجام دهند.
به مهم ترین سوال ها در مورد این واکسن نگاهی می اندازیم:
 
- آیا تاثیر ۹۰ درصدی خبر خوبی است؟ با توجه به رویکرد اعطای مجوز تولید به واکسن‌های با کارآیی ۵۰ درصد، تاثیرگذاری ۹۰ درصدی این واکسن آن گونه که در تحقیقات مشخص شده، بسیار خوب است.
 
ضمن اینکه این مقایسه را نیز باید در نظر گرفت که واکسن «آنفلوآنزا» به دلیل جهش ویروس بیماری در بهترین حالت ۴۰ تا ۶۰ درصد تاثیر گذار است.
 
- آیا واکسن فایزر بی خطر است؟ تاکنون «Pfizer» و «BioNTech» به عنوان شرکت‌های تولیدکننده، نگرانی جدی را گزارش نکرده اند و فقط عوارض جانبی خفیف مانند تب و خستگی گزارش شده اند.
 
- چه مقدار از این واکسن تا پایان سال تولید می‌شود؟ مدیر اجرایی فایزر گفته که شرکت در صورت پیشرفت امور طبق برنامه، می‌تواند ۳۰ تا ۴۰ میلیون دوز واکسن تا قبل از پایان سال تولید کند؛ یعنی ۱۵ تا ۲۰ میلیون فرد آسیب پذیر مانند کارکنان مراقبت‌های بهداشتی و سالمندان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند «دیابت» واکسینه خواهند شد.
 
- ظرفیت تولید سالانه فایزر چقدر است؟ سالانه ۱.۳ میلیارد دوز
 
- دسترسی عمومی به واکسن چه زمانی میسر می‌شود؟ قطعا این اتفاق در سال ۲۰۲۰ رخ نخواهد داد.
 
- تاثیر واکسن بر افراد مسن و کودکان چگونه خواهد بود؟ شواهد مقدماتی از تاثیر کمتر این واکسن بر افراد مسن به دلیل توان ایمنی کمتر آنها حکایت دارد.
 
این واکسن تاکنون تاثیرگذاری خود برای افراد بالای ۱۶ سال را ثابت کرده و وارد فاز آزمایش بر افراد ۱۲ سال شده است.
 
- آیا فایزر با دولت آمریکا قرارداد دارد؟ معاون رییس فایزر تاکید کرده که این شرکت از دولت آمریکا یا هیچ دولت دیگری پول نگرفته و قرارداد ندارد.
 
- آیا پس از دریافت واکسن باید بازهم ماسک زد؟ بله. ادامه رعایت اصول بهداشت عمومی با توجه به زمان بر بودن واکسیناسیون عمومی در سطح جهان لازم است؛ واکسن جایگزین اقدام‌های بهداشتی نیست؛ بلکه مکمل آن است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *