صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ورود کمیسیون اصل نود مجلس به نحوه اجرای ناقص قانون جامع حدنگار| اجرای کمتر از ۶ درصدی قانون

۲۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۳:۴۷
کد خبر: ۶۷۳۰۴۴
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
عضو کمیسیون اصل نود مجلس با اشاره به ورود این کمیسیون به موضوع نحوه اجرای ناقص قانون جامع حدنگار (کاداستر) گفت: این کمیسیون می‌کوشد عملکرد دستگاه‌هایی که پیرو این قانون تکالیفی برایشان تعیین شده را مورد بررسی قرار دهد تا مشخص شود کدام دستگاه در این زمینه کوتاهی داشته است.
حجت‌الاسلام حسن شجاعی در گفت‌وگو با میزان، گفت: قانون‌ جامع حدنگار (کاداستر) در سال ۹۳ به تصویب رسید و بنا بود این قانون طی ۵ ساله بعد از تصویب آن به اجرا در بیاید و در سال ۹۸ به اتمام برسد.

نماینده مردم ابهر در مجلس تصریح کرد: متأسفانه این قانون کمتر از ۶ درصد انجام شده است، لذا یک عقب ماندگی بزرگی در این بخش داریم.

عضو کمیسون اصل نود مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: حتی می‌توانیم بگوییم صد‌ها هزار پرونده به دلیل عدم اجرای این قانون در قوه قضاییه مطرح شده است و بار سنگینی را بر قوه قضاییه تحمیل می‌کند.

وی اظهار داشت: در حال حاضر کمیسیون اصل نود مجلس به مبحث نحوه اجرای قانون جامع حدنگار (کاداستر) ورود کرده است.

این نماینده مجلس گفت: این کمیسیون می‌کوشد عملکرد دستگاه‌هایی که  پیرو این قانون تکالیفی برایشان تعیین شده را مورد بررسی قرار دهد تا مشخص شود کدام دستگاه در این زمینه کوتاهی داشته است لذا در روند رسیدگی به این پرونده تلاش می‌کنیم تا دستگاه‌های مختلف را در این زمینه این طرح هماهنگ کنیم.
 
تصویب قانون
در دوره هشتم مجلس شورای اسلامی طرحی با عنوان طرح جامع کاداستر کشور در جلسه علنی مورخ ۴ اسفند ۱۳۸۷ اعلام وصول شد، بررسی این طرح در جلسات کمیسیون و صحن علنی نهمین دوره مجلس ادامه یافت. در ادامه مصوبه ۸ تیر ۱۳۹۳ مجلس شورای اسلامی به تائید شورای نگهبان نرسید، پس از رسیدگی مجدد کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس جهت تامین نظرات شورای نگهبان، در جلسه ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ مجلس شورای اسلامی این طرح تصویب و در تاریخ ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ به تائید شورای نگهبان رسید.

در شرح کلمه کاداستر و بعضی از اصطلاحات بکار رفته در این قانون، در ماده یک (۱) معنی و مفهوم آن کلمات آورده شده که تعدادی از آن به شرح زیر می‌باشد:

۱- حدنگار (کاداستر): فهرست مرتب شده اطلاعات مربوط به قطعات زمین است که مشخصه‌های زمین مانند اندازه، کاربری، مشخصات رقومی، ثبتی و یا حقوقی به نقشه بزرگ مقیاس اضافه شده است.

۲- حدنگاری (عملیات کاداستر): مجموعه فعالیت‌های مرتبط با حدنگار (کاداستر) است که شامل تهیه نقشه با استفاده از عکس‌ها و تصاویر زمینی، دریایی، هوایی، ماهواره ای، تبدیل رقومی عکس‌ها و تصاویر، عملیات زمینی نقشه برداری، ویرایش و تکمیل نقشه‌های زمینی و تطبیق نقشه با وضعیت واقعی و موجود املاک و اضافه کردن کلیه اطلاعات ثبتی، حقوقی و توصیفی و کنترل نهائی و به روزرسانی آن می‌باشد.

۳- نظام جامع: نظام جامع اطلاعات املاک و حدنگار (کاداستر) کشور و سامانه اطلاعات رایانه‌ای مکان محوری است که کلیه اطلاعات حدنگاری از جمله اطلاعات نقشه‌ها و اسناد مالکیت حدنگار و سایر اطلاعات ثبتی، حقوقی و توصیفی کلیه املاک و عارضه‌های طبیعی کشور در آن ثبت می‌شود.

۴- نقشه حدنگار: نقشه‌ای است که براساس حدنگاری تهیه می‌شود.

۵- سند مالکیت حدنگار: سند مالکیتی است که براساس حدنگاری و تحت نظام جامع تهیه می‌شود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *