صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مسیر دشواری که عربستان در پیش دارد

۲۰ آبان ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۰:۲۲
کد خبر: ۶۷۳۰۱۵
برخی کشور‌های عربی مثل عربستان و مصر در روش‌های خود به دموکراسی پایبند نیستند. در دوران ترامپ این کشور‌ها می‌دانستند که هر قدر دست به سرکوب مردم خود بزنند، مورد حمایت واشنگتن هستند، اما با آمدن  بایدن انتظار می‌رود، شرایط دچار تغییرات زیادی شود.
_ روزنامه ایران نوشت: برای کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس گرفته تا کشور‌های عربی شمال آفریقا، پا گذاشتن «جو بایدن» به کاخ سفید، پر معنا است.
 
به گزارش «فارن پالیسی»، زمانی که «جو بایدن» در نخستین شب پس از انتخابات ریاست جمهوری امریکا گفت: «دموکراسی کار خود را می‌کند»، این جملات نه فقط برای امریکایی‌ها که برای بسیاری از کشور‌های جهان معنادار بود. درست همان طور که کسانی که در امریکا قایل به دموکراسی هستند، از این سخن به وجد آمدند و آن‌های دیگر به خشم، در عرصه جهانی نیز نظام‌هایی که در روند دموکراسی در کشور خود دچار، اما و اگر‌هایی هستند، از این سخنان در اندیشه فرو رفتند.
 
مصر و عربستان نمونه‌ای از این موارد بودند که بر اساس آن می‌توان درک کرد، چرا در واکنش به اعلام پیروزی بایدن، با تأمل رفتار کردند. در مصر «عبدالفتاح السیسی»، و در عربستان «محمد بن سلمان» که در روش‌های خود به اصول دموکراسی پایبند نیستند، در دوره «ترامپ» می‌دانستند که هر قدر دست به سرکوب مردم خود بزنند، مورد حمایت واشنگتن هستند و با چالشی جدی مواجه نخواهند شد؛ بنابراین گزارش، در طول چهار سال ریاست جمهوری «ترامپ»، طرفداران دموکراسی و حقوق بشر، در فضایی جهانی نگران کننده‌ای فرو رفتند و خود را بدون ابزار‌های لازم برای مقابله با نظام‌هایی که حقوق بشر را نادیده می‌گیرند، حس کردند. مثلاً سال ۲۰۱۸ زمانی که وزیر خارجه کانادا، خواهان آزادی دو زندانی سیاسی در عربستان شد، با همه واکنش‌های تندی که نشان داد، بخاطر حمایت «ترامپ» از عربستان، نتوانست به نتیجه دلخواه برسد.
 
همان طور که در ماجرای قتل جمال خاشقچی نیز عربستان بدون هیچ گونه مجازات جهانی، در پرتو حمایت‌های واشنگتن به اقدامات خود علیه روزنامه‌نگارانش ادامه داد. اما اکنون با پیروزی «جو بایدن» در انتخابات امریکا، انتظار می‌رود، شرایط دچار تغییرات زیادی شود. به گزارش «الجزیره»، هرچند «بایدن» هنوز سیاست‌های خود درباره مناقشات خاورمیانه را به طور مشخص اعلام نکرده، اما به نظر می‌رسد، مشابه همان چیزی باشد که دردوره اوباما شاهد بودیم. یعنی کناره‌گیری امریکا از مناقشات خاورمیانه. با این حال به نظر نمی‌رسد «بایدن» علاقه‌ای به دولت سازی و یا سرنگونی  دولتی در خاورمیانه داشته باشد. ضمن اینکه او در کمپین‌های خود به طور مشخص اعلام کرده بود که در سیاست‌های خاورمیانه‌ای خود از جمله با عربستان و امارات، مطابق منافع امریکا حرکت خواهد کرد. او گفته بود که نمی‌تواند خودکامگی‌ها و نقض حقوق بشر را نادیده بگیرد و همچنین سیاست چک سفید برای عربستان را که از سوی ترامپ انجام می‌شد، محکوم کرده بود.
 
بایدن اول اکتبر در دومین سالگرد قتل خاشقچی گفته بود که اگر رییس جمهوری شود، روابط با عربستان را دوباره بازنویسی می‌کند و ارزش‌های امریکا را در خرید وفروش نفت و سلاح در نظر می‌گیرد. رییس جمهوری منتخب  امریکا اگر بخواهد سیاست‌های تسلیحاتی درمورد عربستان را مورد تجدید نظر قرار دهد، این امر می‌تواند بر جنگ یمن هم تأثیر بگذارد.
 
 
نتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *