صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دور جدید فعالیت های داعش در افغانستان

۲۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۳:۰۱
کد خبر: ۶۷۳۰۰۴
حملات خونین تروریستی در اردیبهشت ماه امسال به بیمارستانی در غرب کابل، حمله به مراسم تشییع جنازه یک فرمانده پلیس در ننگرهار، حمله چهارم آبان ماه به مرکز آموزشی کوثر دانش و حمله ۱۲ آبان ماه به دانشگاه کابل؛ همه اینها حاکی از دور جدید فعالیت‌های داعش در افغانستان است.

- دولت افغانستان بارها از نابودی و شکست گروه تکفیری داعش در مناطق مختلف این کشور از جمله استان ننگرهار خبر داده است اما حملات خونین تروریستی و پذیرفتن مسئولیت این حملات توسط داعش، خلاف آن را نشان را می دهد.

در اردیبهشت ماه امسال حمله تروریستی به بیمارستان و زایشگاهی در منطقه دشت برجی در غرب کابل رخ داد که طی آن ۱۶ تن کشته و ۶۸ نفر دیگر زخمی شدند.

در همان روزها حمله دیگری به مراسم تشییع جنازه یک فرمانده پلیس محلی در استان شرقی ننگرهار انجام شد که طی آن ۳۲ نفر کشته و ده‌هاتن دیگر زخمی شدند و مسئولیت هردوی این حملات را داعش برعهده گرفت.

همچنین چهارم آبان ماه امسال حمله دیگری به مرکز آموزشی «کوثر دانش» در غرب کابل رخ داد که طی آن نیز بیش از ۳۰ دانش آموز کشته و ۶۰ تن دیگر زخمی شدند.

اما آخرین حمله دوازدهم آبان ماه به دانشگاه کابل صورت گرفت که طی آن ۲۲ دانشجو و غیر نظامی کشته و حدود ۴۰ تن دیگر زخمی شدند، این حمله را نیز داعش به عهده گرفت اما دولت افغانستان با رد قبول مسوولیت داعش، گروه طالبان را پشت این حملات می داند.

«امرالله صالح» معاون نخست ریاست جمهوری افغانستان و نهادهای امنیتی تأکید کرده‌اند که روش حملات و مواد بکار گرفته شده در آن به صورت کامل با حملات شبکه حقانی مطابقت دارد.

هرچند در حمله به دانشگاه کابل رویداد متفاوتی نیز مشاهده شد. اینکه پس از حمله پرچم گروه طالبان از یکی از اتاق های درسی دانشگاه که با خون آلوده شده بود از جعبه یکی از تروریست ها بدست آمد و این تروریست با خون دانش آموزان در دیوار کلاس درس نوشته بود زنده باد امارت اسلامی.

داعش پس از این حمله یک بار مسئولیت آن را پذیرفت اما بعدا در فیلم ویدئویی دیگری دست داشتن در این حمله را رد کرد.

معاون رییس جمهوری افغانستان هم بارها تأکید کرد که شواهد و مدارک معتبری بدست آورده که نشاندهنده دخالت طالبان در این حمله است.

اما کارشناسان سیاسی افغانستان، شکست و نابودی داعش را در این کشور ادعایی نادرست می دانند و تأکید می‌کنند که وقتی آن‌ها مسئولیت حملات را بر عهده می‌گیرند به این معنی است که حضور دارند و فعالیت می‌کنند.

«ژنرال عتیق الله امرخیل» کارشناس مسائل سیاسی و فرمانده سابق نیروی هوایی ارتش افغانستان روز دوشنبه در مصاحبه ای با خبرنگار ایرنا گفت: حملاتی که این روزها با نام داعش در افغانستان صورت می‌گیرد، از بیرون کشور هدایت و رهبری و پشتیانی مالی می شود.

امرخیل می گوید: مهاجمان از خود استقلالی ندارد و همه دستورات از خارج کشور داده شده است.

وی معتقد است، آمریکا، رسانه‌ها و طالبان این حملات را کار داعش می دانند اما ما می‌دانیم که دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا (سیا) در افغانستان فعال هستند.

امرخیل تأکید می‌کند که داعش با اینکه آسیب جدی دیده‌اند اما فعالیت های خود را انجام می‌دهند و ادعای شکست کامل داعش در افغانستان نادرست است و وقتی آنها مسئولیت حملات را برعهده می‌گیرند به این معنی است که حضور دارند.

وی باور دارد که داعش نه تنها در کابل و استان های شرقی بلکه در بسیاری از استان‌های دیگر نیز فعالیت های تروریستی خود را انجام می‌دهند و حضور دارند.

امرخیل هدف از تداوم این گونه حملات را مخالفت برخی همسایه‌های این کشور و کشورهای دیگر جهان با روند صلح می داند و باور دارد آنها خواهان تأمین امنیت در این کشور نیستند.

وی گفت که ناامنی در افغانستان برای آنها سودآور است و برخی هنوز در تلاش هستند که آمریکا در این کشور حضور داشته باشد و از حضور آنها سود ببرند.

به باور وی شماری از کشورهای منطقه حضور آمریکا را در افغانستان از نگاه نظامی و اقتصادی به سود خود می‌دانند، زیرا معتقد هستند که آمریکا در تداوم این جنگ تضعیف خواهد شد.

وی همچنین گفت که در داخل افغانستان نیز افراد و گروه‌هایی هستند که می خواهند در این کشور امنیت نباشد زیرا آنها از تداوم جنگ بهره می برند.

به گفته وی در جنگ کنونی افغانستان شمار زیادی از افراد و گروه‌ها صاحب ثروت، قدرت و جایگاه شدند و با پایان جنگ این ثروت و قدرت به خطر می افتد و آنها نیز سود خود را در ادامه جنگ می‌بینند.

این کارشناس نظامی و سیاسی افغانستان در پاسخ این سوال خبرنگار ایرنا که آیا با پیروزی جو بایدن تغییری در سیاست آمریکا در قبال صلح و جنگ افغانستان پدید خواهد آمد؟ گفت: باید منتظر باشیم که بایدن سخنرانی افتتاحیه خود را انجام دهد تا بتوانیم از روی سخنان وی در قبال افغانستان قضاوت کنیم، اما اگر به سوابق و تبلیغات انتخاباتی وی توجه کنیم می بینیم که به موضوع افغانستان توجه خاصی ندارد.

امرخیل گفت که بایدن در سخنرانی‌های انتخاباتی خود و همینطور زمانی که معاون بارک اوباما رییس جمهوری سابق آمریکا بود، گفته بود پاکستان هزار مرتبه بهتر از افغانستان است.

وی تأکید کرد که این سخنان بایدن نشان می‌دهد که به افغانستان از دیدگاه پاکستان خواهد نگریست و اگر چنین شود، این کار خطری بزرگ برای آینده افغانستان خواهد بود.

/انتهای پیام/

ایرنا



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *