صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

احداث پتروپالایشگاه؛ گامی مهم در راستای افزایش صادرات و ارزآوری

۱۹ آبان ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۰:۱۹
کد خبر: ۶۷۲۹۱۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس معتقد است هر گونه اقدامی در زمینه احداث پتروپالایشگاه‌ها و پارک‌های شیمیایی و کارگاه‌ها و همچنین مواردی که بتواند ما را به سمت و سوی افزایش فراوری محصولات خام ببرد سبب افزایش صادرات و ارزآوری خواهد شد.
- وابستگی اقتصاد به درآمد‌های نفتی، ضمن کاهش مقاومت اقتصادی، موجب فاصله گرفتن دولت‌ها از افزایش درآمد با بهبود محیط کسب‌وکار و افزایش تولید ملی شده است.
 
آمار منابع تأمین مالی بودجه دولت در سال‌های گذشته نشان می‌دهد که به علت افزایش تحریم‌های خصمانه امریکا علیه ملت ایران و کاهش درآمد‌های نفتی، دولت برای جبران این درآمد‌ها به سراغ استقراض و همچنین صندوق توسعه ملی رفته است. مسیری که اگرچه وابستگی اقتصاد به نفت را کاهش داده است ولی به علت پایدار نبودن درآمد‌ها در آینده مشکلات مهمی را برای اقتصاد ایجاد خواهد کرد.

در همین راستا مسلم صالحی در گفت‌وگو با میزان، ضمن انتقاد از تعلل در احداث پتروپالایشگاه‌ها و پارک‌های شیمیایی گفت: متاسفانه با توجه به اینکه درآمد نفتی کاهش پیدا کرده است ما کمبود بودجه‌ای پیدا کردیم و دولت آنطور که باید و شاید در در راستای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی برنامه ریزی منظمی نداشته است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر نقش بسیار موثر پتروپالایشگاه‌ها در رونق صادرات و ارزآوری افزود: قطعا هر گونه اقدامی در زمینه احداث پتروپالایشگاه‌ها و پارک‌های شیمیایی و کارگاه‌ها و همچنین مواردی که بتواند ما را به سمت و سوی افزایش فراوری محصولات خام ببرد سبب افزایش صادرات و ارزآوری خواهد شد.
 
با این وجود و به گفته این نماینده مجلس، متاسفانه در این زمینه کار خاصی صورت نگرفته و قطعا مجلس هم موافق با این هست که این پالایشگاه‌ها و پتروپالایشگاه‌ها قادر به حل خیلی از مشکلات مملکت خواهد بود.

در نهایت باید گفت بیش از ۵۰ درصد منابع بودجه کشور از نفت حاصل می‌شود. از منظر بسیاری از کارشناسان این میزان وابستگی به نفت، اقتصاد ایران را در برابر تکانه‌های خارجی ضعیف کرده است. در کشور‌های پیشرفته، دولت‌ها با ایجاد نهاد‌های تسهیل‌گر، ضمن ایجاد زیرساخت‌های توسعه ظرفیت پالایشی، سیاست‌گذاری‌های مربوط به تکمیل زنجیره ارزش خوراک را انجام می‌دهند.

در ایران نیز از وزارت نفت انتظار می‌رود رویکردی مناسبی در خصوص ساخت پتروپالایشگاه‌ها، به‌عنوان راهکار مهم نجات صنعت نفت کشور اتخاذ کند. رویکرد کنونی وزارت نفت و دولت نتیجه‌ای جز معطل ماندن طرح پتروپالایشگاه‌ها در پی نخواهد داشت.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *