صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سی تی اسکن بی رویه برای تشخیص کرونا چه عوارضی به همراه دارد؟

۱۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۵:۰۲
کد خبر: ۶۷۲۷۶۹
عضو هیات مدیره علوم پرتو نگاری ایران گفت: استفاده بی رویه از سی تی اسکن دوز تجمعی اشعه را در بدن افزایش می‌دهد و می‌تواند عامل ایجاد سرطان در بدن شخص شود.

- باشگاه خبرنگاران نوشت: محمد اکبر نژاد درباره تاثیرات دستگاه رادیولوژی اظهار کرد: در حال حاضر مسئله مهمی که این روز‌ها بیشتر سر زبان‌ها افتاده و افراد را درگیر خود کرده، موضوع کروناست. همین طور که می‌دانید یکی از راه‌های تشخیصی کر‌ونا انجام سی تی اسکن است که از ناحیه قفسه سینه فرد بیمار انجام می‌شود. در واقع بعد از pcr بیشترین درخواست‌ها، انجام سی تی اسکن است.

او گفت: به علت کمبود کیت‌های pcr درخواست‌های سی تی اسکن قفسه سینه افزایش پیدا کردهاست و برخی افراد با کوچیک‌ترین علایم و گاهی ا‌وقات بدون نشانه، با وسواس بیش از اندازه درخواست انجام سی تی اسکن از قفسه سینه می‌کنند و افراد در حالی که می‌دانند انجام این اعمال می‌تواند به شدت خطرناک باشد باز هم مشتاق به انجام آن هستند.

اکبرنژاد بیان کرد: سی تی اسکن بی رویه می‌تواند بعد از چند سال به دلیل مضرات اشعه به صورت سرطان خود را نشان دهد و افراد باید بدانند انجام سی تی اسکن‌های بی رویه فقط باعث می‌شود که دوز تجمعی اشعه تجمعی در بدن افزایش پیدا کند و در نهایت حداقل ۳ تا ۴ سال آینده با یک سونامی سرطان ناشی از سی تی اسکن‌های ریه مواجه شویم.

عضو هیات مدیره علوم پرتو نگاری ایران گفت: باید به همکاران تکنسین و کارشناس آموزش داده شود تا از کمترین دوز اشعه استفاده کنند تا خطری بیمار را تهدید نکند البته افراد هم باید تا جایی که می‌توانند اقدام به سی تی اسکن بی رویه و خودسرانه نکنند، باید حتما پزشک تشخیص بدهد که بیمار نیاز به سی تی اسکن دارد. در بسیاری از کنگره‌ها قرار است ما آموزش‌های لازم را به همکاران بدهیم تا بتوانند انواع اشعه‌ها را شناسایی کنند و تکنیک‌های لازم را برای انجام این کار دریافت کنند تا کمترین آسیب را ببینند.

او بیان کرد: طبق آمار هر باری که موج کرونا اوج می‌گیرد، میزان مراجعان هم بالا می‌رود. یعنی تقاضا برای عکس برداری از قفسه سینه افزایش پیدا می‌کند، وقتی موج اول در اسفند ماه اتفاق افتاد، حدود پنجاه مراجعان برای عکس برداری از قفسه سینه افزایش یافت و باید توجه داشت در صورتی که فرد دچار علائم تنفسی خطرناکی شود، آن وقت نیاز به انجام این کار وجود دارد.

اکبرنژاد گفت: بهترین راهکار این است که افراد مشکوک به کرونا ابتدا به پزشک مراجعه کنند و بعد در صورت نیاز سی تی اسکن انجام دهند و افراد به تنهایی صلاحیت خوددرمانی ندارند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *