صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همکاری های هسته ای با روسیه و چین در آینده نزدیک

۲۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۹:۵۴
کد خبر: ۶۷۲۷۵
دسته بندی‌: سیاست
خبرگزاری میزان: رییس سازمان انرژي اتمی کشورمان گفت: در آینده نزدیک با روسها و چینی ها همکاری های هسته ای خواهیم داشت.
به گزارش خبرنگار سیاسی ، علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژي اتمی کشورمان با حضور در نشست خبری ضمن تبریک مجدد روز خبرنگار گفت: ما کشوری در حال توسعه هستیم اما به اعتبار وجود عناصر قدرت از جمله رسانه های حرفه ای در عرصه بین المللی کم نیاورده ایم و حرف خود را با صدای رسا به جهانیان گفته ایم.

وی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید طی 2 سال گذشته تلاشهایی را در سخت ترین شرایط انجام داده و با کمک خدا یکی از تلاش هایش در زمینه مذاکرات هسته ای به بار نشسته است، اظهار کرد: خدا را شکر پرونده ساختگی هسته ای ایران به نحوی شایسته و در شأن ملت حل و فصل شده و اکنون کارهای زیادی در دستور کار دولت است.

صالحی با تاکید بر اینکه اولویت های دولت به ترتیب مسائل اقتصادی، سلامت و تعاملات بین المللی است، تصریح کرد: در شرایطی که دولت به روی کار آمده امکانات در حدی نبود که بتواند تمام مسائل مورد نظر خود را به طور همزمان پیش ببرد و بنابراین به اولویت بندی روی آورد.

رییس سازمان انرژي اتمی با بیان اینکه امیدواریم پس از اجرایی شدن برجام دولت با دست بازتری به مجموعه اولویت ها بپردازد و همانطور که گفته ام و از 2 الی 3 سال پیش همواره تاکید کرده ام خبرهای خوشی در پیش است، گفت: البته برخی حرف و حدیث ها در این زمینه وجود دارد که این نشان دهنده وجود چند صدایی در کشور ما است و مسئولان ما ز جمله قوای سه گانه، سایر ارگانها، اندیشمندان و نخبگان باید با صعه صدر به یکدیگر پاسخگو باشند.

وی با اشاره به برجام افزود: در بُعد فنی برجام برای چندمین بار می گویم ما علیرغم پذیرش برخی محدودیت های ظاهری در واقع محدودیتی نپذیرفته ایم و روند فعالیت های هسته ای ما دچار توقف نشده است.

رییس سازمان انرژي اتمی با اشاره به تعداد سانتریفیوژها گفت: در حال حاضر 9 هزار و 100 سانتریفیوژ ما فعال است و سالی 2 هزار کیلو اورانیوم غنی می کنیم و واضح است که فاصله این تعداد تا 30 هزار کیلو خیلی زیاد است و حداقل 8 سال زمان می برد.

صالحی اظهار کرد: حتی اگر امروز 190 هزار سانتریفیوژ داشتیم یا 190 هزار سو ظرفیت تولید IR8 داشتیم مواد اولیه آن را از کجا می خواستیم تهیه کنیم نمی دانم چرا پاسخی به این سوال ساده نمی دهند.

وی تاکید کرد: ما امروز توانایی ساخت مجتمع سوخت را نداریم، چرا که صنعت هسته ای زمانبر است و علت این مسئله نیز اهمیت آن است در اینجا صنعت هسته ای شوخی بردار نیست باید با یک برنامه سنجیده فعالیت های هسته ای را جلو ببریم.

رییس سازمان انرژي اتمی با تاکید بر اینکه در مذاکرات چیزی از دست نداده ایم گفت: برخی از متخصصان افکار عمومی را مشوش می کنند گویی یک عقب نشینی خدای نکرده خائنانه رخ داده است.

صالحی تصریح کرد: افتخار ما این است که ما با اتکای به خودمان به فناوری هسته ای رسیدیم و در این راه کسی به ما کمک نکرد پس از تولید IR1، 8 نسل مختلف سانتریفیوژ ساخته ایم با این حال عده ای گفتند مدیریت جهادی دارند و 6 ماهه سانتریفیوژ تولید می کنند در حالی که در زمان مدیریت آنان IR6 تولید شده بود چرا مجددا IR1 تولید کردند.

وی افزود: برای تولید یک سانتریفیوژ و رساندن این تولید به حجم انبوه به گفته خود منابع غربی حداقل 8 سال زمان لازم است، IR6 و IR8 دو ماشین امیدبخش ما برای 7 الی 8 سال آینده هستند و ما در این مدت چیزی را از دست نداده ایم.

رییس سازمان انرژي اتمی گفت: هر کسی هم رییس سازمان بود و هرچقدر هم روحیه جهادی داشت به همین مدت زمان نیاز داشت ما که با مردم شوخی نداریم بلافاصله پس از تولید یک چیز با هزینه سنگین آن را به تولید انبوه برسانیم و پس از آن متوجه اشتباهات رخ داده بشویم.

وی با اشاره به انتقادات در بحث پلوتونیوم گفت: این مسئله با یک جستجوی ساده در گوگل نیز مشخص می شود هر چیزی جا و زمان خودش را دارد الان زمان مناسبی برای جایگزینی پلوتونیوم نیست این ماده هم اکنون روی دست آمریکا و روسیه هم مانده است.

صالحی تاکید کرد: اگر نمی دانید بپرسید و اگر می دانید حرف درست و حق را بزنید ما هیچ وقت به دنبال سلاح نبوده ایم و در این زمینه فتوای مقام معظم رهبری راهنمای ما است برخی به گونه ای صحبت می کنند که اگر پلوتونیوم در کشور باشد همین فردا به سوخت تبدیل می شود در حالی که پلوتونیوم یک ماده خطرناک و سمی است.

رییس سازمان انرژي اتمی تاکید کرد: در طول مذاکرات اراده ملی ما بر طرف مقابل تحمیل شده چرا که آنها حتی چند ده سانتریفیوژ را در ابتدای مذاکرات نمی پذیرفتند اما الان حاضرند چرخش چندین سانتریفیوژ را تحمل کنند.

صالحی تصریح کرد: در آینده نزدیک با کمک روس ها و چینی ها مجتمع سوخت خواهیم ساخت و چندید دهه در این صنعت جلو می افتیم.

وی افزود: امروز جمهوری اسلامی عرضه کننده دو کالای استراتژیک است، اورانیوم غنی شده و آب سنگین؛ من نمی گویم برجام بی عیب و نقص است اما نباید زیاد نگران باشید.

صالحی تاکید کرد: در حال حاضر قراردادی برای ساخت دو نیروگاه با روسها بسته ایم و با چینی ها نیز در حال مذاکره هستیم و در آینده نزدیک یک بیمارستان بزرگ تخصصی هسته ای در تهران ایجاد خواهیم کرد که هم اکنون زمین آن به احتمال 95 درصد تامین شده است.

رییس سازمان انرژي اتمی با بیان اینکه هم اکنون نیز بیش از یک میلیون نفر از رادیو داروهای تولیدی کشورمان استفاده می کنند و جا دارد بپرسیم کدام کشوری در خاورمیانه چنین توانایی دارد، تصریح کرد: پروژه GNP در زمینه استاندارد سازی تولید رادیو دارو به زودی به سرانجام می رسد.

صالحی در پایان با اشاره به اجرای تست های مکانیکی IR8 گفت: امیدوارم ظرف یکسال آینده به این ماشین گاز اورانیوم تزریق شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *