نسبت طلاق به ازدواج در دهه گذشته 5 برابر شده است
خبرگزاری میزان: حجت الاسلام و المسلمین صادقی گفت: در فاصله کمتر از ده سال نسبت طلاق به ازدواج ۵ برابر و بلکه بیشتر شده است، به طوری که در ده سال پیش نسبت ازدواج به طلاق ۱۰ به یک بوده، اما امروز این آمار به ۴ به یک و حتی کمتر رسیده است و سرعت روز افزونی دارد.
به گزارش به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاونت فرهنگی قوه قضاییه، حجت الاسلام و المسلمین «هادی صادقی» معاون فرهنگی قوه قضاییه در جلسه تخصصی بررسی راهکارهای پیشگیری از طلاق توافقی که با مشارکت نخبگان خبره و مطلعین این حوزه و برخی مدیران گروه های اجتماعی سیمای رسانه ملی برگزار شد، با بیان این که مسائل خانواده در کانون توجه برنامه های معاونت فرهنگی قرار دارد، گفت: وضعیت تشکیل و تداوم خانواده، فرزند آوری، تربیت فرزندان و جدایی اعضای خانواده از یکدیگر، در سالهای اخیر به معضلی برای جامعه تبدیل شده، به طوری که وضعیت امروز با سنت های اصیل و نسبتا خوبی که در گذشته حاکم بر زندگی خانوادگی بوده، در تعارض است.
معاون فرهنگی قوه قضاییه وضعیت فعلی جامعه در حوزه خانواده را گذار از وضعیت سنتی به مدرن دانست و افزود: شاید بتوان گفت این وضعیت گذار از اخلاق به حقوق است، بدان معنا که هرچه زندگی مدرن تر می شود و اطلاعات و آگاهی افزایش می یابد به حقوق خود بیشتر آگاه شده و طالب پاس داشتن حقوق خود می شویم که این مساله موجب ایجاد تلاطم و کشمکش های فراوان در زندگی خانوادگی می شود، چراکه این آگاهی ها بسیار ناقص و یکسویه هستند.
وی افزایش دامنه اطلاعات افراد به شکل ناقص را بسیار مضر خواند و تاکید کرد: آمار ها نشان می دهد هرچه سطح تحصیلات افراد بالاتر می رود، از ناحیه خانواده دچار مشکلات بیشتر می شوند که این موضوع، مسائلی همچون بالارفتن سن ازدواج، دیر فرزند آوری، افزایش اختلافات در بدو زندگی و نهایتا طلاق را به دنبال دارد.
این استاد حوزه و دانشگاه تاکید کرد: اینها همه از عوارض گذار از وضع سنتی به وضع مدرن است، منتهی وضع جدید ما یک وضع مدرن هم نیست؛ بلکه وضعیتی نابسمان و کاریکاتورگونه است که مخلوطی از همه چیز بوده و هیچکدام هم به سامان نیست.
حجت الاسلام و المسلمین صادقی گفت: مشاهده می شود در فاصله کمتر از ده سال نسبت طلاق به ازدواج ۵ برابر و بلکه بیشتر شده است، به طوری که در ده سال پیش نسبت ازدواج به طلاق ۱۰ به یک بوده، اما امروز این آمار به ۴ به یک و حتی کمتر رسیده است و سرعت روز افزونی دارد.
وی ضمن تاکید بر ضرورت جلوگیری از افزایش طلاق و ساماندهی این وضعیت گفت: می بایست جلوی این موج سنگین و بهمن مخرب که مدام رو به افزایش بوده و همچون گلوله برفی قطر و وزنش زیاد می شود را گرفت.
معاون فرهنگی قوه قضاییه بر ضروت پیوند میان اخلاق و حقوق تاکید کرد و افزود: در این گونه جلسات سعی داریم که به بررسی چگونگی مقابله با این معضل پرداخته و از آثار مخرب آن بکاهیم و با ایجاد پیوندی میان حقوق و اخلاق در عرصه های مهم زندگی این امر را در حد توان سامان بخشیم.
در ادامه این جلسه دکتر محمود براتی نیا، از قضات با تجربه و بازنشسته به ارائه طرح پیشنهادی خود در خصوص پیشگیری از طلاق توافقی پرداخت و گفت: می بایست به سمت فرهنگ سازی به شیوه آموزش کارگاهی حرکت کنیم و با بهره گیری از طرح های مشارکتی و فضای تعاملی از همه ظرفیت های فرهنگی، رسانه ای و ... برای پیشگیری از طلاق و مقابله با آسیب های آن استفاده نماییم.
در ادامه این جلسه مدعوین که از قضات باتجربه، مطلعین و کارشناسان حوزه خانواده و تنی چند از مسئولان گروه های اجتماعی سیمای رسانه ملی بودند، هر یک از نگاه تخصصی خود طرح مورد نظر را مورد بررسی و واکاوی قرار دادند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *