صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چرا بنیاد سیاست خارجی ایران در قبال رفت و آمد‌ها در کاخ سفید تغییر نمی‌کند؟

۱۹ آبان ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۸:۲۳
کد خبر: ۶۷۲۷۱۸
تاریخ دولتمردان آمریکا چه جمهوری‌خواه و چه دموکرات نشان می‌دهد که چه قبل و چه بعد از انقلاب رفتار آن‌ها خبیثانه از موضع بالا به پایین، استکباری و بهره‌کشی بوده است. چون موضع و رفتار آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران و مردم کشورمان تغییر پیدا نمی‌کند لذا موضع ما نیز نسبت به آن‌ها تغییر نمی‌یابد.
- جامعه اسلامی مهندسین با صدور بیانیه‌ای درباره انتخابات اخیر رژیم آمریکا تاکید کرد اکنون که نتیجه انتخابات آمریکا مشخص شده و جو بایدن به عنوان چهل و ششمین رییس جمهور ایالات متحده، به عنوان ساکن بعدی کاخ سفید انتخاب شده، می‌توان گفت که بدون شک دموکراسی آمریکایی با یکی از بحران‌های مهم خود روبه‌رو است. بحرانی که می‌تواند یک ریاست جمهوری متزلزل برای کاندیدای پیروز و یک فاجعه برای آمریکا به ارمغان بیاورد. طبیعی است کسی که از این روند پرتنش به‌عنوان پیروز به درآید، نمی‌تواند خود را رئیس‌جمهوری مقتدر ببیند.
 
در ادامه این بیانیه آمده است فضای دوقطبی شدید فعلی بی‌شک بر مقدرات دولت آتی آمریکا سایه می‌افکند، چه این دولت جمهوری‌خواه باشد و چه دموکرات؛ و جامعه‌ای دو پاره و پر از ابهام نتیجه انتخابات امسال آمریکا خواهد بود. دموکراسی آمریکایی با بحران انحطاط اخلاقی، مدنی و سیاسی روبرو خواهد بود. بحران افول، روندی که سال‌هاست شکل گرفته و نمود آن در شکل‌گیری چندقطبی گرایی در جهان و کاهش استیلای اقتصادی آمریکا بر جهان نمود یافته است.

این بیانیه می‌افزاید اوضاع در ایالات متحده و آنچه آن‌ها خود در مورد انتخابات خود می‌گویند یک نمایش است! این نمونه‌ای از چهره زشت لیبرال دموکراسی در ایالات متحده است. صرف نظر از نتیجه، یک چیز کاملاً واضح است، سقوط قطعی سیاسی، مدنی و اخلاقی رژیم ایالات متحده است. مناظره‌های دونامزد نشان داد عمر دموکراسی آمریکایی به پایان رسیده است.
 
بیشتر بخوانید:
 
بیانیه جامعه اسلامی مهندسین در ادامه تاکید کرده است ایالات متحده همواره عامل بی نظمی بین المللی بوده، اما ۴ سال اخیر شیب هنجارشکنی‌های دولت آمریکا تندتر بوده است. نمونه آن به شهادت رساندن سردار مقاومت و مرد شماره یک مبارزه با داعش، سردار سلیمانی، و پذیرش وقیحانه مسئولیت این ترور و همچنین خروج از پیمان‌های بین المللی همچون برجام، یونسکو و معاهده پاریس است. پایداری ایران اسلامی به عنوان محور مقاومت در برابر نظام سلطه در بیش از چهاردهه از شکل‌گیری جمهوری اسلامی ایران نشان داد که ایستادگی هوشمندانه می‌تواند به پیروزی برسد. سامان یافتن جریان مقاومت و صدالبته تقویت چندجانبه گرایی و افول برتری اقتصادی آمریکا سند اثبات این مدعاست.

این بیانیه در ادامه تاکید کرد برخی تصورشان از دولت آمریکا این است که اگر دولتی خودش را تسلیم آنان کرد، بهره خواهد برد. اما تاریخ، چیزی جز این را نشان می‌دهد. تعامل هوشمندانه راه صحیح است. این تعامل گاهی صورت مذاکره و گاهی نمای مقاومت و ... به خود می‌گیرد و در هر حال تعاملی است فعال و هوشمند با بهره گیری از اندوخته‌های بین المللی و برپایه اصول بنیادی اسلامی، انقلابی و ایرانی؛ و بر این اساس است که ایران اسلامی بر این باور است که نتیجه انتخابات آمریکا به مواضع سیاسی ما ارتباطی نخواهد داشت و سیاست ما مشخص است؛ و هر کس رئیس جمهور آمریکا بشود، بر روی سیاست بنیادین ما تاثیری نخواهد گذاشت و دشمنی آن‌ها با ما به دلیل به رسمیت نشناختن سلطه ظالمانه آن‌ها توسط ماست.

در این بیانیه می‌خوانیم حالا چرا بنیاد سیاست خارجی ما در قبال رفت و آمد‌ها در کاخ سفید تغییر نمی‌یابد؛ علت این است که رفتار آمریکا با جمهوری اسلامی تغییر پیدا نمی‌کند. تاریخ دولتمردان آمریکا چه جمهوری‌خواه و چه دموکرات نشان می‌دهد که چه قبل و چه بعد از انقلاب رفتار آن‌ها خبیثانه از موضع بالا به پایین، استکباری و بهره‌کشی بوده است. چون موضع و رفتار آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران و مردم کشورمان تغییر پیدا نمی‌کند لذا موضع ما نیز نسبت به آن‌ها تغییر نمی‌یابد.
 
جامعه اسلامی مهندسین در بیانیه خود تاکید کرده است با پیروزی هرکدام، تغییر محسوسی در وضعیت اقتصادی ایجاد نمی‌شود، زیرا ترامپ و بایدن تنها رویکرد‌های سیاسی متفاوتی با ایران دارند، یکی به دنبال فشار حداکثری و دیگری به دنبال مهار حداکثری! مضاف بر اینکه دموکرات‌ها همواره زهردارتر بوده اند و ظرفیت بیشتری برای ایجاد اجماع دارند. از آن رو است که سامان یافتن «ایران قوی» راهبرد ما برای ادامه مسیر انقلاب است. اگر بخواهیم در مقابل تهدیدات مختلف از جمله تهدید‌های نظامی، اقتصادی و فرهنگی، مصونیت پیدا کنیم و قدرت مقابله با این تهدیدات را داشته باشیم و دشمن را مایوس و ناامید کنیم تنها راهش این است که قوی شویم.
 
با مستکبران جهان باید از موضع قدرت سخن گفت
این بیانیه تاکید دارد با مستکبران جهان باید از موضع قدرت سخن گفت. دیپلماسی مبتنی بر قدرت می‌تواند منافع ملت‌ها را حراست کند. اگر گام‌های بلند برای افزایش اقتدار ملت ایران، اقتدار علمی، اقتدار دفاعی، اقتدار در حوزه‌های گوناگون برداشته نشده بود، امروز نمی‌توانستیم با دنیا سخن بگوییم. با اتحاد ملت‌ها و کشور‌های منطقه علیه استکبار، نظام سلطه مجبور خواهد شد با تجدید نظر در راهبرد و استراتژی گذشته خود، با احترام به جایگاه ملت‌های منطقه بنگرد و با احترام به آزادی اراده و تصمیم آن‌ها، راه را برای حفظ منافع مشروع خود در آینده هموار کنند. حلقه ضعیف در شکل گیری این قدرت، اقتدار اقتصادی است. اگرچه عوامل تهدید و فشار‌ها در خارج از کشور است، اما مؤلفه‌های قدرت در داخل و در دسترس است. من جمله منابع انسانی، ذخایر بسیار قوی انرژی، نفت و گاز تا معادن و سرمایه‌ای که در کشور وجود دارد، لکن یک مدیریت که حلقه اصلی برای پیوند دادن قدرت اقتصادی است، باید وجود داشته باشد تا کشور بتواند با قوت تهدیدات را لغو کند.

گره اقتصاد کشور در حاکمیت فلان فرد در آمریکا نیست
در ادامه بیانیه یاد شده آمده است تجربه مکرر نشان داده که گره اقتصاد کشور در حاکمیت فلان فرد در آمریکا نیست. ایراد در تحریم و صادرات نفت نیست. حاکمیت هر دو حزب آمریکایی، قیمت نفت بالا و فروش بسیار مناسب و تفاهماتی همچون برجام را پشت سر گذاشته ایم، اما مشکل همچنان پابرجاست. اگر بهترین روابط خارجی را با دنیا را نیز داشته باشیم تا زمانی که ذهنیت‌ها اصلاح نشود و پارادایم اقتصادی مبتنی بر ظرفیت‌های داخلی برمبنای بهره‌مندی از اندوخته‌های دانش بشری شکل نگیرد، جایگاهی مناسب در اقتصاد جهانی نخواهیم داشت.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *