صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ترامپ یا بایدن، ادامه نگاه بدبینانه پاکستانی‌ها به آمریکا

۱۸ آبان ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۶:۳۹
کد خبر: ۶۷۲۳۰۳
صرف نظر از اینکه‌ دولت پاکستان آمادگی خود را برای همکاری با برنده انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا اعلام کرده، اما افکار عمومی در پاکستان به ویژه سیاسیون این کشور که همواره مخالف شدید زیاده‌خواهی کاخ سفید و یک‌جانبه‌گرایی آن هستند، باخت ترامپ و یا برد بایدن را بر سیاست آتی سکان‌دار جدید کاخ‌سفید بی‌تاثیر دانسته و معتقدند که وضعیت آتی هیچ منفعتی برای پاکستان نخواهد داشت.

- رسانه‌های پاکستان اعم از ارگان‌های دولتی و غیردولتی نیز همگام با سایر کشورهای جهان تحولات مربوط به انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا و شمارش آراء را پوشش داده و هر یک از رسانه‌های چاپی، آنلاین و تلویزیونی برنامه‌های مختلفی را برای تحلیل و تفسیر تکلیف انتخابات آمریکا پخش‌ و منتشر می‌کنند.

در عین حالی که سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان اخیراً آمادگی این کشور برای همکاری با برنده انتخابات آمریکا فراتر از اینکه کدام یک از نامزدهای این رقابت به پیروزی برسد، اعلام کرد، اما محافل رسانه‌ای، سیاستمداران و افکار عمومی در پاکستان نظر دیگری داشته که نقطه مشترک آن بی‌اهمیتی آنان به برد و باخت دونالد ترامپ تلقی می‌شود.

به باور پاکستانی‌ها باخت ترامپ و یا حضور بایدن در کاخ سفید سودی برای پاکستان نداشته و هیچ‌تاثیری نیز بر رویکرد واشنگتن در قبال اسلام‌آباد نخواهد داشت.

کارشناسان پاکستانی و برخی از دیپلمات های سابق این کشور که تجریه دیپلماسی در آمریکا را دارند، گفتند: جنجال پسا انتخابات در آمریکا و معرکه‌ای که دونالد ترامپ آن را کلید زده به اعتبار آمریکا ضربه زده است.

عابده حسین سفیر پیشین پاکستان در ایالات متحده آمریکا گفت: جنجال فعلی در آمریکا بر سر نتایج انتخابات ریاست جمهوری ممکن این کشور را با چالش سنگین‌تری روبرو کند.

وی اظهار داشت: مردم آمریکا اتهام ترامپ مبنی بر جعل نتایج انتخابات و ادعای تقلب طرف مقابل را هرگز نمی‌پذیرند بنابراین وی باید نتائج فعلی را بپذیرد.

ماریه سلطان رئیس اندیشکده مطالعات جنوب آسیا انتخابات اخیر آمریکا را دشوارترین انتخابات این کشور توصیف کرد و گفت: مردم آمریکا و نظام این کشور متحمل هرج و مرج جدید سیاسی نخواهند بود.

وی افزود: اگر برد احتمالی جو بایدن به صورت مسالمت آمیز پذیرفته نشود و ترامپ درصدد اجرای طرحی دیگر باشد قطعاً سیاست وی وضعیت آتی آمریکا را با مشکل روبرو می‌کند.

سناتور سراج الحق رئیس حزب جماعت اسلامی پاکستان یکی از مخالفان جدی آمریکا در منطقه و منتقد همیشگی سیاست دولت‌های مختلف در پاکستان در بحث تعامل با واشنگتن گفت: برد و باخت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هیچ منفعتی برای اسلام‌آباد نخواهد داشت.

وی در حساب کاربری خود در توییتری خود نوشت: برای پاکستان برد و باخت ترامپ هیچ فرقی ندارد و قرار نیست تغییری در رویکرد واشنگتن در قبال اسلام‌آباد ایجاد شود.

روزنامه داون: آمریکا در لبه پرتگاه قرار دارد

روزنامه انگلیسی زبان "داون" پاکستان در سرمقاله امروز خود با عنوان قطب‌گرایی در آمریکا وضعیت فعلی‌ این ‌کشور با آغاز شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری را پرآشوب و خشونت برانگیز توصیف کرد.

این سرمقاله با انتقاد از رویکرد تهاجمی دونالد ترامپ و اقدام وی برای ترغیب هوادارانش به نام سرقت نتایج انتخابات، نوشت: دمکراسی آمریکا بحث برانگیز شده است، کشوری که در مناطق مختلف جهان حرف از مردم سالاری می‌زند.

روزنامه داون افزود: رفتارهای ترامپ پس از برگزاری انتخابات نشان می‌دهد ‌که چگونه یک فرد می‌تواند شعله‌های تفرقه را برافروخته و جامعه‌ای که از قبل دوقطبی شده را به لبه پرتگاه برساند.

این روزنامه پاکستانی نوشت: صرف نظر از اینکه کدام یک از نامزدها پیروز انتخابات آمریکا خواهند بود اما وضعیت شبیه یک آئینه‌ است که شکاف در آمریکا و تفرقه میان مردم این کشور را نشان می‌دهد.

پیام عمران‌خان به مستاجر جدید کاخ‌سفید

نخست وزیر پاکستان که همواره مخالفت خود را با یورش نظامی آمریکا به افغانستان به بهانه مبارزه با تروریسم اعلام کرده و بارها حملات مرگبار پهپادهای جاسوسی آمریکا به خاک پاکستان را نیز محکوم کرده است، اخیراً در خصوص تعامل با واشنگتن موضع‌گیری کرد و گفت ‌که آمریکا باید در منطقه یک رویکرد و سیاست متعادل داشته باشد.

«عمران‌خان» که به نظر می‌رسد مخاطب سخنان وی مستاجر جدید کاخ سفید باشد، تنها ۳ روز قبل از انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا در گفت‌وگو با اشپیگل نشریه معروف آلمانی گفته بود: ما از رئیس جمهوری آتی آمریکا می‌خواهیم تا به جای دامن زدن به رویکرد رویارویی در منطقه، سیاست غیرجانبدارانه در منطقه را در دستور کار قرار دهد و در مسیر پیروی از سیاست‌های یکنواخت و عاری از تبعیض گام بردارد.

گفتنی است، پس از روی کار آمدن دولت دونالد ترامپ در آمریکا فضای بی‌اعتمادی میان اسلام‌آباد و واشنگتن به شدت افزایش یافته است و طی چند سال اخیر پاکستانی‌ها هرگونه زیاده‌خواهی آمریکا در مبارزه با تروریسم به خصوص در بحث افغانستان را رد کردند.

عمران‌خان اواخر تیرماه سال گذشته با هدف کاهش بی‌اعتمادی میان پاکستان و آمریکا سفر رسمی به واشنگتن داشت و در کاخ سفید با ترامپ دیدار کرد.

/انتهای پیام/

ایرنا



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *