صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تاثیر انتخابات آمریکا بر اروپا؛ اصابت ترکش‎‌های شکست ترامپ به جانسون و مکرون

۱۸ آبان ۱۳۹۹ - ۰۳:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۷۲۲۳۲
اکنون با اعلان شکست دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شرایط برای برخی از کشور‌های اروپایی چگونه خواهد شد؟

- دونالد ترامپ در ۴ سال ریاست جمهوری خود اروپایی‌ها را از خود رنجانده بود به گونه‌ای که اروپا در بسیاری از مسائل جهانی با آمریکا همراهی نکرد.

اروپا منتقد سیاست‌های دونالد ترامپ بود چرا که تلاش‌های انجام شده دو متحد دیرین یعنی آمریکا و اتحادیه اروپا در دوران ترامپ از دست رفت.

سیاست یکجانبه گرایی دولت ترامپ در آمریکا در برخی مسائل همچون غرب آسیا، ایران، سوریه، کره شمالی، ونزوئلا، بولیوی و برخی دیگر از کشور‌ها تأثیر گذار بود، اما نه از نوع مثبت.

در این میان برخی از کشور‌های اروپایی مانند انگلیس با آمریکا همراهی کرد تا جایی که «بوریس جانسون»، نخست وزیر انگلیس، خود را «ترامپ دوم»، نام گذاشت.

برخی رفتار‌های «جانسون»، شباهت‌های زیادی با رفتار‌های ترامپ دارد؛ به ویژه در مسئله نوع برخورد با ویروس کرونا، نخست وزیر انگلیس با رییس جمهور آمریکا شباهت دارد.

حمایت ترامپ از انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا دلیلی بر آن است که ثابت می‌کند این دو، تا چه اندازه به یکدیگر حتی با وجود رییس جمهوری چون ترامپ نزدیک هستند.

اکنون که پایان حضور ترامپ در کاخ سفید فرارسیده، آینده کشور‌های اروپایی که با ترامپ همراه بودند، چه خواهد شد؟

قطعا با پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، اتحادیه اروپا به بازسازی روابط خود با آمریکا اقدام خواهد کرد و متقابلا آمریکا نیز چنین سیاستی را در پیش خواهد گرفت.

روابط اروپا و آمریکا در دوران ترامپ لطمه خورده است و برای بازگرداندن شرایط پیش از ترامپ نیازمند زمان است که البته هر دو طرف، کار دشواری در پیش دارند.

اما کشوری چون انگلیس آیا با وجود «بوریس جانسون»، در جایگاه نخست وزیری این کشور هم می‌تواند در نظر رییس جمهور جدید آمریکا باشد؟

طبیعی است که «جانسون»، به خاطر سیاست‌های حمایتی دولتش از دونالد ترامپ، از چشم رییس جمهور تازه وارد به کاخ سفید خواهد افتاد.

«جو بایدن»، اگر به ریاست جمهوری برسد نخواهد توانست با فردی، چون «جانسون»، کار کند.

پس برای این چالش میان دو کشور چه راه حلی وجود دارد؟

دو راه پیش پای انگلیس قرار دارد؛ یک راه آن است که «بوریس جانسون»، استعفا دهد و حزب محافظه کار انگلیس فرد دیگری را جایگزین او کند و راه دوم نیز برکناری نخست وزیر از سوی حزب محافظه کار انگلیس است.

نتیجه این دو راه یکی است، اما تفاوت ماهیتی دارد، برکناری یا استعفا؟ جانسون کدام راه را انتخاب خواهد کرد؟

استعفا برای «بوریس جانسون»، جنبه مثبت‌تری دارد تا این که برکنار شود.

برخی دولت‌های اروپایی هم اکنون چشم انتظار نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هستند.

حتی برخی کشور‌های غرب آسیا نیز تحت تاثیر نتیجه انتخابات آمریکا قرار خواهند گرفت.

پس از اصابت ترکش‌های شکست ترامپ و انتخاب بایدن به انگلیس، احتمال می‌رود که «امانوئل مکرون«، رییس جمهور فرانسه، نیز از این ترکش‌ها بی‌بهره نماند.

شاید تصور شود که فرانسه و انگلیس در مخالفت با برخی سیاست‌های آمریکا همراهی کردند، اما باید توجه داشت که مخالفت‌های آنها در قالب یک کشور نبود بلکه تصمیم اتحادیه اروپاست.

در هر صورت احتمالات زیادی برای آینده برخی کشور‌های اروپایی به ویژه انگلیس و فرانسه وجود دارد.

نارضایتی‌ها از دولت «بوریس جانسون» و «امانوئل مکرون»، بالا گرفته است؛ به ویژه آنکه هم اکنون مکرون درگیر اقدام ضد اسلامی خود است.

انتخابات ریاست جمهوری در فرانسه نزدیک است و مکرون برای پیروزی تلاش می‌کند، اما با تغییر و تحولاتی که در آمریکا به احتمال زیاد اتفاق خواهد افتاد، باید نگران آینده سیاسی خود به ویژه انتخابات ریاست جمهوری باشد.

انتخابات آمریکا علاوه بر تاثیراتی که در درون این کشور خواهد گذاشت، که به شورش و درگیری داخلی تعبیر می‌شود، تاثیرات خارجی خود را نیز خواهد داشت.

آمریکا پس از انتخابات ریاست جمهوری دیگر آن آمریکای سابق نخواهد بود، فضای دوقطبی ایجاد شده در این کشور، از قدرت و نفوذ و تاثیر رییس جمهور خواهد کاست، چه این رییس جمهور ترامپ باشد چه بایدن.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *