صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تاکید ایران و عراق بر گسترش تعاملات و همکاری‌ها|افزایش فعالیت‌های آمریکا در منطقه در دوره بایدن

۱۸ آبان ۱۳۹۹ - ۰۳:۳۰:۰۱
کد خبر: ۶۷۲۲۱۱
دسته بندی‌: سیاست
کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: سیاست خارجی ایران نسبت به عراق اصولی و بر اساس حُسن همجواری و برادری است و این دو کشور در زمینه های مختلف با یکدیگر همکاری‌های گسترده‌ای دارند و اراده دو طرف بر افزایش سطح همکاری ها است.
حسن هانی‌زاده در گفت‌وگو با میزان در پاسخ به این سؤال که در صورت پیروزی بایدن در انتخابات آمریکا رویکرد سیاست خارجی آن کشور نسبت به عراق تغییر پیدا خواهد کرد یا خیر؟ اظهار داشت: در سیاست کلان ایالات متحده آمریکا تفاوتی میان آقای ترامپ و حزب جمهوری‌خواه و آقای بایدن و حزب دموکرات وجود ندارد.

وی گفت: هر دو این نفرات رویکردی ثابت در سیاست خارجی کلان خود نسبت به منطقه دارند و عراق هم از این امر مستثنی نیست.

هانی زاده افزود: آمریکایی‌ها به دلیل موقعیت ژئوپلیتیکی که عراق از آن برخوردار است، چندین پایگاه نظامی خود را در آن کشور ایجاد کرده اند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه بیش از سه هزار نفر از نیرو‌های زبده نظامی آمریکا در سفارتخانه بزرگی که این کشور در بغداد دارد، حضور دارند، گفت: با توجه به تمام تجهیزات و نفرات زیادی که آمریکایی‌ها در عراق دارند به نظر بنده تفاوتی میان بایدن و ترامپ در سیاست‌های اتخاذی آن‌ها نسبت به عراق وجود ندارد.

وی ادامه داد: چهار سال پیش آقای ترامپ در رقابت‌های انتخاباتی وعده خروج نیرو‌های نظامی آمریکا از عراق را داد، اما نه تنها این اتفاق نیافتد بلکه شاهد افزایش نیرو‌های نظامی آمریکا در خاک عراق بودیم.

هانی زاده بیان کرد: از دیگر اقدامات دولت در دوره ریاست جموری ترامپ در عراق که بازتاب زیادی هم داشت، می‌توان به ترور سرداران رشید مقاومت و به خصوص حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد.
 
این کارشناس مسائل بین‌الملل در خصوص سیاست ایران نسبت به عراق افزود: سیاست خارجی ایران نسبت به عراق، اصولی و بر اساس حُسن همجواری و برادری است. این دو کشور به صورت راهبردی در زمینه‌های مختلف با یکدیگر همکاری‌های گسترده‌ای دارند و اراده دو طرف بر افزایش سطح همکاری‌ها است. بنابراین؛ سیاست تهران در قبال بغداد با تغییر رئیس جمهور آمریکا تفاوتی نمی‌کند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل در پایان خاطرنشان کرد: به اعتقاد من آمریکایی‌ها اعتقادی به خروج نیرو‌های نظامی خود از عراق را ندارند و تلاش می‌کنند تا با استمرار حضورشون کنترل و مدیریت خود را نسبت به عراق و منطقه غرب آسیا حفظ کرده و حتی ممکن است فعالیت‌های آمریکا در دوره آقای بایدن در منطقه افزایش پیدا کند.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *