«بلوط» در زوال و آتش
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از خبرگزاری ایسنا؛ متأسفانه چند سالی است که شاهد از بین رفتن درختان بلوط هستیم و سالانه مساحت زیادی از این جنگلها طعمه حریق میشود و خسارت قابلتوجهی به اکوسیستم وارد میکند، بعد از زوال دلمان به این خوش بود که باز بلوطها حیات دوباره میگیرند و جنگلها احیا خواهند شد اما حریق دست انسان را چه کنیم؟
هنگامیکه درختان بلوط لرستان با حریق دست و پنجه نرم میکنند و منتظر اطفای آن هستند متأسفانه با کمبود امکانات مواجهایم و این در حالی است که بارها و بارها مسأله تأمین تجهیزات و امکانات کافی برای اطفاء حریق توسط اکثر مسئولان ذیربط استان اعلام شده بود اما ...
در آتشسوزی اخیر باز هم شاهد بودیم که 808 هکتار از پوشش جنگلی استان از بین رفت و مسئولان مجبور شدند از تهران کمک بگیرند تا هواپیمای آبپاش به محل اعزام و نسبت به اطفای حریق اقدام شود.
برای اطفاء حریق باید بتوانیم زمان را مدیریت کنیم
در اینباره «مهرداد بهاروند»، مدیرکل منابع طبیعی لرستان گفت: با توجه به شرایط توپوگرافی منطقه، در هنگام حریق نیاز به هواپیمای آب پاش و هلیبرد است.
وی ادامه داد: با توجه به صعبالعبور بودن برخی مناطق جنگلی در استان در هنگام آتشسوزی باید بین 3 تا 4 کیلومتر طی طریق کنیم تا به محل وقوع حادثه برسیم و در این مسیر طولانی تنها میتوانیم یک آب معدنی با خود حمل کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی لرستان خاطرنشان کرد: برای اطفاء حریق باید بتوانیم زمان را مدیریت کنیم و بلافاصله در محل حاضر شویم تا از گسترش آن جلوگیری شود.
بهاروند تصریح کرد: هماکنون در بیشتر مواقع آتشسوزی در عرصهها به صورت سنتی مهار میشود.
اطفاء حریق جزو وظایف جمعیت هلالاحمر محسوب نمیشود
«حسینرضا مرادی»، مدیر عامل جمعیت هلالاحمر لرستان در رابطه با اینکه برخی اعتقاد دارند این دستگاه در همه حریقها باید به کمک سایر دستگاهها بیاید، گفت: اطفاء حریق جزو شرح وظایف هلالاحمر نیست و این سازمان نمیتواند در این مورد ورود پیدا کند.
وی با بیان اینکه نیروهای امداد و نجات جمعیت هلالاحمر آموزشهای اطفاء حریق را ندیدند، ادامه داد: چنانچه نیرویی از جمعیت هلالاحمر در اطفاءحریق دچار آسیب شود بیمه مسئولیت حرفهای شامل حالش نمیشود، چون اطفاء حریق جزو وظایف جمعیت محسوب نمیشود.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر لرستان با بیان اینکه منابع طبیعی برای استفاده از هلیکوپتر جمعیت هلالاحمر در مواقع آتشسوزی باید با شرکت نوید که وابسته به این جمعیت است قرارداد منعقد کند، خاطرنشان کرد: در لرستان نیاز است که هواپیما یا بالگرد آبپاش و یا بالگردهای اختصاصی اطفاء حریق داشته باشیم.
مرادی افزود: در آتشسوزی کوهدشت مدیریت ارشد استان از ما خواست تا در محل حضور یابیم و بر این اساس تیمهای پشتیبانی بهصورت ترابری هوایی به منطقه اعزام شدند.
این مقام مسئول گفت: باید بهدنبال ایجاد NGO تخصصی اطفاء حریق باشیم و آموزشهای لازم به آنها داده شود.
تنها مصالح موجود در محل میتواند آتش را خاموش کند
در اینباره «رضا آریایی»، مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان میگوید: هلیکوپترهایی در اختیار شرکتی تحت عنوان شرکت نوید که وابسته به جمعیت هلالاحمر است، بوده که در قبال فعالیتهایی که ارائه میدهد، قرارداد منعقد و هزینههایی دریافت میکند.
وی ادامه داد: در صورتی که حادثه غیرمترقبهای نظیر زلزله و سیلاب رخ دهد هلیکوپتر وظیفه دارد در محل حاضر شود اما در بحث آتشسوزی چون در دستورالعملهای جمعیت هلالاحمر جزو حوادث غیرمترقبه لحاظ نشده است، نمیتواند ارائه خدمات دهد، چون در این دستورالعملها آمده است که آتشسوزی جنبه عمدی و انسانی دارد.
آریایی خاطرنشان کرد: در کل کشور برای اطفاء حریق باید قرارداد تهیه شود و این مهم به 31 استان کشور ابلاغ شده است و همیشه روی این نقیصه صحبت شده که جنگلها جزو ثروت ملی است و حریق چه عمدی باشد و چه غیرعمدی، این ثروت ملی متعلق به همه مردم ایران است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان با تأکید بر اینکه باید موضوع آتشسوزی را از این موضوع مستثنی کنیم، خاطرنشان کرد: هلیکوپتر در بحث هلیبرد میتواند کمکرسان باشد.
وی گفت: حضور هلیکوپتر در محل حریق، آتش را تشدید میکند و وسعت آتش به خاطر باد ناشی از پروانههای بالگرد افزایش مییابد.
آریایی با اشاره به اینکه تنها مصالح موجود در محل نظیر ریختن خاک، آب و ... میتواند آتش را خاموش کند، افزود: البته با توجه به موقعیت و توپوگرافی منطقه لرستان نیازمند هواپیمای آبپاش هستیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان تصریح کرد: آتشسوزی اخیر کوهدشت با تلاش NGO ها، نیروهای لشکر 84، بسیج، سپاه، روستائیان، دهیاریها، جهاد کشاورزی، محیطزیست، منابع طبیعی و هلالاحمر مهار شد.
وی یادآورشد: حضور بهموقع نیروی انسانی در اطفاء حریق میتواند مثمرثمر باشد.
آتشسوزی در اکثر مناطق استان عمدی است
در اینباره «محمد اصلانی»، معاون عمرانی و هماهنگی استاندار لرستان با بیان اینکه وقوع آتشسوزیها را نمیشود پیشبینی کرد، گفت: آتشسوزی در بلوط بهصورتی است که داخل تنههای آنها خاموش نمیشود.
وی اظهار کرد: نیروهایی که به مناطق دچار حریق اعزام میشوند باید از امکانات و تجهیزات اولیه و مایحتاج انفرادی که حداقل آن یک بطری آب است، برخوردار باشند.
اصلانی با تأکید بر اینکه آتشسوزی اخیر در منطقه کوهدشت عمدی بوده و هیچ پدیده غیرعمد در این مکان مشاهده نشده است، خاطرنشان کرد: از همهی دستگاههای اجرایی استان درخواست میشود هرکدام 100 دبه چهار لیتری جای آب را تهیه کنند تا در مواقع حساس بتوانند در اختیار نیروها قرار دهند.
وی اظهار کرد: آتشسوزی در اکثر مناطق استان عمدی بوده و هیچ علتی بر سهوی بودن آن وجود ندارد.
به هر حال با توجه به وضعیت حاد جنگلهای بلوط لرستان و خطر تخریب صددرصدی آنها در بحث آتشسوزی امیدواریم مسئولان استان به فکر چارهای اساسی بوده تا میزان خسارتهای وارده به این سرمایههای ملی به حداقل برسد.
/انتهای پیام/: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.