صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد: دولت آینده آمریکا از ۴ دهه مقاومت ملت ایران درس بیاموزد

۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۱:۳۴
کد خبر: ۶۷۲۱۲۶
امام جمعه موقت تهران گفت: دولت آینده آمریکا هر دولتی باشد باید از این ۴ دهه ایستادگی و مقاومت ملت اسلام و ملت ایران درس بیاموزند. نقشه راه غرب باید تغییر کند، خصوصاً در منطقه جنوب غربی آسیا این نقشه راه باید تغییر کند. در این منطقه در آینده جایگاهی برای مزدوری به نام رژیم صهیونیستی وجود ندارد.

- در ایام مقابله با کرونا که برای حفظ سلامت شهروندان نماز جمعه با حضور نمازگزاران اقامه نمی‌شود، هر هفته خطبای جمعه سخنرانی خود را که جایگزین خطبه محسوب می‌شود از طریق رسانه ملی (شبکه یک سیما و رادیو تهران) و بدون حضور نمازگزاران به سمع و نظر مردم می‌رسانند.

روز گذشته حجت الاسلام محمدحسن ابوترابی‌فرد امام جمعه موقت تهران، در برنامه «پیام جمعه» خطبه‌های نماز جمعه شانزدهم آبان را به سمع و نظر مردم رساند که در این مجال می‌خوانیم.

بسم الله الرحمن الرحیم الحمد الله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا و نبینا محمد وعلی اهل بیته الطیبین الطاهرین المعصومین المکرمین
 
قال علی علیه السلام احب العباد إلی الله المتاسی‏ بنبیه و المقتص لاثره 
 
با عرض ادب و سلام حضور برادران و خواهران گرانقدر، مردم شریف و بزرگوار و عرض تبریک ایام میلاد فرخنده انسان ساز و عزت آفرین پیامبر عظیم الشان اسلام و میلاد خجسته فرزند برومند و برگزیده آن بزرگوار رئیس مذهب، حضرت امام جعفر صادق علیهم افضل تحیه و السلام. 
 
هرچند از هفته وحدت و میلاد پیامبر اعظم فاصله گرفته‌ایم، اما جایگاه استثنایی رسول مکرم اسلام و نقش بی‌بدلیل آن بزرگوار در تربیت انسان و تعالی جوامع بشری و مسئولیت خطیر انسان به ویژه ایمان آوردندگان به آن بزرگوار در برابر این شخصیت ملکوتی فرد اول عالم امکان و نقش مهم و بی بدلیل معرفت آن بزرگوار و اقتدا به آن حضرت و پیروی از فرامین و رهنمود‌های این شخصیت تراز اول در تعالی انسان و جوامع بشری اقتضا دارد نگاهی به سیره آن بزرگوار داشته باشیم.
 
چارچوب مدیریت این شخصیت برگزیده عالم را در تربیت انسان و فراهم آوردن بستر رشد و تعالی جامعه مورد بررسی قرار دهیم و با الهام از کلام نورانی قرآن کریم که فرمود: «لَکُم فی رَسولِ اللَّهِ أُسوَةٌ حَسَنَةٌ»، بهترین الگو بهترین اسوه و پیشوا و امام برای اقتدا و الهام گرفتن از مدرسه او پیامبر اعظم است و امیرالمومنین علی علیه السلام در نهج البلاغه فرمودند:« ان احب العباد الی الله» محبوب‌ترین بندگان نزد خدای متعال المتاسی‏ بنبیه انسانی است که پیامبر اعظم را اسوه و الگوی خود قرار دهد و المقتص لاثره جای پای آن بزرگوار را رصد کند و برآن نقطه‌ای که او قدم نهاده است قدم بگذارد و حرکت کند این راه رسیدن به سعادت است.
 
در مدرسه پیامبر اعظم علاوه بر توجه ویژه به تربیت انسان، نگاه ویژه‌ای به تعالی جوامع انسانی است نظام سیاسی برآمده از آموزه‌های وحیانی برای فراهم آوردن بستر حرکت جوامع بشری بسوی سعادت و در نتیجه دستیابی به قله کمال، قله‌های رفیع انسانیت واقتدار و عزت است. در این نظام سیاسی بر اصولی سخت تاکید شده است، مهم‌ترین اصل در نظام سیاسی اسلام نگاه ویژه به امام و امت است. هر دو مورد توجه قرار گرفته اند. در اندیشه سیاسی اسلام شخصیتی شایسته امامت و رهبری است که در قله‌های رفیع علم، در قله رفیع عدالت، در قله رفیع عصمت و طهارت، در قله رفیع انگیزه و اراده برای خدمت به انسان و فراهم آوردن سعادت دنیا و آخرت او باشد. یکی از ارکان کلیدی و محوری در نظام سیاسی اسلام امامت امت و این امامت باید در همه سطوح مدیریت جامعه جریان پیدا کند.
 
در نظام اسلامی نه تنها شخص اول بلکه مدیران در سطوح کلان در سطوح میانی، در سطوح خرد باید آراسته به علم، آراسته به تقوا، آراسته به عدالت و بالاترین انگیزه برای خدمت باشند. این یکی از قطعی‌ترین آموزه‌های دینی و آموزه‌های قرآن کریم و سیره پیامبر اکرم است؛ که قبلا هم در این حوزه اشاراتی داشته ام. کلام حضرت اباعبدالله الحسین و لعمری ما الامام الا العامل بالکتاب و آیات نورانی قرآن یا امیرالمومنین علی علیه السلام می‌فرمایند أَحَقَّ النَّاسِ بِهَذَا الْأَمْرِ أَقْوَاهُمْ عَلَیْهِ وَ أَعْلَمُهُمْ بِأَمْرِ اللَّهِ فِیهِ شایسته ترین، لایق ترین، تواناترین، عالم ترین، عادل ترین، در سطح عالی مدیریت و در سطوح دیگر، انسان‌های آراسته به این ارزش‌ها هستند. اما حوزه دوم حوزه امت است،
 
امتی که رابطه تنگاتنگ و نزدیک با مدیریت و رهبری جامعه دارد. دولت و ملتی که درهم تنیده شده اند، با هم گره خورده اند، «لَوْ لَا حُضُورُ الْحَاضِرِ وَ قِیَامُ الْحُجَّةِ بِوُجُودِ النَّاصِرِ وَ مَا أَخَذَ اللَّهُ عَلَى الْعُلَمَاءِ أَلَّا یُقَارُّوا عَلَى کِظَّةِ ظَالِمٍ وَ لَا سَغَبِ مَظْلُومٍ لَأَلْقَیْتُ حَبْلَهَا عَلَى غَارِبِهَا» ملاک حضور من حضور ملت است، چون مردم حضور دارند من در این جایگاه قرار گرفته ام.
 
رمز شکل گیری یک نظام سیاسی مبتنی بر آموزه‌های وحیانی قرارگرفتن انسان صالح در جایگاه رهبری و مدیریت جامعه و پیوند امت با این رهبری است. در نظام اسلامی باید براین دو رکن پای فشرد و اساس و بنیان اقتدار نظام اسلامی بر این دو اصل نهفته است. رهبری صالح و امت وفادار، ما را در این دوران سخت از چالش‌های دشوار، با عزت و اقتدار برون آورد. دفاع مقدس محصول این پیوند و این ارتباط ناگسستنی است.
 
اگر امروز جامعه می‌رود تا با همه سختی‌ها و دشواری‌ها در برابر جنگ سختی که دنیای استکبار و امریکا به طور خاص برعلیه این ملت آغاز کرده است پیروزی‌های بزرگ را به دست آورد و انشاءا... این سختی‌ها را بستری قرار دهیم برای ساختن یک اقتصاد سالم، مبتنی بر دانش بر علم بر تولید، مبتنی بر بهره وری، عالی‌ترین سطح بهره وری، مبتنی برمدیریت کشور با کمترین هزینه ممکن و ارائه خدمت به مردم با بالاترین کیفیت در سایه این پیوند و ایستادگی در صراط مستقیم، این موفقیت‌ها و پیروزی‌ها به دست خواهد آمد.
 
در نظام سیاسی مورد نگاه پیامبر اعظم یک چشم انداز روشنی فراروی جامعه بشری تعریف شده است و چشم انداز از قدرت بالایی برای بسیج جامعه بسوی هدف برخوردار است. نگاه رسول مکرم اسلام به آینده است، آینده‌های بسیار دور. نگاه پیامبر اعظم به جامعه‌ای است که در آن جامعه انسان‌ها به ویژگی‌هایی آراسته‌اند «فَسَوْفَ یَأْتِی اللَّهُ بِقَوْمٍ یُحِبُّهُمْ وَیُحِبُّونَهُ». قومی، جامعه‌ای را اسلام می‌سازد که این جامعه را خدا دوست دارد و آن‌ها خدا را دوست دارند. یک رابطه مستحکم بین افراد جامعه با خدای متعال، «إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُحْسِنِینَ، إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُتَّقِینَ». این جامعه آراسته به احسان است، آراسته به تقوا است. «إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الَّذینَ یُقاتِلونَ فی سَبیلِهِ کَأَنَّهُم بُنیانٌ مَرصوصٌ» این جامعه آراسته به این ویژگی است. در راه خدا و در صراط مستقیم استوار ایستاده است. طوفان‌ها در ارکان شخصیت او کمترین تزلزلی ایجاد نمی‌کند؛ که امیرالمومنین علی علیه السلام به فرزندشان فرمودند «تَزُولُ الْجِبَالُ وَ لَا تَزُلْ» اگر کوه‌ها به لرزه درآمدند تو به لرزه درنیا.
 
این استقامت و استواری در صراط مستقیم است که پیروزی‌های بزرگ را به ارمغان خواهد آورد. این قوم را خدا دوست دارد «یُحِبُّ الَّذینَ یُقاتِلونَ فی سَبیلِهِ» این قوم مورد علاقه خدای متعال اند و این قوم خدا را دوست می‌دارند. یک پیوند استوار بین انسان و خدای هستی که این پیوند دستاورد بندگی و عبودیت است. ثمره خضوع در برابر ذات اقدس احدیت است.
 
هر میزان که در جامعه روح عبودیت و بندگی نهادینه شود. تلاش کنیم در مسیر بندگی خدای متعال گام برداریم این پیوند استحکام بیشتری خواهد یافت. أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ جامعه‌ای که رسول مکرم اسلام نوید او را داده است، جامعه‌ای که در پرتو آموزه‌های قرآن باید خلق شود، آفریده شود جامعه‌ای است که آحاد آن جامعه اسلامی و ایمانی نسبت به یکدیگر در اوج محبت و عطوفت قرار دارند، پیوندی براساس ایمان، پیوندی براساس نوع دوستی، پیوندی براساس خدمت به یکدیگر، أَعِزَّةٍ عَلَى الْکَافِرِینَ در برابر کفار سرسخت، استوار، نفوذ ناپذیر، یُجَاهِدُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَلَا یَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ این جامعه سخت، پرتلاش، تلاشی خستگی ناپذیر، نهایت سعی را دارند؛ هیچ جامعه‌ای بدون سعی و بدون تلاش به قله‌های موفقیت و عزت دست نخواهد یافت.
 
محصول رسالت پیامبر اعظم ساختن چنین جوامعی است وَلَا یَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ یک مجموعه استوار با اراده‌های پولادین، سخت، پر تلاش، و بی اعتنا به تهدیدها، بی اعتنا به ارعاب ها، قدرت برآمده از علم، قدرت برآمده از وحدت، قدرت برآمده از کار و تلاش، قدرت برآمده از اقتصاد مبتنی بر تولید، این قدرت آن‌ها را به تهدید‌ها بی اعتنا کرده است.
 
از اصول کلیدی در این نظام سیاسی و مدیریت، دستیابی به چشم انداز در سایه حرکت و گام‌های مبتنی بر علم و دانش است. مدیریت مبتنی بر دانایی، تمام گام‌ها و قدم‌ها براساس بصیرت برداشته می‌شود. وجود مبارک امام صادق علیه السلام می‌فرماید العامِلُ عَلى غَیرِ بَصیرَةٍ کسی که قدم‌های خود را براساس بصیرت و آگاهی بر نمی‌دارد، دانش راهنمای او نیست، العامِلُ عَلى غَیرِ بَصیرَةٍ کَالسّائرِ عَلى غَیرِ الطَّریقِ گویا در راه قدم برنمی دارد هر قدمی او را از مقصد دور می‌کند. انسانی به مقصد نزدیک می‌شود، جامعه‌ای به مقصد نزدیک می‌گردد، چشم انداز را دست پیدا می‌کند که قدم‌های او حرکت اومبتنی بر بصیرت و آگاهی و علم باشد. یکی از مهم‌ترین ارکان در مدرسه پیامبر اعظم اسلام، سلوک مبتنی بر دانش و علم است.
 
در روایتی امام علیه السلام می‌فرماید که اعْرِفْ‏ مَنَازِلَ‏ الشِّیعَةِ عَلَى‏ قَدْرِ مَعْرِفَتِهِمْ درجات و مراتب پیروان مدرسه اهل بیت براساس مدارج معرفت و دانش و علم آنان ارزیابی می‌شود؛ بنابراین ارزیابی یک نظام اسلامی و مبتنی بر آموزه‌های دینی براساس میزان سلوک عالمانه تعریف می‌گردد. به هر میزان قدم‌ها مبتنی بر دانش بر علم بر معرفت، برآمده‌ای از بصیرت باشد، این منطق با مدرسه پیامبر اعظم و مکتب امام صادق علیه الصلاه و السلام انطباق بیشتری دارد. از مهم‌ترین ارکان و اصول در نظامی است که براساس اندیشه پیامبر اعظم تعریف شده است. در این نظام سیاسی، در این حرکت، مدیریت بر مبنای فطرت است. فطرت انسان، فطرت عقل، فطرت بشر، راه را برای حرکت صحیح و اصولی هموار می‌کند. اگر با فطرت عقل فاصله بگیریم، اگر از اصول فطری انسان فاصله بگیریم، اگر به گرایش‌های فطری انسان‌ها توجه نکنیم، قطعاً حرکت ما با اصول و مبانی اندیشه پیامبر اعظم فاصله خواهد داشت.
 
یکی از اصولی که فطرت انسان بسوی او گرایش دارد وحدت و انسجام انسان‌ها است. انسان‌ها طالب دوستی و محبت با یکدیگرند. دشمنان بشریت در مسیر خلق اختلاف قدم بر می‌دارند. باید در جهت تحکیم پیوند آحاد جامعه با یکدیگر، دستیابی به وحدت ملی در بالاترین افق و سطح، تحقق انسجام اسلامی، دو راهبردی که سال‌ها است رهبری معظم انقلاب بر آن تاکید دارند قدم‌های استواری برداشت. این گام ها، گام‌هایی براساس فطرت انسان است و با اصول و مبانی آموزه‌های قرآن کریم انطباق دارد؛ لذا در این مدرسه در راهی که پیامبر اکرم فراروی ما تعریف فرموده اند گام‌ها در مسیر فطرت بشر و در مسیر پاسخگویی به نیاز‌های قطعی انسان است. اگر حرکت اینگونه باشد جامعه در عالی‌ترین سطح رضایتمندی قرار می‌گیرد. در همین نگاه است که در حرکت و مدیریت مبتنی بر فطرت است که به نیاز‌ها توجه می‌شود و به نیاز‌ها پاسخ داده می‌شود. نیاز‌های معرفتی، نیاز‌های اعتقادی، نیاز‌های فرهنگی، نیاز‌های اقتصادی، نیاز‌های اجتماعی باید مورد توجه قطعی قرار بگیرید. یکی از مهم‌ترین نیاز‌ها اجرای عدالت در جامعه است. انسان فطرتاً به سوی عدالت گرایش دارد، از ظلم فاصله می‌گیرد لذا اگر در نظام اسلامی به عدالت توجه ویژه‌ای شد و مفاسد و ظلم در هر سطح و رده‌ای رصد گردید و با ان برخورد شد قطعا سطح وحدت ملی و انسجام ملی و رضایتمندی جامعه ارتقاء خواهد بخشید؛ لذا همه انبیاء الهی منادی عدالتند، منادی قسط اند لَقَد أَرسَلنا رُسُلَنا بِالبَیِّناتِ وَأَنزَلنا مَعَهُمُ الکِتابَ وَالمیزانَ لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسطِ این آرمان بلند و هدف والایی است که قران کریم برای انبیای الهی تعریف نموده است باید دراین مسیر گام برداشت و از پیامبر اکرم، سیره آن رسول مکرم درس آموخت و به یاری خدای متعال بر مشکلات چیره گردید. در این مدرسه احترام به انسان‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد. تلاش برای اصلاح رابطه افراد جامعه با یکدیگر از منزلت ویژه‌ای برخوردار است.
 
لَا خَیْرَ فِی کَثِیرٍ مِنْ نَجْوَاهُمْ إِلَّا مَنْ أَمَرَ بِصَدَقَةٍ أَوْ مَعْرُوفٍ أَوْ إِصْلَاحٍ بَیْنَ النَّاسِ تلاش برای اصلاح روابط افراد جامعه با یکدیگر در همه سطوح، جنجال و اختلاف راه عزت و سعادت نیست وحدت و انسجام و اصلاح روابط با یکدیگر مسیر عزت و اقتدار است.
 
در این روز‌ها شاهد هستیم که در ایالات متحده امریکا مردم پای صندوق‌های رای آمده اند. اتفاقاتی که امروز در این کشور رخ می‌دهد حکایت ازآن دارد که دموکراسی که غرب منادی آن است؛ انتقال مسالمت آمیز و عادلانه قدرت که خود را مدعی آن می‌دانند امروز در برابر نگاه جامعه جهانی به یک حرکت پرتنش، جنجال آفرین با آسیب‌های مهم اجتماعی و سیاسی تبدیل شده است.
 
آنچه امروز در این کشور مشاهده می‌شود حکایت ازآن دارد که در زیر این نقاب ظاهری، چهره زشتی نهفته است. اصول و مبانی اخلاقی فروریخته است. جنجال آفرینی و تنش، بی اعتنایی به ارزش‌ها و اصول در بالاترین سطح در مرآ و منظر جامعه جهانی مشاهده می‌شود. این‌ها بیانگر این واقعیت است که آینده متعلق به نظام‌های برآمده از ارزش‌های والای اخلاقی و انسانی و مبتنی بر آموزه‌های وحیانی است. همان اصولی که پیامبر اکرم بر آن تاکید دارد. اگر این اصول اساس نظامات اجتماعی و سیاسی و اقتصادی قرار گیرد شاهد تحول در جوامع بشری خواهیم بود. امیدوارم که جوامع بشری از این رویداد درس بیاموزند و خصوصا جوامع اسلامی، در بازگشت به هویت اسلامی و دینی خود و بی اعتنایی به قدرت‌های شیطانی برآمده از جهالت، قدرت‌های شیطانی زیاده خواه، با اتکا برظرفیت‌های درونی خویش. ظرفیت‌های اعتقادی، ظرفیت‌های ملی با تکیه بر وحدت امت اسلام در مسیر حراست از منافع خویش قدم بردارند و در برابر دنیایی که از اصول و مبانی والای انسانی فاصله گرفته است با اقتدار بایستند و از منافع خود دفاع بنمایند.
 
دولت آینده آمریکا هم هر دولتی باشد باید از این چهار دهه ایستادگی و مقاومت ملت اسلام و ملت ایران درس بیاموزند. نقشه راه غرب باید تغییر کند، خصوصاً در منطقه جنوب غربی آسیا این نقشه راه باید تغییر کند. در این منطقه در آینده جایگاهی برای مزدوری به نام رژیم صهیونیستی وجود ندارد.
 
در این منطقه در آینده جایگاهی برای حاکمان مزدور و وابسته به بیگانه و اجانب وجود ندارد. آینده در این منطقه متعلق به ملت‌های منطقه است. باید برای ملت‌های منطقه و اراده استوار آن‌ها احترام قائل شوند. منافع آن‌ها هم در این نهفته است که منافع ملت‌های منطقه مورد احترام قرار گیرد. زیاده خواهی‌ها، حمایت از مزدوران، در آینده منطقه جایگاهی ندارد و ملت عزیزو مقاوم ایران در این راه پیشگام و استوار ایستاده است و برای ملت ها‌ی منطقه این پیام را داشته که ایستادگی و استقامت بر اصول، بر منافع ملی، ایستادگی در مقابل زیاده خواهی ها، تنها راه پیروزی و عزت و اقتدار ملت‌ها است. شما ببینید امروز که ملت فلسطین به هویت اسلامی خود بازگشته چه جایگاهی دارد. دیروز که تحت فشار قدرت‌های بزرگ توان فریاد نداشت چه جایگاهی داشت.
 
امروز ببینید ملت لبنان، جبهه مقاومت، ملت یمن چه جایگاهی را به دست آورده است دیروز چه منزلتی داشت. امروز جبهه مقاومت، نظام اسلامی در چه جایگاه و اریکه‌ای از قدرت است، دیروز در کجا بود. اصولاً دنیای امروز جز زبان قدرت را نمی‌فهمد. با مستکبران جهان باید از موضع قدرت سخن گفت. دیپلماسی مبتنی بر قدرت می‌تواند منافع ملت‌ها را حراست کند اگر گام‌های بلند برای افزایش اقتدار ملت ایران، اقتدار علمی، اقتدار دفاعی، اقتدار در حوزه‌های گوناگون برداشته نشده بود، امروز نمی‌توانستیم با دنیا سخن بگوییم. ملت‌های منطقه این راه را پیدا کرده اند، این گام‌ها را بلند برمی دارند و دنیای غرب باید با تجدید نظر در راهبرد و استراتژی گذشته خود، با احترام به جایگاه ملت‌های منطقه، آزادی اراده و تصمیم آن ها، راه را برای حفظ منافع مشروع خود در آینده هموار کند. با دفاع از منافع مشروع ملت فلسطین، گذشت تاریخ رژیم صهیونیستی، پایان یافت تاریخ زیاده خواهی استکبار. 
 
پروردگارا دل‌های ما را به نور ایمان نورانی بدار، ما را در راه پیامبر اعظم هدایت و ثابت قدم بدار،‌ای خدای بزرگ ملت‌های منطقه را در سایه وحدت، در سایه تمسک به پیامبر اکرم تمسک به قرآن کریم تحکیم رابطه خود با اهل بیت پیامبر در کنار هم در یک جبهه واحد در برابر دشمنان به پیروزی‌های بزرگ نایل بفرما. بر عزت و اقتدار ملت بزرگ ایران، رهبری معظم انقلاب اسلامی بیفزای. شهدای عالیقدر، امام شهدا، شهدای مدافع حرم، سید الشهدای مدافع حرم شهید سردار حاج قاسم سلیمانی با شهدای کربلا محشور بفرما. قلب مقدس و مطهر امام عصر را از ما راضی بدار، مشکلات اقتصادی این ملت را‌ای خدای بزرگ به لطف و رحمتت برطرف بفرما، ما را بر این بیماری غالب بدار، مردم عزیز ما را در یک پیوند استوار با جامعه پزشکی کشور، خادمان حوزه سلامت در مسیر برون رفت از این بیماری
یاری بفرما، والسلام علیکم و رحمه ا... و برکاته.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *