صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چه عواملی میزان کیفیت هوا را تعیین می‌کنند؟

۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۹:۵۴
کد خبر: ۶۷۲۱۱۰
دبیر کمیته فنی صدور مجوز‌های زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: کیفیت هوا و شدت آلودگی هوا نتیجه تعامل و میزان استفاده از خودرو‌های شخصی، عمومی و سایر منابع آلاینده در کنار شرایط جوی تعیین می‌شود.
بهزاد اشجعی دبیر کمیته فنی صدور مجوز‌های زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست در گفت‌وگو با میزان گفت: معمولا در فصل سرد سال به دلیل مواجهه با پدیده وارونگی و پایین‌تر آمدن سقف هوای شهر، فضا برای آلاینده‌های هوا تنگ‌تر شده و با این کاهش حجم، طبیعتا غلظت آلاینده‌ها در هوا افزایش می‌یابد. این افزایش غلظت در صورتی که پایداری جوی نیز افزایش پیدا کند منجر به افزایش شاخص آلاینده‌ها و ایجاد شرایط ناسالم از منظر آلودگی هوا برای شهر می‌گردد.

به گفته اشجعی میزان آلودگی هوا به دو عاملی میزان انتشار آلاینده‌ها و پایداری جوی بستگی دارد.

وی ادامه داد: هر زمان که از میزان انتشار آلاینده‌ها کاسته شود یا میزان ناپایداری‌های جوی افزایش پیدا کند کیفیت هوا شرایط مطلوبی خواهد داشت، اما در مواقع دیگر باید انتشار افت کیفیت هوا و افزایش غلظت آلاینده‌ها را داشته باشیم.

دبیر کمیته فنی صدور مجوز‌های زیست محیطی بیان کرد: بنابراین تا زمانی که میزان ناپایداری‌های جوی افزایش پیدا نکند یا از میزان انتشار آلاینده‌ها به هوا کاسته نشود نباید انتظار بهبود کیفیت هوا را داشته باشیم.

اشجعی تاکید کرد: در چند سال گذشته اقدامات خوبی برای مقابله با آلودگی هوا به انجام رسیده است بااین وجود در شرایط حاضر درصد عمده‌ای از مصوبات و قوانین مربوط به آلودگی هوا اجرایی نشده اند. به همین دلیل آن طور که باید از انتشار آلاینده‌ها به هوا جلوگیری نکرده ایم.

 وی اظهار کرد، برای خاتمه روز‌های آلوده عواملی وجود دارد: اینکه منتظر باشیم تا پایداری جوی به اتمام رسیده و ناپایداری‌ها افزایش پیدا کند و با اجرای اقدامات موثر و کوتاه مدت مانند محدودیت‌های ترافیکی و نصب فیلتر برروی کامیون‌ها و اتوبوس‌ها و سخت گیری در نظارت بر معاینه فنی و ... از میزان انتشار آلاینده‌ها به هوا جلوگیری نماییم.

دبیر کمیته فنی صدور مجوز‌های زیست محیطی گفت: افزایش استفاده از خودرو‌های شخصی قطعا منجر به افزایش انتشار آلاینده‌ها می‌گردد، اما نکته‌ای که وجود دارد این است که جنس آلاینده‌های مربوط به خودرو‌های بنزینی با جنس آلودگی هوای زمستان متفاوت است و شاید از این منظر افزایش استفاده از خودرد‌های شخصی تاثیر خود را در زمستان نشان ندهد و صرفا در آلودگی هوای تابستان موثر باشد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *