صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ابلاغ دستورالعمل پرداخت تسهیلات کرونایی به مشاغل آسیب دیده در حوزه گردشگری

۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۱:۲۴
کد خبر: ۶۷۲۰۹۰
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
معاون اقتصادی رییس جمهور دستورالعمل اجرایی «پرداخت تسهیلات به فعالیت‌ها و واحد‌های کسب و کار‌های بیشتر آسیب‌دیده از ویروس کرونا حوزه گردشگری بر اساس شیوه بنگاه محوری» را ابلاغ کرد.
- طبق اعلام پایگاه اطلاع رسانی دولت، محمد نهاوندیان دستورالعمل اجرایی مصوبه «تسهیلات جدید کرونایی در حوزه گردشگری» را به وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و رییس کل بانک مرکزی جهت اجرا ابلاغ کرد.
 
دستورالعمل این مصوبه، نهم مهرماه در کارگروه مقابله با پیامد‌های اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا موافقت و تصویب شده بود. بانک مرکزی نیز پنجم آبان ماه این مصوبه را به ۲۰ بانک ابلاغ کرد.
 
در این دستورالعمل، مرجع بررسی و تائید درخواست‌ها و اطلاعات تخصصی متقاضیان، وزارت گردشگری تعیین شده است و وزارت کار با همکاری وزارت گردشگری نسبت به طراحی فرآیند تعریف شده در این دستورالعمل، در بستر سامانه اقدام می‌کند.
 
مطابق ماده ۴ این دستورالعمل هم مقرر شده است: اشخاصی که قبل از ابلاغ این دستورالعمل (به استناد دستورالعمل قبلی) از تسهیلات مربوط به مشاغل و رسته‌های آسیب دیده از کرونا استفاده کرده‌اند، چنانچه دوباره درخواست دریافت تسهیلات داشته باشند، پرداخت مابه‌التفاوت مبلغ درخواستی در قالب تسهیلات مطابق این دستورالعمل امکانپذیر خواهد بود.
 
همچنین در ماده ۵ نیز آمده است: به منظور حمایت از فعالان حوزه گردشگری، بازپرداخت تسهیلات بانکی موضوع این دستورالعمل تا اردیبهشت سال ۱۴۰۰ مشمول دوره تنفس خواهد بود. محل تأمین منابع مالی مورد نیاز این دستورالعمل، منابع مصوب ستاد ملی مدیریت کرونا برای اعطای تسهیلات به کسب وکار‌های آسیب‌دیده از کرونا است.

در رابطه با مبلغ این تسهیلات هم اینگونه تصمیم گیری شده است که از ۱۶ تا ۹۰۰ میلیون تومان با نرخ سود ۱۲ درصد است که برای راهنمایان گردشگری ۲۰ میلیون تومان، دفاتر خدمات مسافرتی بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان، شرکت‌های حمل و نقل گردشگری ۸۰ میلیون تومان،
 
موسسات آموزش گردشگری ۶۰ میلیون تومان
 
شرکت‌های عامل تطبیق ۵۰ میلیون تومان، ارزیابان و عوامل تطبیق ۱۶ میلیون تومان
 
اقامتگاه‌های بومگردی و سنتی براساس تعداد اتاق، مساحت و درجه واحد بین ۸۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان، هتل‌ها بر حسب ستاره و تعداد اتاق از ۲۰۰ تا ۹۰۰ میلیون، و هتل آپارتمان‌ها  متل‌ها و مهمانپذیر‌ها به تفکیک درجه و تعداد اتاق از ۲۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان تعیین شده است.
 
همچنین سفره‌خانه‌های سنتی و واحد‌های پذیرایی بین‌راهی،  مراکز سرگرمی و تفریحی، مجتمع‌های گردشگری و آب‌درمانی دارای مجوز فعالیت از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی براساس نوع و درجه واحد بین ۱۰۰ میلیون تا ۳۵۰ میلیون تومان می‌توانند دریافت کنند.
 

قبلا در پانزدهم مهرماه، در جلسه بیست و هفتم کارگروه مقابله با پیامد‌های اقتصادی کرونا که با حضور اعضای آن در ساختمان کوثر ریاست جمهوری برگزار شد، 
 
نهاوندیان، رئیس کارگروه و معاون اقتصادی رئیس جمهور در توضیح هدف از اعطای این تسهیلات جدید گفت: در حالی که هدف تسهیلات حمایتی قبلی درحوزه گردشگری، حفظ اشتغال و جلوگیری از بیکاری نیرو‌های شاغل در مراکز و شرکت‌های گردشگری بود، هدف تسهیلات حمایتی جدید حفظ و پایداری بنگاه‌ها و شرکت‌های حوزه گردشگری است.
 
در همان جلسه مقرر شد فرآیند ثبت نام و پرداخت این تسهیلات بنگاه محور تا پایان آذرماه سالجاری انجام شود و مدت تنفس بازپرداخت آن نیز تا اول اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ تعیین شود.
 
همچنین کارگروه مقابله با پیامد‌های اقتصادی کرونا موافقت کرد که پرداخت مالیات، پرداخت هزینه‌های آب و برق و گاز، پرداخت هزینه‌های حق بیمه سهم کارفرمایی و هرنوع تسهیلات اخذ شده بانکی (قبل و بعد از کرونا) از سوی فعالان رسته‌های گردشگری تا پایان سال ۱۳۹۹ تمدید شود.
 
انتهای پیام/ 

برچسب ها: کرونا نهاوندیان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *