صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اجرای طرح ترخیص موتورسیکلت‌های رسوبی از فردا

۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۰:۰۱
کد خبر: ۶۷۲۰۳۶
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا از اجرای طرح ترخیص موتورسیکلت‌های رسوبی از فردا به مدت دو ماه خبر داد.

- سردار سیدکمال هادیانفر در نشست ویدئو کنفرانسی با روسای پلیس راهور استان‌های سراسر کشور با گرامی داشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، دوران دفاع مقدس و مدافعان حرم و حریم نظم و امنیت کشور اظهار داشت: بر روح بلند و ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) درود و رحمت می‌فرستیم و برای مقام معظم رهبری "مدظله العالی" آرزوی طول عمر توام با صحت و سلامتی داریم.

وی با اشاره به هدف برگزاری این نشست ویدئو کنفرانسی افزود: امروز با معاونان ستادی پلیس راهور ناجا و همچنین حضور ویدئو کنفرانسی روسای پلیس راهور استان‌های سراسر کشور در راستای اجرای یک اقدام "فوق العاده" به منظور ترخیص موتورسیکلت‌های رسوبی در پارکینگ ها، جلسه‌ای داریم.

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا ادامه داد: بنا داریم در نحوه توقیف وسایل نقلیه تغییرات اساسی ایجاد کنیم که دستورالعمل این اقدام در دست تکمیل نهایی و ابلاغ است؛ از طرفی فرآیند ترخیص وسایل نقلیه نیز دستخوش تغییراتی خواهد شد.

این مقام ارشد انتظامی با اشاره به تمهیدات پیش بینی شده مطرح کرد: بنا به تدبیر و دستور سردار حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی از فردا فرآیند اجرای طرح ترخیص موتورسیکلت‌های رسوبی از پارکینگ‌ها و توقفگاه‌ها به مدت ۲ ماه اجرایی می‌شود؛ بیش از ۸۳۷ هزار موتورسیکلت در پارکینگ‌های سراسر کشور به دلایلی، چون تخلفات راهوری، انتظامی یا موضوعات مرتبط با حوزه پلیس آگاهی، دستور قضایی و ... متوقف و پارک هستند و در نظر داریم مطابق تدبیر و دستور صورت گرفته با در نظر گرفتن شرایطی، فرآیند ترخیص این موتور‌ها را سرعت دهیم.

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا با بیان اینکه این اقدام گامی در راستای خدمات دهی به مردم، احقاق حقوق آنان و توسعه سرمایه اجتماعی است، توضیح داد: از تاریخ ۹۸/۱۲/۲۹ به قبل، موتورسیکلت‌های رسوبی (از سال ۹۰ تا ۹۸) که در پارکینگ‌ها هستند با رفع موانع و ایجاد شرایطی خاص ترخیص می‌شوند.

سردار هادیانفر درباره هزینه نگهداشت این موتورسیکلت‌ها در پارکینگ‌ها عنوان کرد: معیار هزینه نگهداشت در پارکینگ‌ها مصوبه هیئت وزیران در سال ۹۴ و متناسب با شرایط توقفگاه‌ها است که باید بگویم بیشترین نرخ این پارکینگ‌ها بر مبنای مصوبه اشاره شده برای شهر تهران در طول یک شبانه روز ۷۲۰ تومان است.

وی همچنین درباره جرایم این موتورسیکلت‌ها خاطر نشان کرد: هزینه جریمه موتورسیکلت‌ها به حالت اولیه باز می‌گردد و در واقع طی مدتی که در پارکینگ متوقف بوده اند شامل جریمه دو برابری نمی‌شوند از طرفی مالکان می‌توانند با طرح تقسیط جرایم بدون پرداخت "پیش پرداخت" به صورت یک ساله و تقسیطی جریمه‌ها را پرداخت کنند.

سردار هادیانفر با اشاره به فرصت دو ماهه برای مالکان موتورسیکلت‌های توقیفی در سراسر کشور یادآور شد: شرایطی فراهم شده که مالکان این موتور‌ها با مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰ برای ترخیص موتورسیلکت‌های رسوبی اقدام کنند.

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا با اشاره به تمهیدات پیش بینی شده در حوزه بیمه جهت ترخیص موتورسیلکت‌های رسوبی تصریح کرد: به روسای پلیس راهور استان‌های سراسر کشور تاکید و توصیه شده که دستورالعمل ابلاغی در خصوص این طرح را چندین بار مطالعه و به درستی اجرا کنند و از طرفی بر نحوه ترخیص نیز دقت و کنترل داشته باشند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود توضیح داد: تمهیداتی پیش بینی شده که فرآیند ترخیص موتور سیکلت‌های رسوبی با مراجعه مالک یا نماینده قانونی (متصرف) با به همراه داشتن اسناد کامل شامل کارت ملی، برگ سبز موتورسیکلت، برگه پارکینگ و مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰ بتوانند در کمتر از یک ساعت فرآیند ترخیص موتور خود را انجام دهند.

سردار هادیانفر در پایان گفت: بدیهی است که اگر افرادی که شامل این طرح می‌باشند طی مدت اشاره شده (از فردا به مدت ۲ ماه) در راستای ترخیص موتورسیکلت رسوبی خود مراجعه نکنند، موتور مذکور تحویل مراجع قانونی شده و به عنوان بلاصاحب و رهاشده به فروش می‌رسد؛ البته هزینه این فروش به مدت ۶ ماه توسط مراجع نگهداری می‌شود و اگر در این بازه فرد مراجعه و پیگیری نکند، پول حاصل از فروش به بیت المال واگذار می‌شود.

 

تشریح جزئیات شرایط ترخیص موتورسیکلت‌های توقیفی

سردار سید کمال هادیانفر در حاشیه جلسه ویدئو کنفرانس با روسای پلیس راهور سراسر کشور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: عمده دلایل توقیف موتورسیکلت‌ها در ۳۲ استان کشور به دلیلی چون؛ ارتکاب تخلفات راهنمایی، انتظامی، دستور قضایی و ... بوده است که در مجموع تعداد این موتورسیکلت‌ها به بیش از ۸۷۳ هزار دستگاه می‌رسد.

وی افزود: ما تصمیم گرفتیم که برای جلوگیری از انباشت این موتورسیکلت‌ها در پارکینگ‌ها تسهیلاتی را برای ترخیص موتور سیکلت‌های رسوبی پیش بینی کنیم که ارائه این تسهیلات از فردا آغاز شده و تا ۱۷ دی ماه ادامه خواهد داشت.

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا با اشاره به تدبیر و تاکید فرمانده ناجا برای اجرای این طرح مطرح کرد: تمامی موتورسیکلت‌ها به شرط آنکه دارای دستور قضائی نباشند می‌توانند از پارکینگ‌ها ترخیص شوند.

این مقام ارشد انتظامی با بیان اینکه موتورسیکلت‌های رسوبی شامل موتورسیکلت‌هایی است که از سال ۹۰ تا پایان سال ۹۸ توقیف شده و همچنان در پارکینگ‌ها هستند، گفت: مالکان یا متصرفان این موتورسیکلت‌ها (یعنی کسانی که مالک موتورسیکلت نبوده، اما به شکل قانونی در حال استفاده از موتورسیکلت‌ها بوده اند) برای ترخیص این موتورسیکلت‌ها باید به دفاتر پلیس+۱۰ (که بیش از ۱۱۰۰ دفتر در سراسر کشور است) مراجعه کنند و مدارکی که از آنان خواسته شده را برای ترخیص ارائه دهند.

وی با اشاره به اینکه پس از ارائه مدارک و راستی آزمایی، اقدامات برای ترخیص موتورسیکلت از پارکینگ‌ها آغاز می‌شود، خاطرنشان کرد: با وجود آن که در سال ۹۹ هستیم، اما تاکید کردیم که ترخیص با نرخ‌های مصوب سال ۹۴ هیئت دولت انجام شود؛ بر این اساس بیشترین میزان هزینه پارکینگ به ازای هر شبانه روز توقیف مربوط به تهران با بهای ۷۲۰ تومان و کمترین آن با بهای روزانه ۱۸۰ تومان برای پارکینگ سطح سه در شهرستان است.

بخشش دو برابری جریمه‌ها و امکان قسط بندی

به گفته هادیانفر، همزمان با اجرای این طرح، جریمه دو برابری موتورسیکلت‌های توقیفی رسوبی (جریمه دیرکرد) بخشیده شده و مالکان یا متصرفان موتورسیکلت‌ها تنها باید اصل جریمه را پرداخت کنند.

وی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا امکان پرداخت اقساطی این جرایم نیز وجود دارد یا خیر؟ گفت: با اقداماتی که انجام دادیم افراد می‌توانند برای ترخیص موتورسیکلت‌ها از شیوه پرداخت اقساطی نیز استفاده کنند به شرط آنکه کل مبلغ جریمه را در طول یک سال تسویه کنند.

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا یادآور شد: برابر تدابیر اتخاذ شده این طرح با رعایت تمامی شیوه نامه‌های بهداشتی اجرایی می‌شود، از طرفی تمهیداتی پیش بینی شده که ساعت کار دفاتر پلیس+۱۰ از ۱۴ به ۱۶ افزایش یافته و پارکینگ‌ها نیز ملزم هستند تا آخرین فرد مراجعه کننده در ساعات کاری را پذیرش کرده و به آنان ارائه خدمات کنند.

این مقام ارشد انتظامی در مورد اینکه اگر افراد برای ترخیص موتورسیکلت‌های رسوبی اقدام نکنند چه بر سر موتورسیکلت‌ها خواهد آمد، گفت: اگر طی دو ماه موتورسیکلت‌های رسوبی ترخیص نشوند این موتور‌ها به منزله موتور‌های بلاصاحب فروخته خواهد شد و طی ۶ ماه مبلغ آن قابل عودت به مالک خواهد بود و پس از آن به نفع بیت المال هزینه خواهد شد. 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *