تاثیر حداقلی رییس جمهور بر سیاستهای کلی آمریکا در قبال ایران
- ایرنا نوشت: امیرعلی امیرباقری با بیان اینکه در صورت پیروزی دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باید به این نکته توجه کرد که سیاست کلی آمریکا در برابر ایران چندان وابسته به شخص رییس جمهوری نیست، گفت: ممکن است نتیجه انتخابات بر فضای کلی سیاسی کشور تاثیرگذار باشد و یک سری از متغیرها همسو با مسایل سیاسی تغییر کند، اما عمده تاثیر آن از بعد انتظارها رخ خواهد داد، تئوری انتظارها سالهای سال از جمله مقولههای مهمی در اقتصاد کشور بوده است و بسیاری از اقتصادانها نسبت به این مقوله توجه ویژهای داشتهاند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: از قبل اعلام شده بود که گرچه اخبار میتوانند بر بازارهای مالی تاثیرگذار باشند و باعث نوسان در این بازارها شوند، اما چیزی که بازارهای مالی را در میان مدت و بلندمدت تغییر میدهد متغیرهای کلان و بنیادی در اقتصاد کشور است.
امیرباقری خاطرنشان کرد: ممکن است در میانمدت شاهد فضای رکودی در اکثر بازارهای سرمایهگذاری باشیم که این فضا ترمز تورم را تا حدودی میکشد و فرصتی مناسب را در اختیار سیاستگذاران اقتصادی قرار خواهد داد.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه سیاستگذاران اقتصادی کشور در دو سال گذشته تحت شدیدترین فشارها قرار گرفته بودند، گفت: اتفاقی که در چند وقت اخیر برای کشور رخ داد، بیسابقه بوده است و باید با دید منصفانه عملکرد برخی از نهادها مانند دولت و بانک مرکزی را مورد بررسی قرار داد.
به گفته وی، نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که اکنون سیاستگذاران دچار فرصتی شدند تا بتوانند نسبت به فضای آتی کشور تصمیمگیریهای بهتری را اتخاذ کنند.
امیرباقری خاطرنشان کرد: اقتصاد ایران اکنون نیازمند سیاستهایی است که ضربهگیر شوکها باشد و بهتر است سیاستهایی به کار گرفته شود که بتواند کشور را به سمت آرامش بکشاند.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه در کشور باید اقدامی در دستور کار قرار گیرد تا بحران نقدینگی کنترل و در کنار آن قوانین قیمتگذاری دستوری کنار گذاشته شود، افزود: این موضوع به جای آنکه حاشیه رفاهی را برای مصرفکننده ایجاد کند سودهای کلانی را در اختیار دلالها قرار داده است.
وی با بیان اینکه با توجه به وضع و متغیرهای موجود در کشور میتوان نسبت به آینده اقتصاد ایران خوشبین بود، افزود: طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب در زمینه جهش تولید و تاکید مسوولان بر تولید واقعی، ایران میتواند در میان مدت و بلندمدت به لحاظ اقتصادی به یکی از قدرتهای اقتصادی در دنیا تبدیل شود.