صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

افزایش استقبال گردشگران خارجی برای سفر به ایران و راه حل رفع کمبود مراکز اقامتی/ خانه های تاریخی ای که هتل شده اند

۲۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۴:۰۹
کد خبر: ۶۷۱۹۶
خبرگزاری میزان: با توجه به اینکه 70 درصد هتل های کشور تا سال 2016 رزرو شده اند و از سوی دیگر استقبال گردشگران خارجی برای سفر به ایران رو به افزایش است، می توان از خانه ها و اماکن تاریخی به عنوان مراکز اقامتی استفاده کرد که درعین حال به حفاظت از این آثار نیز کمک می کند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی میزان، موج دوم ورود گسترده گردشگر به ایران براساس انجام توافق هسته ای پیش بینی بود که پس از موج اول آن یعنی انتخابات سال 1392 موجب شد تا متولیان صنعت گردشگری بیش از پیش به لزوم توسعه هتل ها و مراکز اقامتی پی ببرند تا با ورود گسترده گردشگران به کشور کمبود هتل؛ خاطره ای بد برای توریست ها که سفیران رایگان ایران در کشورشان می توانند باشند رقم نخورد.

این در حالی است که روزانه اخباری مبنی بر لزوم حفاظت از آثار تاریخی در رسانه ها منتشر می شود، زیرا گردشگری که به کشور وارد می شود، بدون شک خواهان بازدید از آثار تاریخی و هویت مکانی است که به آن وارد شده است.

با ترکیب این 2 ضرورت به ایده های جالبی بر می خوریم که هر دو را پوشش می دهد. استفاده از خانه ها و بناهای تاریخی که در سال های اخیر با حفظ قواعد حفاظت از میراث فرهنگی به عنوان هتل و مراکز اقامتی مورد استفاده قرار می گیرند. در حالی که مسعود سلطانی فر، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور از پر شدن ظرفیت رزرو 70 درصد ظرفیت هتل های کشور تا سال 2016 خبر می دهد، می توان با استفاده از این ایده به تهیه هتل ها و مراکز اقامتی دست زد که نه تنها در بازه زمانی کوتاه مدت فراهم می شوند، بلکه گردشگر لذت بیشتری از اقامت خود در آن می برد، زیرا آیینه ای از معماری و میراث هویتی مکانی را که به آن مراجعه کرده است در محل اقامت خود می بیند. براین اساس بهمعرفی تعدادی از این خانه ها و بناهای تاریخی در کشور می پردازیم که اکنون به عنوان اقامتگاه و هتل مورد استفاده قرار می گیرند.

هتل بالی خوروبیابانک از توابع اصفهان

هتل بالی یک کاروانسرای قدیمی است که در نزدیکی کویر مصر بکرترین کویر ایران قرار دارد و پس از بازسازی تبدیل به بزرگترین هتل کویر مرکزی ایران برای پذیرایی از دوستداران کویر شده است. با احداث این هتل دوستداران کویر برای مشاهده این موهبت خدادای در کشور به نقاط حاشیه خلیج فارس مراجعه نمی کنند.

این مرکز اقامتی 32 اتاق دارد که برخی از آنها دارای تخت است و بخش دیگر به شیوه سنتی و بدون تخت تزئین شده است تا پس از شتر سواری بر شن های روان و رصد ستارگان در شب با حضور در این اتاق ها در گذشته فرو روید و خاطره ای به یاد ماندنی برای خود ایجاد کند.

هتل ملک التجار یزد
یزد شهر بادگیر و دوچرخه، با سفر به این شهر که متولیان در تلاش برای ثبت آن با بافت خشتی منحصر به فردش هستند شما با تعداد زیادی از خانه های تاریخی مواجه می شوید که توسط مردم این شهر به مراکز اقامتی تبدیل شده اند.

یکی از این هتل ها، هتل ملک التجار است که با تغییر کاربری یک خانه تاریخی است که حدود ۱۲۰ سال قبل در یکی از بازارهای مهم شهر یزد ساخته شده، به وجود آمده است.



ورودی این هتل 23 اتاقه دارای کوچه ای باریک و دراز و با دیوار هایی بلند است. این خانه از اتاق های متعددی تشکیل شده است که هر اتاق ویژ گی های خاص خود را دارد. دیوار و سقف بیشتر اتاق ها نقاشی شده است که بعضا از آب طلا برای نقاشی بهره برده اند. نقاشی های زیبا و دیدنی این خانه اثر هنرمندان شیرازی است که طی روایتی 10 سال به طول انجامیده است . این آثار هنری از لحاظ اسلوب به طور کامل با نقاشی های عمارت نارنجستان شیراز هماهنگی دارد.

این مرکز اقامتی گران ترین هتل سنتی در شهر یزد است که در دل معماری اصیل یزدی یعنی نزدیک به بازار و مرکز شهر یزد واقع شده است.

هتل عباسی اصفهان
هتل عباسی اصفهان یکی از کهن ترین هتل های جهان که در گذشته مهمان سرای شاه عباسی بوده. معماری زیبا و بی نظیر این هتل که تجلی معماری مکتب اصفهان است در کنار باغ با صفای عباسی و استفاده از امکانات یک هتل پنج ستاره این مکان را به اقامتگاهی بی نظیر برای گردشگران شهر اصفهان تبدیل کرده که البته هزینه اقامت چند روزه در آن نیز قابل توجه است.



اما راهرو های طولانی و زیبا، تماشای کاشی کاری ها، نقاشی ها، گچ بری ها و گوش سپردن به موسیقی دلنوازی که در حیاط بزرگ و باصفای هتل پخش می شود می تواند گردشگران را برای اقامت در این مکان رؤیایی متقاعد کند.

خانه منوچهری کاشان

خانه منوچهری نیز که در میان کمال الملک و محله در باغ در شهر کاشان واقع شده و از مجموعه هتل هایی است که از یک خانه تاریخی به هتل تغییر کاربری داده است.



نگارخانه وناهارخوری با پنجره های ارسی و شیشه های رنگی، تماشای فیلم در فیلم خانه ای که در گذشته آب انبار بوده و تماشای هم زیستی مسالمت آمیز میراث قدیمی با امکانات جدید در یک کارگاه سنتی پارچه بافی در سرداب زیبا و پرنور ساختمان از ویژگی های درخور توجه این هتل است که 400 سال قدمت دارد و در سال 1390 پس از سه سال مرمت و بازسازی مهیای پذیرایی از گردشگران شهر گل و گلاب ایران؛ کاشان است. این مجموعه شامل 9 واحد اقامتی است که هر یک دارای ویژگی های تزئینی خاصی است و در سه طرف حیاط، حوض آب و باغچه های زیبا وجود دارد.

هتل سنتی نیایش شیراز

تصور کنید سفر به شیراز با اقامت در خانه ای تاریخی همراه باشد که صد سال پیش جلسه های «انجمن ادب شیراز» در آن برگزار می شده است.

این مکان نخستین چاپخانه، همچنین محل چاپ نخستین شماره روزنامه شیراز است که از معماری زیبای خانه های سنتی شیراز برخوردار است خانه هایی که با بوی انواع گل ها و درختان چشم ها را به خود خیره می کند.

تا 150 متری این هتل به دلیل موقعیت قرارگیری اش امکان تردد خودرو وجود ندارد و مسافران می توانند در کنار پنجره های بزرگ با شیشه های رنگی و آبنمایی زیبا با فوّاره و ماهیان قرمز نهایت لذت را از شهر بهارنارنج ببرند.

در این هتل به دلیل معماری متفاوتش در اغلب ایام سال در داخل اتاق ها به وسائل سرمایش و گرمایش نیاز نیست .

به طور قطع در جای جای ایران تعداد بسیار بیشتری خانه های تاریخی وجود دارد که به هتل و مرکز اقامتی تبدیل شده است و در صورت همت و توجه بیشتر می توان با تغییر کاربری خانه های تاریخی باقی مانده در شهرهای کشور هم نیاز به هتل را مرتفع کرد و هم با جاری کردن زندگی در این خانه ها آنها را از انواع آسیب ها از خطر تخریب و برج سازی گرفته تا به حال خود رها شدن و فرسودگی نجات داد.

گزارش: سیده لیلا موسوی نسب



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *