«عمو زنجیرباف» راهی رادیو نمایش میشود/برگزاری فستیوال تئاتر معاصر در ژاپن
- تئاتر و عرصه هنرهای نمایشی از ابتدای تیر ماه سال جاری و بعد از نزدیک به پنج ماه تعطیلی بار دیگر آغاز به کار کرد، هر چند بسیاری در ابتدا مخالف بازگشایی زودهنگام سالنهای نمایش بودند اما تماشاخانههای تئاتر مکلف شدند تا با رعایت پروتکلهای بهداشتی میزبان مخاطبان باشند.
در این میان بسیاری از کارگردانان مطرح تئاتر از اجرا سر باز زدند، بسیاری از اجراهای مطرح و برخی دیگر از اجراهایی که از حضور بازیگران چهره و سلبریتیها بهره میبردند ادامه کار خود را به بعد از پایان بیماری کرونا منتقل کردند اما در این میان برخی از کارگردانان جوان فرصت را غنیمت شمرده و آثار خود را روی صحنه بردند.
سیزدهمین دوره جشنواره سالیانه تئاتر معاصر در ژاپن برگزار شد
سیزدهمین دوره جشنواره سالیانه تئاتر معاصر که به خاطر توجه به هنرمندان جوان شهرت دارد، با وجود همهگیری ویروس کرونا در ژاپن برگزار شد.
کاکو ناگاشیما، دراماتورژ یکی از مدیران جشنواره در نشست مطبوعاتی جشنواره سالیانه تئاتر معاصر گفت: «تاثیر کووید-۱۹ شاید تا چندساله آینده ادامه داشته باشد. احتمال دارد که یک همهگیری جدیدی پدید بیاید. با این وجود، من نمیخواستم جشنواره امسال را به آسانی لغو کنم، در عوض، میخواستم راهی دیگر برای اجرای جشنواره بدون مشکل پیدا کنم.»
در نتیجه بجای تعطیلی این دوره از جشنواره و بیست اجرا به سنت همهساله، دوره سیزدهم جشنواره جشنواره تئاتر سالیانه معاصر به هشت اجرا بسنده کرده است.
جشنواره از شانزدهم اکتبر آغاز میشود تا پانزدهم نوامبر ادامه دارد. به دلیل مشکلات سفر به توکیو و رعایت پروتکلهای بهداشتی اجراهای زنده به اجراهای آنلاین تغییر یافته است.
ناگاشیما عقیده دارد که اگر برای تغییرات الزامی انعطاف داشته باشیم، میتوانیم از فرصتهای جدید برای امکانات نو استفاده کنیم. یکی از این امکانات اشاره شده همکاری نمایشنامهنویس ژاپنی شو ماتسویی با کارگردان کرهایی کیم جونگ است که به صورت آنلاین یک نمایش را در سئول اجرا کردند بجای آنکه در توکیو روی صحنه ببرند.
نام نمایش «الهه دختر، شقایق» است که برگرفته از نمایش یک رویا اثر آگوست استریندبرگ است. امسال دو اجرای بین المللی نیز در برنامه جشنواره قرار دارد.
نمایش «براک» کاری از گروه تیهتر اکاماترا از سنگاپور که درباره یک خانواده مسلمان است. دیگری «شهر و شهر:حواس تقسیم شده» که اجرایی با همکاری گروه هنرهای نمایشی معاصر بانکوک و جشنواره است.
سریالهای نمایشی جدید رادیو معرفی شدند
اداره کل هنرهای نمایشی رادیو در هفته پیش رو سه سریال رادیویی را برای پخش از شبکههای مختلف رادیو آماده کرده است.
«ثبت با سند برابر است»، «کارآگاه حکمت» و «عمو زنجیرباف» عناوین سریالهای جدیدی هستند که این هفته از آنتن شبکههای مختلف رادیویی پخش میشوند.
سریال رادیویی «ثبت با سند برابر است» به سفارش رادیو سلامت در اداره کل هنرهای نمایشی رادیو تولید شده است که از رادیو نمایش نیز پخش خواهد شد. این سریال رادیویی موضوعی اجتماعی دارد و درباره شخصی است که به دلیل بازنشستگی دچار رخوت و بی حوصلگی شده و در تلاش است به هر طریقی خودش را سرگرم کند. هانیه نجفی نویسنده این سریال و مینو جبارزاده کارگردان آن است.
«ثبت با سند برابر است» از روز شنبه، هفدهم آبان، ساعت ۶:۱۵ دقیقه از رادیو نمایش پخش میشود و ساعت ۲۱:۴۵ دقیقه روی آنتن رادیو سلامت میرود.
سریال رادیویی «کارآگاه حکمت» نیز از روز شنبه ساعت ۲۲ روی آنتن رادیو نمایش میرود و مجموعهای جنایی معمایی با محوریت کارآگاهی بازنشسته تأمینات به نام حکمت است که ما را به تهران سال ۱۳۲۰ تا ۱۳۲۵ میبرد. سریال پلیسی رادیویی «کارآگاه حکمت» به نویسندگی فرهاد امینی و کارگردانی مهرداد مهماندوست با موضوع پلیسی و به تازگی در اداره کل هنرهای نمایشی رادیو تولید شده است.
همچنین سریال رادیویی «عمو زنجیرباف» نیز به سفارش رادیو تهران در اداره کل هنرهای نمایشی رادیو تولید شده است که از رادیو نمایش نیز پخش میشود. این سریال رادیویی به نویسندگی یاسمن شکرگزار و به کارگردانی سعیده فرضی موضوعی خانوادگی – اجتماعی دارد و از روز یک شنبه هجدهم آبان ساعت ۱ بامداد از رادیو نمایش پخش میشود و ساعت ۲۲:۳۰ روی آنتن رادیو تهران میرود.
در تهیه و تولید سریالهای جدید رادیویی، تهیه کنندگان، بازیگران، صدابرداران و افکتورهای مطرح اداره کل هنرهای نمایشی رادیو نیز همکاری بسزایی داشته اند.
برگزاری جشنواره لالههای سرخ با رویکرد نمایشنامه نویسی
بیست و ششمین جشنواره ملی تئاتر لالههای سرخ اندیمشک به دلیل شرایط موجود با رویکرد نمایشنامه نویسی برگزار می شود.
علی بازگیر رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اندیمشک با اعلام خبر فوق گفت: در جلسهای که با حضور حجت الاسلام دکتر محمدمهدی بهداروند مشاور مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی بازگیر رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اندیمشک، محمد یاقوت پور رئیس انجمن هنرهای نمایشی خوزستان، مهدی آشوغ مسئول انجمن هنرهای نمایشی اندیمشک و سعید فضل علی پور کارشناس هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اندیمشک روز چهارشنبه ۱۴ آبان ماه ۹۹ در محل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اندیمشک برگزار شد در خصوص نحوه برگزاری بیست و ششمین جشنواره ملی تئاتر لالههای سرخ اندیمشک بررسی و تصمیم گیری شد.
علی بازگیر در ادامه تصریح کرد: در این نشست با جمع بندی نظرات و بررسی شرایط موجود به سبب وجود ویروس کرونا و حفظ سلامتی هنرمندان، تصمیم گرفته شد که این دوره از جشنواره با رویکرد نمایشنامه نویسی برگزار گردد.
وی افزود: بهره گیری از متون نمایشی با موضوع نقش استان خوزستان و به ویژه شهرستان اندیمشک در هشت سال دفاع مقدس از محورهای مورد تاکید این دوره از جشنواره است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اندیمشک در پایان اظهار کرد: فراخوان این دوره از جشنواره طی روزهای آینده از سوی دبیرخانه دائمی این جشنواره منتشر خواهد شد.
تقدیر از شرکت کنندگان سوگواره تعزیهخوانی عاشورائیان دزفول
هم زمان با میلاد حضرت محمد (ص) از برگزارکنندگان و گروههای تعزیه شرکت کننده در نهمین سوگواره تعزیه خوانی عاشورائیان دزفول با حضور مسئولین شهری و هنرمندان تقدیر شد.
هم زمان با روز میلاد پیامبر رحمت و مهربانی حضرت محمد (ص) مراسم تقدیر از برگزارکنندگان و گروههای تعزیه شرکت کننده در نهمین سوگواره تعزیه خوانی عاشورائیان دزفول با حضور علی فرهمند فرماندار ویژه دزفول، محمد علی دوایی فر شهردار دزفول، سرگرد غلامحسین پرهیزکار جانشین فرماندهی بسیج ناحیه مقاومت دزفول، حجت الاسلام و المسلمین همت پور مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان خوزستان و جمعی از هنرمندان نمایشی روز سه شنبه ۱۳ آبان ماه ۹۹ در سالن اجتماعات سازمان عمرانی شهرداری دزفول برگزار و از زحمات و تلاشهای دست اندرکاران نهمین سوگواره تعزیه عاشورائیان و گروههای شرکت کننده تقدیر به عمل آمد.
این مراسم با شعر خوانی شاعران نصرالهی، چناری و حبیب الهی آغاز شد.
در ادامه مراسم عبدالمحمد نعناکار دبیر سوگواره در سخنانی گفت: این دوره از سوگواره به خاطر شرایط بیماری کرونا دورهای خاص بود و سختیها و مشکلات متعددی در مسیر برگزاری جلوی پای ما بود که با توسل جستن به امام حسین (ع) همه مشکلات موجود حل و سوگواره به نحوه شایستهای برگزار شد.
نعناکار در خصوص رعایت پروتکلهای بهداشتی در زمان برگزاری سوگواره افزود: نهمین سوگواره به لحاظ شرایط بیماری کرونا با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی برگزار شد و در زمان اجراها تب سنجی از مخاطبان، اهداء ماسک و موارد بهداشتی به طور کامل انجام گرفت.
در ادامه مراسم گروه سرود مسجد قبا سرودی در مدح میلاد حضرت محمد (ص) اجرا کردند و سپس محمد یاقدوس مدیر کانون بسیج هنرمندان شهرستان دزفول صحبتهایی پیرامون عملکرد این کانون در برگزاری نهمین سوگواره تعزیه خوانی عاشورائیان دزفول انجام داد.
در پایان مراسم با حضور مسئولین شهری از دست اندرکاران برگزاری و گروههای شرکت کننده در نهمین سوگواره تعزیه خوانی عاشورائیان دزفول با اهداء لوح و هدایا تقدیر و تجلیل شد و کتاب نهمین سوگواره عاشورائیان دزفول به حاضرین در مراسم اهداء شد.