صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فاز اول پروژه ملی شیرین سازی آب افتتاح شد|تخصیص ۸.۲ میلیارد مترمکعب آب شیرین به سه استان جنوبی

۱۵ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۴:۰۲
کد خبر: ۶۷۱۶۱۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
وزیر نیرو گفت: تاکنون ۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون آب شیرین به استان‌های هرمزگان، بوشهر و سیستان بلوچستان تخصیص یافته است.
- رضا اردکانیان در آیین بهره برداری از مرحله نخست طرح انتقال آب خلیج فارس به مناطق کویری که به صورت ویدئو کنفرانس با حضور رییس‌جمهور برگزار شد، اظهار کرد: وزارت نیرو از ابتدای سال قطاری را تحت عنوان پویش "هر هفته الف ب ایران" راه انداخت و در ادامه وزارت صمت، بخش خصوصی فعال و شرکت تامین انتقال آب خلیج فارس این امکان را برای وزارت نیرو فراهم کردند که با مشارکت تاثیرگذار در این پروژه بزرگ این روز مهم را در تاریخ صنعت آب کشور رقم بزند.

وزیر نیرو تصریح کرد: امروز شیرین سازی آب دریا یکی از پروژه‌های مهم در سطح دنیا است و حدود ۷۵ درصد نمک زدایی در خاورمیانه صورت می‌گیرد و بیش از ۸۵۰ آب شیرین کن در منطقه خلیج فارس مشغول فعالیت اند که حدود ۲۵ عدد از آن‌ها با ظرفیت بالای ۱۰۰ هزار متر مکعب در شبانه روز در زمره پروژه های بزرگ مقیاس هستند و پروژه وزارت نیرو هم در زمره همین آب شیرین کن‌های بزرگ مقیاس است.

وی افزود: حدود ۶۷ سال پیش در این منطقه نمک زدایی توسط کشور‌های همسایه آغاز شد و به لحاظ رشد فناوری امکان اقتصادی کردن آن فراهم شده است.

اردکانیان بیان کرد: در دولت تدبیر و امید در چند سال گذشته کار مطالعه تامین و انتقال آب از خلیج فارس و دریای خزر برای ۱۷ استان آماده و نهایی شده و این ۱۷ استان در سال ۶۰ میلیارد مترمکعب مصرف دارد و از این مقدار سهم بخش صنعت  ۲ میلیارد مترمکعب است که در برنامه ۳۰ سال آینده این میزان مصرف به ۳ میلیارد مترمکعب می‌رسد که این افزایش مصرف به دلیل وجود منابع غنی معدنی در فلات مرکزی است.
وزیر نیرو تصریح کرد: با توجه به پیش بینی‌های صورت گرفته بخش صنعت با کمبود به میزان ۹۵۰ میلیون مترمکعب در سال مواجه خواهد شد و بنابراین استفاده از آب دریا یکی از شیوه‌های تامین نیاز در این بخش است.

وی ادامه داد: از مدتی پیش در این دولت کار مطالعه و تدوین ضوابط برای تخصیص آب دریا آغاز شده و امروز ۲۶ میلیارد مترمکعب تخصیص آب بدون نمک زدایی به استان‌های هرمزگان، بوشهر و سیستان بلوچستان به منظور استفاده در بخش‌های پرورش ماهی و در بخش صنعت به منظور خنک کردن نیروگاه حرارتی تخصیص یافته  و تاکنون از این ۲۶ میلیارد متر مکعب حدود ۱۳ میلیارد مترمکعب آب بدون نمک زدایی در حال بهره برداری است.

اردکانیان بیان کرد: برای بخش شرب و سایر بخش‌های دیگر که به آب بدون نمک نیاز دارد تاکنون ۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب به مجموعه این سه استان تخصیص یافته که از این مقدار، حدود ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب شیرین حاصل می‌شود که می‌تواند مصارف عمدتا صنعتی را جوابگو باشد.

وی افزود: بخش خصوصی به عنوان بخش هدف در سرمایه گذاری، حدود ۷۶۰ میلیون مترمکعب آب شور را در اختیار دارند که پروژه امروز یکی از پروژه‌های بزرگ است که از ۴۵۰ میلیون مترمکعب تخصیص به بخش خصوصی و صنعتی به نسبت سه به یک به میزان ۱۵۰ میلیون مترمکعب آب شیرین تهیه می‌شودکه برای شرب و مصرف استان هرمزگان و مصارف صنعتی در کرمان و یزد است.

اردکانیان بیان کرد: وزارت نیرو در در دولت تدبیر و امید علاوه بر بودجه عمومی دولت، از منابع غیر دولتی تجهیز منابع کنند برای اجرای طرح‌های خود به گونه‌ای که در طرح‌های صنعت برق ۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون یورو به علاوه ۲۸ هزار میلیارد تومان از بخش غیر دولتی تامین شده است.

وزیر نیرو ادامه داد: در بخش آب و فاضلاب ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار یورو به علاوه ۳۱ هزار میلیارد تومان در مجموع طی سال‌های اخیر ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو به علاوه ۵۹ هزار میلیارد تومان از بخش خصوصی، صندوق توسعه ملی، فایناس خارجی، بانک توسعه اسلامی و تسهیلات بانکی تجهیز کردیم.

وی با بیان اینکه تخصیص‌های منابع به ۱۷ استان در فلات مرکزی ادامه خواهد یافت، افزود: با وجود هزینه بر بودن انتقال آب به فلات مرکزی که برآورده می‌شود هزینه انتفال آب برای سیرجان کرمان حدود ۲ یورو باشد که این رقم ۲ درصد هزینه‌های فرآوری فولاد شامل می‌شود که بسیار ناچیز است.

اردکانیان ادامه داد: منابع تجدیدپذیر کشور در سال حدود ۸۵ میلیارد متر مکعب است که با احتساب هزینه ذکر شده، سالی بیش از ۲۰۰ میلیارد یورو ارزش منابع آبی کشور است.

وزیر نیرودر پاسخ به سوال رئیس جمهور مبنی بر سابقه اجرای طرح نمک زدایی از آب کشور اظهار کرد: این طرح اولین بار طی ۴۰ سال اخیر به دلیل رونق در فناوری، مدیریت و جذب علاقمندی های بخش خصوصی در این حوزه  است و بزرگی این طرح به ۸۲۰ کیلومتر خط انتقال و چندین دستگاه پمپاز و هزاران کیلووات برق صرف شده نیست و مهترین دستاورد آن توجه کشور به شرایط آبی کشور به دلیل کمبود بارش است و نباید از منابع آب در شمال و جنوب کشور غافل ماند.

اردکانیان در پاسخ به سوال دوم حجت السلام و مسلمین حسن روحانی در خصوص صرفه اقتصادی این طرح بیان کرد: این طرح نیازمند صنایعی است که اجرای این را توجیه اقتصادی کند، اما باید توجه کرد که با اجرای این طرح می‌توان صنایع را به استفاده از این منابع آب پایدار به جای آب شرب و حقابه‌های کشاورزی که به دلیل خشکسالی در نوسان است، جلب کرد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *