صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تشریح اهداف پایگاه پیشگیری و انسجام‌بخشی در دادگستری کرمان

۱۵ آبان ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۰:۰۱
کد خبر: ۶۷۱۵۷۸
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان برخی اهداف پایگاه پیشگیری و انسجام بخشی را یادآور شد و گفت: این پایگاه به منظور پیشگیری از وقوع جرم و با حضور نماینده دادستان نظارت بر ترک‌فعل‌ها را بررسی خواهد کرد.

- "سیدمهدی قویدل" در نشست بررسی مشکلات و معضلات اجتماعی شهرک صنعتی که با حضور برخی نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و حمایتی در شهر کرمان برگزار شد، اظهار داشت: مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در کنار آسیب‌هایی مانند طلاق، اعتیاد و فساد اخلاقی، حاشیه نشینی را هم از آسیب‌های مهم برشمرده اند و نسبت به پیامد‌های آن هشدار داده اند که بایستی به این حوزه توجه جدی داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه قانون اساسی و سایر قوانین موضوعه تکالیف کاربردی را برای دولت در نظر گرفته و یکسری مسئولیت‌هایی را برای آن تعریف کرده است، افزود: رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه، پی ریزی اقتصاد صحیح و عادلانه، رفع فقر و برطرف ساختن هر نوع محرومیت، داشتن حقوق مساوی اعم از حق مسکن، حق تحصیل و اشتغال، ریشه کن کردن فقر، تامین نیاز‌های اساسی مانند خوراک، پوشاک، مسکن، بهداشت، درمان و آموزش و پرورش و... در برنامه ششم توسعه به طور کامل بیان شده و وظیفه همه است جهت آگاهی از این حقوق و رسیدن به آن تلاش کنند.

قویدل سپس با تاکید بر اینکه در حاشیه شهر کرمان و شهرک صنعتی آسیب‌های فراوانی به صورت آشکار و پنهان وجود دارد، تصریح کرد: بازدید‌های میدانی که با بسیج، سپاه و برخی مسوولین صورت گرفته، نشان از حجم گسترده معضلات این منطقه دارد و قابل قبول نیست که در مرکز استانی که بهشت معادن ایران لقب گرفته و سرشار از ذخایر غنی و داشته‌های طبیعی، تاریخی، اقتصادی و فرهنگی است چنین مکان‌هایی با آسیب‌های متعدد اجتماعی وجود داشته و براحتی از کنار آن عبور کنند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در ادامه برخی اهداف پایگاه پیشگیری و انسجام بخشی را یادآور شد و گفت: این پایگاه به منظور پیشگیری از وقوع جرم و با حضور نماینده دادستان نظارت بر ترک فعل‌ها را بررسی خواهد کرد چراکه یکی از وظایف دستگاه قضایی نظارت بر حسن اجرای قوانین، حفظ حقوق عامه و مصادیق پیشگیری از وقوع جرم همین موارد است.

قویدل ادامه داد: یکسری برنامه‌ها در سطح جامعه و به ویژه شهرک صنعتی به صورت جزیره‌ای و موازی انجام می‌شود که به نوعی علمی و کاربردی نیست، به همین جهت هدف مهم بعدی پایگاه انسجام بخشی به عملکرد و فعالیت‌های دستگاه ها، نهاد‌های مردمی و خیریه‌ها است.

وی با تاکید بر اینکه پایگاه پیشگیری و انسجام بخشی در اختیار همه دستگاه‌های دولتی و نهاد‌های مردمی قرار دارد تا با همفکری و تقسیم کار به نتیجه مطلوبی در شهرک صنعتی برسیم، گفت: یکی از ارکان مهم اثرگذاری برنامه ها، استفاده از مشارکت‌های مردم و ارتقا مسئولیت اجتماعی است که این امر با حمایت دستگاه‌های دولتی و اجرایی و ورود نهاد‌های مردمی عملی خواهد شد.

این مقام قضایی در بخش دیگری از صحبت‌های خود تاکید کرد: وجود انشعابات غیرمجاز برق، نبود آب آشامیدنی سالم، خرید و فروش موادمخدر، معتادین متجاهر، نبود امکانات آموزشی و بهداشتی و سایر آسیب‌هایی که در شهرک صنعتی جولان می‌دهند قابل پذیرش نبوده و بایستی برابر مصوبات شورای پیشگیری در خصوص این موارد اقدام و تعیین تکلیف شود.

قویدل با یادآوری اینکه در راه اندازی پایگاه پیشگیری و انسجام بخشی اجتماعی، قضایی دفتر تسهیل گری منطقه، شهردار محله، امور اجتماعی استانداری و برخی نهاد‌های مردمی کمک کرده اند، افزود: دفاتر تسهیل گری صرفا انتقال دهنده اطلاعات و فاقد اختیارات کافی برای حل مشکلات اساسی و یا برخورد با موانع هستند به همین جهت باید دستگاه‌های اجرایی به حاشیه شهر ورود کنند.

وی همچنین با بیان اینکه برابر قانون مدیریت پیشگیری با دستگاه قضایی است، گفت: پیشنهاد می‌شود در کنار نماینده دستگاه قضایی نماینده‌ای از استانداری و همچنین از نهاد‌های مردمی در پایگاه پیشگیری و انسجام بخشی اجتماعی، قضایی معرفی شوند تا هر اقدامی در شهرک صنعتی بررسی و آنالیز و سپس تصمیم گیری و اجرایی شود تا از موازی کاری جلوگیری شود و پایگاه نیز بر حُسن انجام کار نظارت کند.

در این نشست همچنین"محید ستایش نیا" معاون اجتماعی سپاه ثارالله کرمان اظهار داشت: باید از ظرفیت و توان نهاد‌های مردمی در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی استفاده شود.

وی افزود: عمده آسیب‌های اجتماعی در حاشیه شهر کرمان به خصوص در شهرک صنعتی ملموس است که ضرورت دارد با همت دستگاه‌های مختلف فکری برای مستضعفین‌ای مناطق بشود.

ستایش نیا گفت: پایگاه پیشگیری و انسجام بخشی اجتماعی، قضایی که توسط معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان راه‌اندازی شده است به اقدامات منسجم در شهرک صنعتی سرعت خواهد بخشید.

وی با اشاره به اینکه هدف همه ما این است که به مسئولین و دستگاه‌هایی که در حوزه آسیب‌های اجتماعی فعالیت می‌کنند کمک کنیم، خاطرنشان کرد: این پایگاه و موضوعات مطرح شده بایستی الگویی برای سایر مناطق حاشیه‌ای شهر کرمان نیز باشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *