صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مصرف زیاد کافیین چه عوارضی دارد؟

۱۵ آبان ۱۳۹۹ - ۰۴:۵۰:۰۱
کد خبر: ۶۷۱۱۲۱
یک یا دو فنجان قهوه در روز می‌تواند مزایای بسیاری برای سلامتی شما داشته باشد، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند اثرات منفی خود را در طولانی مدت بروز دهد.

_ روزنامه خراسان نوشت: بسیاری از ما روز خود را بدون کافیین آغاز نمی‌کنیم. قهوه به عنوان یکی از بهترین منابعی که ما برای دریافت کافیین از آن استفاده می‌کنیم دارای برخی مزایای شناخته شده برای سلامت است، اما واقعیت ناخوشایند این است که مصرف زیاد این نوشیدنی می‌تواند عوارض جانبی ناخواسته‌ای نیز برای سلامت ما به همراه داشته باشد.

علایم زیر نشان می‌دهد که در مصرف قهوه زیاده‌روی کرده‌اید.

سوزش سردل

سوزش معده، که معمولا با احساس سوزش در قسمت فوقانی قفسه سینه شناخته می‌شود، ناشی از بازگشت مشکلاتت مغذا همراه با اسید از معده به مری است. این مشکل اغلب به دلیل شل شدن اسفنکتر تحتانی مری که عضله‌ای بین مری و معده است ایجاد می‌شود. کافیین یکی از عواملی است که می‌تواند این عضله را شل کند و غذا همراه با اسید معده دوباره به مری برگردد. افزون بر این، قهوه اسیدی است، بنابراین کافیین موجود در قهوه می‌تواند سوزش معده شما را تشدید کند.

مشکلات گوارشی

کافیین باعث تحریک دستگاه گوارش می‌شود و کمک می‌کند غذایی که مصرف می‌کنید با سرعت بیشتری در دستگاه گوارش شما حرکت کند. این بدان معناست که مصرف زیاد کافیین می‌تواند بروز مشکلات گوارشی مانند حالت تهوع یا اسهال را به همراه داشته باشد.

اضطراب

اگر از جمله افرادی هستید که از اضطراب رنج می‌برید، مصرف زیاد کافیین می‌تواند شرایط شما را بدتر کند و حتی باعث بروز حملات عصبی شود. کافیین همچنین می‌تواند در افرادی که به طور معمول احساس اضطراب نمی‌کنند ایجاد کننده این مشکل باشد. دلیلش این است که کافیین سیستم عصبی مرکزی را تحریک می‌کند و به طور موقت سوخت و ساز بدن را افزایش می‌دهد. افزایش ناگهانی انرژی و فعل و انفعالات سلول‌های عصبی که بر اثر این شرایط ایجاد می‌شود، عامل ایجاد یا تشدید اضطراب است.

مشکلات خواب

بسیاری از افراد قهوه یا نوشیدنی‌های انرژی‌زای حاوی کافیین را به منظور بیدار ماندن یا افزایش سطح هوشیاری می‌نوشند. کافیین باعث می‌شود فعالیت یک ماده شیمیایی تحریک کننده خواب در مغز به نام آدنوزین به طور موقت مسدود شود و درنتیجه شما هوشیارتر باشید. هرچند اثر تحریک کننده کافیین، ۱۵ دقیقه بعد از مصرف آن ایجاد می‌شود، اما این تاثیر می‌تواند ساعت‌ها ادامه داشته باشد. این بدان معناست که نوشیدن قهوه در بعد از ظهر می‌تواند چرخه خواب شما را به شکلی جدی به هم بریزد.  جدا از ایجاد بی‌خوابی که نشانه‌ای از مصرف بیش از حد قهوه است، کافیین می‌تواند میزان خواب عمیق شما را کاهش یا دفعات بیدار شدن‌تان از خواب را افزایش دهد؛ بنابراین بهتر است از ظهر به بعد قهوه مصرف نکنید.

تپش قلب

اگر قلب‌تان تند می‌زند ممکن است دلیلش مصرف زیاد کافیین باشد. کافیین محرکی است که بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر می‌گذارد. کافیین اضافی در خون ممکن است ضربان قلب شما را تند کند یا حتی باعث سرگیجه شود. البته تپش قلب می‌تواند به دلایل دیگری ازجمله مصرف نیکوتین یا دلایل متعدد پزشکی نیز ایجاد شود.

چگونه با این مشکلات مقابله کنیم؟

اگر با مصرف زیاد کافیین دچار یکی از مشکلات بالا می‌شوید، اما همچنان تمایل به مصرف کافیین دارید، گزینه‌های زیر را در نظر داشته باشید:

۱- اطمینان حاصل کنید که روزانه حداقل شش تا هشت لیوان آب تصفیه شده می‌نوشید.
۲- به جای مصرف کافیین در هنگام صبح، مقداری آب گرم همراه با چند قطره آب لیموی تازه میل کنید.
۳- برای جلوگیری از تحریک پذیری، سعی کنید گوارش‌تان را تنظیم کنید.
۴- اگر احساس خستگی یا استرس دارید، زمان بیشتری را به خواب اختصاص دهید.
۵- همراه با صبحانه و شام هزار میلی‌گرم ویتامین C مصرف کنید.
۶- روزانه برای کمک به رفع خستگی ورزش کنید. حتی پیاده‌روی ساده به مدت حدود ۳۰ دقیقه نیز می‌تواند مفید باشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *