مدیریت نقدینگی با هدایت سرمایههای داخلی به سمت طرحهای عمرانی
کارشناس حوزه اقتصاد گفت: هدایت سرمایه های سرگردان از بازرهای کاذب مانند ارز و سکه به روژه های عمرانی با رعایت سوددهی به مردم زمیته ساز جهش تولید و اقتصاد خواهد شد.
علی رضایی در گفتوگو با میزان، با اشاره به شرایط اقتصادی کشور اظهار کرد: با حذف نفت از جریان درآمدهای ارزی کشور، اقتصاد با شوک بزرگی مواجه شد که تاثیرات و بار روانی این موضوع به مراتب بیشتر از اثر واقعی آن بوده است، این موضوع در گام اول باعث افزایش قیمت ارز و بالا رفتن تورم در کشور شد.
کارشناس حوزه اقتصاد تصریح کرد: با وجود تحریمهای ظالمانه کشور در تامین ارز مورد نیاز برای کالای اساسی مشکلی ندارد و تراز تجاری در این بخش مثبت خواهد بود، اما به دلیل بار روانی تحریمها به صورت متناوب شاهد بالا رفتن کالا و خدمات هستیم.
وی افزود: با رشد نقدینگی میزان سرمایه در گردش رشد فزایندهای داشته و این موضوع نیز در تشدید گرانیهای اخیر نقش ویژهای داشته است.
رضایی ادامه داد:با شتاب پول در گردش طی چند سال اخیر شاهد ورود این سرمایه به بازارهای کاذب مانند سکه و دلار هستیم که معاملات این بخش به شدت برای اقتصاد زیان آور است و تنها باعث نرخ سازی توسط برخی از سودجویان میشود و عایدی برای توسعه اقتصادی کشور ندارد.
این کارشناس حوزه اقتصاد بیان کرد: پولهای در گردش به دلیل ضعف در جریان تولید ملی به محض ورود به بازارهای دیگر تورم چندبرابری به همراه دارد مانند مسکن که در سال گذشته چندین برابر شد. بازارهای خودرو نیز این افزایش قیمت را تجربه کردند.
وی افزود: باید بپذیریم تولید در کشور هرینههای فراوان و ریسک بالایی دارد که این موضوع باعث کاهش سرمایه گذاری در واحدهای تولیدی شده است.
رضایی عنوان کرد: در شرایط فعلی بهترین راهکار برای مدیریت نقدینگی هدایت سرمایه داخلی به منظور اجرای طرحهای عمرانی است که میتواند علاوه بر تامین منابع مالی این طرحها در کشور باعث ذی نفع شدن مردم نیز شود.
این کارشناس حوزه اقتصاد بیان کرد: متاسفانه با کسری بودجه اولین بخش که با کمبود منابع مالی مواجه میشود بخش عمرانی است در حالی که میتوان با استفاده از تامین سرمایه داخلی این طرحها را اجرا کرد.
وی افزود: دولت باید با هدایت سرمایههای داخلی برای اجرای طرح عمرانی علاوه بر کاهش هزینههای خود زمینه ساز اجرای طرحهای عمرانی و خدماتی باشد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *