صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نگاهی به تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در کتاب «روز خدا»

۱۳ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۵:۵۳
کد خبر: ۶۷۰۸۷۲
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
یک نویسنده کتاب گفت: از آنجا که «امام خمینی (ره)» روز سیزدهم آبان را به عنوان انقلاب دوم ملت ایران و «یوم الله» نام گذاری کردند من نیز کتابم را با عنوان «روز خدا» نامگذاری کردم. کتاب «روز خدا» تنها به ثبت یکسال نخست رویداد‌های تاثیر پذیرفته از روز ۱۳ آبان پرداخته، زیرا پس از آن من به جبهه رفتم.

سیدمحمدهاشم پوریزدان‌پرست در گفتگو با پیرامون مضمون کتاب «روز خدا» گفت: کتاب «روز خدا» روایتی از تسخیر لانه جاسوی آمریکا در ایران است، این کتاب به بررسی علل و خاطرات نخستین روز‌های تسخیر لانه جاسوسی پرداخته است.

وی در همین راستا ادامه داد: حال هوای دانشجویان در روز سیزدهم آبان ماه ویژه بود، زیرا سفارت آمریکا از سال ۱۳۳۲ تا ۱۳۵۷ مکانی برای جاسوسی و اداره خاورمیانه شده بود، خود آمریکایی‌هایی که به ایران می‌آمدند نگاه از بالا به پایین نسبت مردم ایران داشتند و برای حضورشان در ایران حق الزحمه ویژه دریافت می‌کردند، این همه تحقیر برای جوانان که به دنبال تفکر و توسعه هستند بسیار سخت و سنگین بود، سر انجام با پیروزی انقلاب لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان مسلمان پیرو خط «امام خمینی (ره)» تسخیر و روز سیرده آبان روزی مهم در تاریخ انقلاب اسلامی شد.

یزدان پرست در مورد کتاب «روز خدا» ابراز کرد: در این کتاب روزشماری از حوادث و رخداد‌های نخستین روز‌های تسخیر لانه جاسوسی آمریکا که خودم از نزدیک شاهد آن بودم ثبت شده است، من در آن زمان در حوزه روابط عمومی و تبلیغات دانشجویان مسلمان پیرو خط «امام خمینی (ره)»  که توانسته بودند لانه جاسوسی را تسخیر کنند بودم، دانشجویان پس از تسخیر سفارت آمریکا بسیار با برنامه ریزی فعالیت کرده و مسیر را ادامه دادند.

نویسنده کتاب «خدا از من دفاع خواهد کرد» به رویداد‌های روز ۱۳ آبان و پس از آن اشاره و اظهار کرد: در کتاب «روز خدا» پیرامون رویداد‌های روز ۱۳ آبان و چگونگی تسخیر لانه جاسوسی آمریکا به صورت کامل توضیح داده شده است، در عین حال باید یادآور شد که آبان برای دانشجویان مسلمان پیرو خط «امام خمینی (ره)» ماهی خاص بود، زیرا پس از تسخیر لانه جاسوسی امام خمینی (ره) به پشتیبانی دانشجویان بر خواست، همین تایید اعتماد به نفس و آرامش فراوان را در بین دانشجویان فراهم کرد دانشجویان تسخیر کننده لانه جاسوسی در زمان کوتاه تقسیم بندی شده و هر گروه به وظایف خود عمل کردند.

 
وی در همین راستا ادامه داد: جاسوسان فعال در سفارت خانه آمریکا در ایران در روز سیزدهم آبان ماه حدود ۵۱ نفر بود که تعداد ۴ نفر آنان از اعضای سازمان سیا بودند، این افراد که به صورت اتفاقی در سفارت خانه حضور داشتند و دستگیر شدند تا ۴۴۴ روز در دست دانشجویان مسلمان پیرو خط «امام خمینی (ره)» اسیر بودند و دریافتند که هیمنه پوشالی آنان در هم شکسته است، اگرچه تسخیر کنندگان لانه جاسوسی آمریکا در ایران تعدادی دانشجو بودند، اما آنان نماینده مردمی بودند که ظلم و استکبار را شکست داده بوده و به تمام قدرت‌های شرق و غرب نه گفته بودند.

یزدان پرست تاکید کرد: مسئولان سفارت آمریکا برای اینکه اثری از جاسوسی و خطا‌های خود باقی نگذارند اطلاعات را توسط دستگاه‌های خاصی به رشته‌های نازک و ظریف از کاغذ تبدیل کرده بودند، اما دانشجویان با ممارست تمام و در عین حال بخاطر عشق به انقلاب و کنجکاوی برای درک فعالیت سفارتخانه آمریکا دست به تنظیم و بازیابی اطلاعات زدند و در این مسیر تلاش‌های فراوانی کردند که قابل ستودن است، من در زمان تسخیر لانه جاسوسی از دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی بودم.

نویسنده کتاب «عصر ملت ها» به ویژگی کتاب «روز خدا» اشاره و بیان کرد: از ویژگی‌های کتاب «روز خدا» ارائه مطالبی مستند در متن کتاب است، در عین حال برای تکمیل مطالب و اسناد، حوادث به صورت پاورقی ارائه شده تا اطلاعاتی جذاب را برای مخاطب به همراه داشته باشد.

وی در مورد موضوعاتی که در کتاب «روز خدا» مطرح شده افزود: در کتاب «روز خدا» موضوعاتی همچون علل و زمینه‌های تسخیر لانه جاسوسی، درگیری در گنبدکاووس، همراهی‌نکردن دولت موقت با سیاست‌های انقلابی «امام خمینی (ره)»، خلأ وجود دانشجویان مسلمان و گسترش ضدانقلاب و فضای آزاد مطبوعاتی همچنین ستاد عملیاتی گروهک‌ها، تشکیل جهاد سازندگی، ترور آیت‌الله مطهری و آیت‌الله بهشتی مطرح شده است، در عین حال مواردی همانند تشکیل کلاس‌های عقیدتی، کوره‌پزخانه‌های جنوب شهر، مناظره‌های خیابانی اطراف دانشگاه تهران، تأسیس روزنامه انقلاب اسلامی، تشکیل مجلس خبرگان نیز مطرح شده است، در کتاب «روز خدا» به برپایی نماز جمعه تهران، تهاجم برای جداسازی کردستان، رحلت آیت‌الله طالقانی و تصویب اصل ولایت‌فقیه هم اشاراتی شده است.

یزدان پرست پیرامون کتاب «روز خدا» خاطر نشان کرد: از آنجا که «امام خمینی (ره)» روز سیزدهم آبان را به عنوان انقلاب دوم ملت ایران و «یوم الله» نام گذاری کردند من نیز کتابم را با عنوان «روز خدا» نامگذاری کردم. کتاب «روز خدا» تنها به ثبت یکسال نخست رویداد‌های تاثیر پذیرفته از روز ۱۳ آبان پرداخته، زیرا پس از آن من به جبهه رفتم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *