صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چگونه گرانی گوشت قرمز مهار می‌شود؟

۱۲ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۱:۱۱
کد خبر: ۶۷۰۶۹۵
مدیرعامل اتحادیه دامداران گفت: کنترل بازار دام زنده و گوشت قرمز نیازمند مدیریت واحد و یکپارچه است و افزایش قیمت ناگهانی گوشت قرمز در تهران دست ما نیست و عده‌ای سودجو و دلال بازار را تنظیم می‌کنند.

- ایسنا نوشت: سعید سلطانی در پاسخ به این سوال که چگونه می‌توان جلوی قاچاق دام از کشور را گرفت، در حالی که برخی تمایل دارند با توجه به افزایش نرخ ارز دام هایشان را در مرز‌ها بفروشند؟ اظهار کرد: شرایط باید به گونه‌ای باشد که دامدار دامش را به موقع با احتساب قیمت تمام شده و با سود معقول بفروشد و سپس این دام به بازار عرضه شود. اما متاسفانه وقتی این شرایط ایجاد نمی‌شود، عده‌ای به عنوان قاچاقچی باتوجه به افزایش قیمت دلار دام‌ها را برای فروش به مرز‌ها می‌برند.

وی با بیان اینکه قاچاق دام علاوه براینکه باعث خروج دام‌های مولد از کشور می‌شود، بازگشت ارزی هم نخواهد داشت، گفت: همچنین خریدار وقتی دام قرنطینه نشده خریداری می‌کند، در حقیقت به نوعی ریسک می‌کند، زیرا برخی از بیماری‌هایی مانند تب کریمه و بروسلوز در ظاهر دام نشان داده نمی‌شود، ولی ممکن است برای انسان خطرناک باشد.

مدیرعامل اتحادیه دامداران تصریح کرد: وقتی قرار است دام زنده وارد کشوری شود بایستی کشور مبداء، گواهی سلامت برای دام صادر کند و کشور مقصد هم براساس پروتکل‌های دامپزشکی اش سلامت دام را تایید کند و بعد از آن اجازه ذبح و مصرف داده می‌شود؛ اما در قاچاق دام هیچ کدام از این مراحل طی نمی‌شود.

سلطانی راه حل برون رفت از این شرایط و جلوگیری از قاچاق دام را یکپارچه سازی مدیریت دراین بخش دانست و گفت: وقتی قرار باشد در صادرات و واردات دام هرکس سازخودش را بزند اوضاع به همین روال پیش خواهد رفت. حرف ما این است که چرا صادرات، واردات، تولید دام و گوشت را سازماندهی نکنیم و همه آن‌ها زیر نظر بخش واحدی نباشد؟ در این صورت دام با مشخصات تاییده شده صادر می‌شود و اگر نیاز به واردات بود گوشت آن وارد می‌شود، بازار دچار کمبود نخواهد شد و گوشت هم ارزان در اختیار مردم قرار می‌گیرد. همچنین دراین شرایط مشخص می‌شود که چقدر دام از کشور خارج می‌شود و سود به دست آمده نیز به دست تولیدکننده اصلی می‌رسد و مصرف کننده نیز از این شرایط منتفع خواهد شد.

به زعم وی می‌توان از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های این بخش استفاده کرد و نباید اینگونه باشد که برخی سود کلان به جیب بزنند و دود آن به چشم دامدار و مصرف کننده برود.

مدیرعامل اتحادیه دامداران در خصوص افزایش قیمت ناگهانی گوشت قرمز در تهران در هفته‌های گذشته نیز گفت: بازار گوشت دست ما نیست و عده‌ای سودجو و دلال بازار را تنظیم می‌کنند. همچنین حدود یک هفته گذشته نیز جلوی خروج دام از چندین استان به تهران گرفته شد که در آن استان‌ها قیمت پایین آمد و در تهران به دلیل عرضه کم، قیمت دام بالا رفت که البته با اقدامات ستاد تنظیم بازار و وزارت کشور قیمت گوشت و دام کاهشی شد.

وی در پایان گفت: قیمت دام زنده که هفته گذشته به بیش از ۵۰ هزارتومان رسیده در حال حاضر حدود ۴۰ هزار تومان است. به عبارت دیگر متوسط قیمت هر کیلو دام سنگین ۳۸ تا ۴۰ هزار تومان است که البته قیمت تمام شده آن برای دامدار بیش از ۴۰ هزارتومان تمام می‌شود و متوسط قیمت دام سبک هم ۴۲ تا ۴۳ هزار تومان است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *