صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

طرح ایران فرصت واقعی برای پایان مناقشه قره‌باغ بوجود می‌آورد

۱۲ آبان ۱۳۹۹ - ۰۷:۱۳:۰۱
کد خبر: ۶۷۰۶۱۴
عضو شورای روابط بین اقوام روسیه که زیر نظر ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری این کشور فعالیت می‌کند، گفت: طرح ایران برای حل مناقشه قره باغ فرصت واقعی برای حل و فصل مسالمت آمیز این بحران بوجود می آورد.

- «اسماعیل شعبانف»  عضو شورای روابط بین اقوام روسیه  با اشاره به سفر سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه ایران به کشورهای جمهوری آذربایجان، روسیه، ارمنستان و ترکیه گفت: این ماموریت بسیار جالب و مهم و برای دو کشور ارمنستان و جمهوری آذربایجان سودمند است.

وی با وزین خواندن طرح صلح ایران برای پایان مناقشه قره باغ اظهار داشت: باید به این واقعیت توجه داشت که هرگونه میانجی گری در مورد قره باغ تاکنون نتیجه نداده است.

شعبانف خاطرنشان کرد که معاون وزیر امور خارجه ایران مواضع این کشور را در قالب طرح صلح با طرف های مناقشه هماهنگ کرد.

وی تصریح کرد که ایران در نزدیکی منطقه مناقشه قره باغ قرار دارد و از وضعیت این مناقشه اطلاع دارد.

مقام روس با بیان اینکه ابتکار پیشنهادی ایران جالب است، اظهار کرد: در این طرح حقوق ساکنان محلی قره باغ نیز مورد توجه قرار می گیرد.

به گفته شعبانف، بدون توجه به حقوق ساکنان بومی قره باغ، حل و فصل عادلانه این مناقشه ممکن نیست. اگر می خواهیم صلح پایدار برقرار شود موضوعاتی که عراقچی مطرح کرد مهم و قابل توجه است و در پشت میز مذاکره باید مطرح شود.

وی ادامه داد: مذاکرات عراقچی با مقام های روس مهم بود و باکو و ایروان باید این واقعیت را درک کنند.

به گفته شعبانف، اگر غالبا می گوییم که تمامیت ارضی کشور باید حفظ شود این واقعیت را نیز نباید از یاد برد که حقوق مردم نیز باید رعایت شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر کشورها حقوق انسانها را بطور کامل رعایت می کردند احساسات شدید ملی گرایانه (در منطقه قره باغ) بالا نمی گرفت و وضعیت به اینجا نمی انجامید.

مقام روس تصریح کرد: ایران و روسیه باید به حل مساله قره باغ بپردازند و نباید به کشور ثالث اجازه ورود به این مساله را بدهند.

وی در پاسخ به سوالی در مورد نقش احتمالی ترکیه در حل مساله قره باغ اظهار داشت: نقش ترکیه در این مساله باید باتوجه به عضویت آنکارا در ناتو مورد توجه قرار گیرد.

شعبانف گفت: پیمان ناتو همواره نقش بی ثبات کننده داشته است و برای این سازمان، مساله قره باغ ابزاری برای بی ثبات کردن منطقه است.

سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه ایران هفته گذشته در چارچوب تلاش های ایران برای میانجی گری در مساله قره باغ و تبیین طرح تهران برای پایان جنگ و خونریزی در این منطقه به کشورهای جمهوری آذربایجان، روسیه، ارمنستان و ترکیه سفر کرد.

محمد جواد ظریف وزیر خارجه امروز با تبیین اهداف سفر منطقه‌ای معاون سیاسی وزارت خارجه و طرح ایران برای صلح در قره باغ، اظهار داشت: آقای عراقچی با طرحی که در کشورمان درباره آن بحث شده و مورد تایید مراجع ذی ربط قرار گرفته بود، به این سفر رفت و پس از آن که از منطقه مرزی بازدید کرد، در باکو با مقامات مختلف به ویژه با رئیس جمهور؛ در روسیه با مقامات وزارت خارجه این کشور، در ایروان با مقامات مختلف به ویژه نخست وزیر ارمنستان و در ترکیه با همتای خود مذاکرات بسیار خوبی داشت و طرح ایران را ارائه کرد.

وزیر امور خارجه تاکید کرد: از نکات مهم طرح کشورمان این است که فقط مربوط به آتش بس موقت نیست، بلکه حرکت به سمت حل و فصل درگیری‌ها براساس چارچوبی است که با اعلام تعهد دو طرف به مجموعه‌ای از اصول آغاز می‌شود و بعد با اقداماتی به ویژه خروج نیروهای اشغالگر از همه مناطق اشغالی ادامه می‌یابد.

وی تضمین حقوق مردم، ایجاد راه‌های ارتباطی، نظارت کشورهای منطقه بر روند اجرای طرح و مسائلی از این قبیل را از دیگر از اجزای طرح صلح جمهوری اسلامی ایران برای برقراری صلح در منطقه قره باغ برشمرد و گفت: منتظریم که مقامات آذربایجان و ارمنستان و نیز دوستان روس و ترک ما، دیدگاه شان را درباره این طرح ارائه دهند.

درگیری‌های نظامی میان نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان ۶ مهر ماه گذشته آغاز شده است و برغم این که با دخالت میانجیگران بین‌المللی سه بار توافق آتش بس میان طرفین حاصل شده، این درگیری‌ها بیش از یک ماه است همچنان با شدت ادامه دارد.

جمهوری آذربایجان در این مناقشه با تکیه بر اصل حفظ تمامیت ارضی خواستار پایان اشغالگری ارمنستان شده و از سوی دیگر طرف ارمنی با استناد به اصل «حق تعیین سرنوشت» خواستار به رسمیت شناخته شدن حقوق ارامنه در منطقه قره باغ شده است.

/انتهای پیام/

ایرنا


برچسب ها: روسیه مسکو

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *