صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بحران انسانی در یمن؛ ۹ میلیون نفر در آستانه از دست دادن خدمات بهداشتی

۱۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۴:۲۲
کد خبر: ۶۷۰۴۷۹
جنگ یمن و محاصره این کشور از سوی عربستان بر رنج یمنی ها طی سالیان اخیر افزوده است.

- جنگ علیه یمن، مردم این کشور را هر روزه بیش از پیش در بحران‌های مختلف غرق می‌کند؛ این هفته سازمان ملل هشدار جدیدی در مورد سوءتغذیه حاد در میان کودکان یمن که حدود ۱۰۰ هزار کودک زیر ۵ را شامل می‎شود، صادر کرد.

به گزارش پایگاه «امریکن کانسرویتیو»، هماهنگ کننده بشردوستانه سازمان ملل برای کشور یمن، می‎گوید «یمن در آستانه یک بحران فاجعه بار در زمینه امنیت غذایی است؛ اگر جنگ اکنون به پایان نرسد، ما در حال نزدیک شدن به وضعیت غیرقابل جبران و خطر از دست دادن یک نسل کامل از کودکان خردسال یمن خواهیم بود.»

به گفته وی، «اکنون سوء تغذیه حاد در میان کودکان، بالاترین سطح را دارد که از زمان شروع جنگ در این کشور دیده ایم».

مردم یمن طی ۵ سال و نیم گذشته با ترکیبی از محاصره ائتلاف سعودی، جنگ اقتصادی و بمباران و گرسنگی روبرو هستند.

این بحران اخیرا وخیم‌تر شده است؛ از دلایل این امر می‌توان به کمبود بودجه بین المللی، افزایش قیمت‌ها و تعلیق کمک‌های بشردوستانه به مناطقی است که اکثریت قریب به اتفاق یمنی‌ها در آن زندگی می‌کنند، اشاره کرد.

سازمان‌های امدادی بشردوستانه خواستار از سرگیری کمک‌های آمریکا به یمن در اوایل سال جاری شدند، اما نتیجه‌ای نداشت.

بازگرداندن این کمک‌ها ضروری است؛ البته اگر دولت آمریکا بخواهد در جلوگیری از یک فاجعه بدتر که ناشی از یک سیاست غیرقابل دفاع در حمایت از این جنگ، کمک کند.

وخامت اوضاع در یمن قابل پیشگیری است، اما برای ادامه پروژه‌های کمک رسانی به بودجه کافی نیاز است.

همچنین نظام‌های مراقبت‌های بهداشتی یمن به طور گسترده‌ای به دلیل جنگ تخریب شده و شیوع بیماری‌های مختلف از جمله کووید-۱۹ در شش ماه گذشته شرایط را وخیم‌تر کرده است و بیشتر مردم نمی‌توانند تحت درمان مناسب قرار بگیرند، زیرا نیمی از امکانات از بین رفته یا آسیب دیده است.

سازمان بهداشت جهانی هشدار داد که نزدیک به ۱۸ میلیون نفر در یمن قادر به دریافت درمان بیماری‌های مهلک نیستند، زیرا سال‌ها جنگ، آشفتگی اقتصادی و کمبود مزمن پول منجر به فروپاشی سیستم بهداشتی درمانی این کشور شده است.

بیش از ۵ سال جنگ و درگیری، اقتصاد یمن و توانایی تهیه غذا و مراقبت‌های پزشکی کافی برای سالم نگه داشتن جمعیت را ویران کرده است.

مقام‎های سازمان بهداشت جهانی می‎گویند که تنها نیمی از امکانات بهداشتی این کشور به طور کامل کار می‌کنند و مردم یمن از کمبود شدید نیرو‌های متخصص، دارو‌های ضروری و مواد مورد نیاز رنج می‌برند.

کمبود بودجه برای سازمان بهداشت جهانی اوضاع را بدتر می‌کند و اگر اقدامی صورت نگیرد، ۹ میلیون نفر دیگر خدمات بهداشتی را از دست خواهند داد.

یمن از بدترین بحران انسانی جهان رنج می‌برد و این یک بحران کاملا ساخت بشر است؛ علت اصلی این بحران جنگ مورد حمایت آمریکا علیه مردم یمن است.

«امریکن کانسرویتیو» در پایان نوشت که دولت آمریکا باید حمایت خود از ائتلاف سعودی را متوقف کند و بودجه قبلی خود را برای کمک به کشور یمن از سر بگیرد؛ آمریکا یمن را به سمت پرتگاه برده است.


برچسب ها: یمن انصارالله

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *