صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

محدودیت آفرینی فرانسه برای آینده مسلمانان اروپا| بازگشت داعش به غرب

۱۲ آبان ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۱:۰۱
کد خبر: ۶۷۰۴۶۵
دسته بندی‌: سیاست
سفیر پیشین ایران در اردن، گفت: باتوجه به عکس‌العمل مسلمان نسبت به ماجرای توهین به پیامبر اسلام(ص)، رییس جمهور فرانسه عقب‌نشینی تاکتیکی انجام داده تا کمی بار منفی که متعاقب آن متوجه فرانسه شده را از بین ببرد.
نصرت‌الله تاجیک در گفت‌وگو با میزان، درباره اظهارات اخیر سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان مبنی بر اینکه مقامات غربی حامی تروریست بوده و هستند و ریشه ناامنی‌های امروز در اروپا را باید در این نکته پیدا کرد، اظهارداشت: اقدام ناپخته آقای ماکرون در قبال توهینی که یک رسانه فرانسوی به پیامبر اسلام(ص) داشت و متعاقب آن شاهد اعتراضات گسترده و تحریم کالا‌های فرانسوی بودیم، نشان داد که رئیس جمهور فرانسه به دنبال برخی اهداف و منافع خاصی از این موضوع بوده‌ است.

سفیر پیشین ایران در اردن تصریح کرد: هر چند از منظر ما برخی اقدامات صورت گرفته در فرانسه از جمله قتل یک معلم و تعرض به کلسیا پس از اهانت به پیامبر اسلام(ص)، مذموم و ناشایست بود، اما باید توجه داشته باشیم آنچه آن‌ها گفتند از آزادی بیان، منطقی نیست و به هرحال آزادی هم یک حد و حدود‌هایی دارد.

معنای واقعی آزادی بیان
تاجیک افزود: آزادی اطلاق کردن اهانت به ساحت پیامبر دین اسلام(ص) حتی در کشور لاییکی، چون فرانسه، هم قابل قبول نیست. در واقع آزادی تا جایی معنا پیدا می‌کند که فردی با آزادی عمل خود باعث محدود شدن فرد دیگری نشود.

وی تصریح کرد: اینکه شما بخواهید در جوامع کنونی که مردم با یکدیگر ارتباطات وسیعی دارند و جوامع بازی به حساب می‌آیند، توهین به مقدسات عده زیادی از مردم مسلمان جهان را آزادی بیان تلقی کنید به عقیده بنده این موضع چندان اقدام پخته‌ای از سوی مکرون نبود.

این دیپلمات پیشین ایران با بیان اینکه آقای ماکرون از این موضع‌گیری به دنبال برخی اهداف در سیاست داخلی و خارجی بود، گفت: شاید دولت فرانسه و رئیس جمهور آن از آنجا که اسلام در جوامع اروپایی در سال‌های اخیر در لایه‌های مختلفی گسترش پیدا کرده‌اند، به دنبال اسلام ستیزی و ایجاد محدودیت‌هایی برای مسلمانان درآینده هستند.

 
بازگشت داعش به سوی حامیان غربی‌اش
پیوستن برخی مسلمانان از کشور‌های مختلف به گروه تروریستی داعش بدون کمک برخی سرویس‌های اطلاعاتی غربی میسر نمی‌شد
تاجیک بیان کرد: البته ما چنین پدیده‌ای را در آغاز دوران داعش هم تجربه کردیم، یعنی پیوستن برخی مسلمانان از کشور‌های مختلف به گروه تروریستی داعش بدون کمک برخی سرویس‌های اطلاعاتی غربی میسر نمی‌شد.

وی اظهارداشت: در واقع غربی‌ها مسیر عضویت افراد و اعضای مسلمان گروه‌های تروریستی افراط گرایی که در منطقه ما حضور داشتند را تسهیل می‌کردند.

سفیر پیشین ایران در اردن افزود: در واقع از طرفی آن‌ها می‌خواستند جوامع اروپایی را تا حدی از پتانسیل نهفته مسلمانان تخلیه کنند و هم اینکه آغازی باشد جهت مبارزه با اسلام در سطح بین‌المللی که این کار را هم انجام دادند.

تاجیک عنوان کرد: این نکته را هم در نظر بگیریم که استفاده ابزاری از ترویج خشونت برای اهداف سیاسی و جریان‌سازی علیه یک دین و اندیشه هم وجاهت قانونی ندارد و هم یک کارد دو لبه است. ما شاهد بودیم که پس از بازگشت نیرو‌های آموزش دیده داعش به کشور‌های غربی، در اروپا دردسر ساز شدند و به تعبیری ضرر داعش به حامیان غربی اش بازگشت.

عقب‌نشینی تاکتیکی ماکرون
وی افزود: اما امروز می‌بینیم که باتوجه به عکس‌العمل مسلمان نسبت به ماجرای توهین به پیامبر اسلام(ص)، آقای ماکرون عقب نشینی تاکتیکی انجام داده تا کمی بار منفی که متعاقب آن متوجه فرانسه شده را از بین ببرد.

این دیپلمات پیشین ایران افزود: یکی دیگر از اهداف مکرون در شروع این روند علاوه بر کنترل جو داخلی فرانسه، تقویت موضع خود در برابر راستگرایان فرانسه است که خواهان محدودیت مهاجرتی و سخت کردن شرایط زندگی مسلمانان در فرانسه هستند تا از این طریق در انتخابات آتی فرانسه دست بالا را داشته باشد. البته این وقایع دست او را برای تداوم پروژه اسلام هراسی هم باز می‌گذارد.

اقدامات دیپلماتیک تا امروز کافی نبوده
تاجیک در پاسخ به این سوال که آیا دستگاه دیپلماسی ایران توانسته آنطور که باید از مجامع و تریبون‌های بین‌المللی در خصوص روشن کردن ماهیت واقعی حامیان تروریسم، استفاده کند یا خیر، تصریح کرد: واقعیت مطلب این است که خیر، چرا که این قبیل کار‌ها ملزوماتی را نیاز دارد. برنامه ریزی، تخصیص منابع، ارتباطات گسترده بین‌المللی در سطوح مختلف رسمی و غیر رسمی و کمک رسانه‌ها را نیاز دارد.

وی افزود: استفاده از تریبون‌های بین‌المللی نیازمند یک سلسله ابزار‌های مادی و معنوی است و همانطور که ما استفاده ابزاری اروپایی‌ها از تروریسم را علیه مسلمانان محکوم می‌کنیم، خود ما هم نباید استفاده ابزاری از آن‌ها داشته باشیم.

این دیپلمات پیشین ایران گفت: ما باید جهت کار بلند مدت با سازمان‌های بین‌المللی برنامه داشته باشیم تا زمانی که چنین مواردی پیش می‌آید، بتوانیم از ظرفیت و پتانسیل آن‌ها در جهت تامین منافع ملی خود بهره برداری لازم را داشته باشیم.

تاجیک در پایان خاطرنشان کرد: اگر این رویه مستمر و بلند مدت ما باشد، در این صورت است که حرف ایران بهتر شنیده می‌شود و زمانی که ما می‌گوییم غرب از تروریست‌های افراط گرا حمایت کرده و می‌کند، می‌توانیم اقدامات بهتر و موثرتری را با استفاده از تریبون‌های بین‌المللی علیه آن‌ها انجام دهیم.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *