«تفسیر روایی نامه امام صادق(ع) به شیعیان» منتشر شد
- مبانی وحدت و بنیادهای انسجام امت اسلامی از نیازهای ضروری مسلمانان است. «امام صادق (ع)» در نامهای که به یاران خود نوشت الگوی وحدت و انسجام امت را طراحی نموده است. چنان که به آنان دستور داد که پیوسته آن را مطالعه کنند و در آن بیندیشند و از آن مراقبت به عمل آورند و به آن نامه عمل کنند.
در این کتاب هم به مفردات و هم به مفهوم کلام «امام صادق (ع)» پرداخته شده است. آنچه مایه حیرت و شکر بود، یافته شدن مترادفهای بسیاری از آیات شریفه و سخنان «اهل بیت (ع)» برای تک تک واژههای این نامه شریف بود که صحت مضمون آن را چندین برابر میکرد به همین دلیل، به یقین میتوان ادعا کرد که پشتوانه سند مفهومی این نامه شریف که بسیاری از آیات قرآن کریم و روایت هستند.
در این تالیف تقریبا از تمامی پژوهش و نوشتههای مرتبط با این نامه استفاده و تلاش شد شروح آمده در پاورقیها به گونهای باشد که طولانی نشود؛ در برخی از موارد، توضیحات بیش از ظرفیت این نوشتار حذف شده است.
معانی لغات از لغتنامههای قابل استناد تا چاپی که به بیان اصل معنی کمک میکرد، نقل شده است در موارد بسیاری سعی شده است، در صورتی که آوردن ترجمهی کلمات به صورت مترادف یا حتی غیر مترادف به سود خواننده و مخاطب است، این کلمات را در داخل کروشه بیان شود.
برای فهم و ترجمه دقیق این نامه به روایات بسیاری از «اهل بیت (ع)» رجوع شده است تا با کمک روش تفسیر کلام خود اهل بیت علیه السلام به ترجمه دقیق این روایت پرداخته شود.
از مهمترین شاخصههای این متن شریف بیان تفاوتهای شیعیان حقیقی و ادعایی، آسیبهای اجتماعی پیش روی شیعیان، دشنام دادن به دشمنان به عنوان مسیری شرک آلود، مدرا با مردم و پرهیز از آسیبهای هم نشینی با آنان، پرهیز از اختلافات بین شیعیان، پرهیز از اختلاف افکنی بین رهبر جامعه اسلامی و شیعیان، دوستی و دشمنی برای خدا و رعایت ادب الهی، وجوب عمل بر اساس روش «اهل بیت (ع)» در تمامی عرصههای فردی، اجتماعی، عبادی، سیاسی و اهل بیت علیهم السلام بیان کنندگان حقیقی دین و موضوعات مهمی که برای رسیدن به سعادت حقیقی لازم هست به انها عمل شود.
این کتاب به قلم حجت الاسلام علی اصغر راد حسینی در ۱۶۵ صفحه به رشته تحریر در آمده و توسط انشارات «باقرالعلوم (ع)»به زیور تبع آراسته شده است.