صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کنفرانس وحدت اسلامی؛ آگاه‌سازی نسل جوان در حوزه اندیشه مکتب اسلام ناب

۱۲ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۴:۳۷
کد خبر: ۶۷۰۳۶۱
کنفرانس وحدت اسلامی با در نظر داشتن تحولات جهان از علما و نخبگان و اندیشمندان جهان اسلام انتظار می‌رود ضمن آگاه‌سازی نسل جوان در حوزه اندیشه مکتب اسلام ناب با استفاده از همه ظرفیت‌ها از جمله فضای مجازی نقش خود را در راستای همبستگی ادیان الهی و رفاه مردم بیش از پیش ایفا کنند.

- هفته وحدت برای امت اسلامی از ارزش والایی برخوردار است. این هفته مصادف با میلاد خاتم الانبیاء حضرت محمد (ص) و امام صادق (ع) است که نقش بسیار مهمی در کمال ادیان الهی و آسمانی دارد.

هفته وحدت در اذهان عموم مسلمانان جهان اعم از شیعه و سنی ازجایگاه والایی برخوردار است، ۱۷ ربیع الاول تولد حضرت محمد مصطفی (ص) نقطه عطفی در زندگی بشریت برای رسیدن به کمال و انسانیت است و اگر مردم جهان و مسلمانان در مسیر حیات خود به این شخصیت والا توجه داشته باشند راه سعادت و کمال را آن گونه که شایسته است طی خواهند کرد.

رهبر معظم انقلاب ۲۱ بهمن ۱۳۹۰ در دیدار مسئولان نظام و میهمانان خارجی شرکت‌کننده در بیست و پنجمین کنفرانس وحدت اسلامی فرمودند: «ما مسلمان‌ها برای اینکه راه هدایت را پیدا کنیم، کافی است شخصیت پیغمبر را بشناسیم. عقیده ما البته این است که همه بشریت از وجود پیغمبر باید استفاده کنند و می‌کنند، اما اولی‌به‌استفاده، ما امت اسلامی هستیم. این موجود عظیم، دارای خُلُق عظیم، این شخصیتی که خدای متعال او را برای بزرگترین رسالت دوران تاریخ بشر تربیت کرد. از اول تا امروز بشر به دنبال امنیت و آرامش بوده است، به دنبال عدالت بوده است، به دنبال اخلاق نیک بوده است، به دنبال ارتباط مستحکم با مبدأ آفرینش بوده است. این‌ها خواسته‌های اصلی بشریت است که از فطرت انسان بر میخیزد. مظهر همه این‌ها پیغمبر اکرم (صلّی اللَّه علیه و اله و سلّم) است. ما امت اسلامی امروز احتیاج داریم، به همه این خصوصیات احتیاج داریم.»

ضرورت وحدت و همدلی مسلمانان در منظر نبی اکرم (ص) همیشه مورد توجه قرار داشت و ایشان در طول حیات طیبه خود انسانها را به حفظ وحدت تشویق و ترویج می‌کردند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای ۲۴ آبان ۱۳۹۸ ضمن اشاره به لزوم وحدت شیعه  و سنی فرمودند: «ما در جمهوری اسلامی این هفته را، یعنی از دوازدهم تا هفدهم [ربیع‌الاوّل]را، به عنوان هفته‌ وحدت نامگذاری کرده‌ایم. این یک نامگذاری محض نیست، یک حرکت سیاسی و تاکتیکی هم نیست؛ این یک اعتقاد و ایمان قلبی است. جمهوری اسلامی به معنای واقعی کلمه معتقد به لزوم اتّحاد امّت اسلامی است».

برگزاری سمینارها و کنفرانس‌های بین‌المللی برای گرامیداشت هفته وحدت از دستاوردهای انقلاب اسلامی است که همه ساله با شور و حال خاصی توسط دوستداران حضرت محمد (ص) در دول و کشورهای مختلف جهان برگزار می‌شود. کشورمان ایران نیز با برگزاری کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی در انتقال پیام رحمت و مودت نبی مکرم اسلام اقدامات گوناگونی انجام داده است.

امسال اما برگزاری مراسم کنفرانس هفته وحدت با انتشار ویروس منحوس کرونا شرایط خاصی را تجربه می‌کند. ویروسی که به تعطیلی تجمعات و برنامه‌های مختلف در سطح جهان منجر شده و کشور ما نیز از این رویداد استثنا نیست. برگزاری مجازی کنفرانس وحدت اسلامی در طول سال‌های برگزاری اتفاق نو و بدیعی بود که به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در سطح جهان آغاز و در حال برگزاری است.

به گفته دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی؛ امسال در شرایطی که سفر و امکان ملاقات حضوری فراهم نبود تلاش کردیم تا با استفاده از ظرفیت فضای مجازی سی‌وچهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی را باشکوه‌تر از گذشته برگزار کنیم و خوشبختانه توانستیم در هفت فعالیت مختلف این دوره از کنفرانس را طراحی و مدیریت کنیم.

سی‌و‌چهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی اما به صورت مجازی و با حضور آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و حجت‌الاسلام والمسلمین حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی پنج‌شنبه هشتم آبان ماه سال جاری رسما آغاز به کار کرد.

محمدباقر قالیباف طی ارتباط ویدیویی در مراسم افتتاحیه این کنفرانس بین‌المللی که با استفاده از بستر رسانه و فضای مجازی برگزار شد گفت: هفته وحدت نماد همبستگی امت اسلامی و وحدت مسلمین از اصول اساسی و بنیادین اسلام به شمار می‌رود. در جهان متلاطم کنونی مسلمانان بیش از پیش به جای جنگ، ناامنی، واگرایی و تفرقه به صلح، تفاهم، آرامش، همبستگی و حرکت شتابان به سوی تمدن نوین اسلامی نیاز دارند.

قالیباف با اشاره به اینکه وحدت در جریان اصلی اسلام هیچگونه منافاتی با اختلاف نظر میان مذاهب ندارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران موضوع وحدت را به دقت دنبال کرده است، هر چند رسیدن به این هدف مهم آماج حملات تکفیری‌ها و داعشی مسلک‌ها قرار گرفته است. همانطور که افراطیون به نام اسلام عامل نزاع و درگیری بوده‌اند، در میان مسلمانان نیز برخی از اهل سنت و شیعه بدون درک مسائل اسلام بر طبل تفرقه می‌کوبند که هر دو جریان باید محکوم شوند.

وی بیان کرد: با درنظر داشتن تحولات جهان از علما و نخبگان و اندیشمندان جهان اسلام انتظار می‌رود ضمن آگاه سازی نسل جوان در حوزه اندیشه مکتب اسلام ناب عزیز با استفاده از همه ظرفیت‌ها از جمله فضای مجازی نقش خود را در راستای همبستگی ادیان الهی و رفاه مردم بیش از پیش ایفا کنند.

آیت‌الله مکارم شیرازی، نیز در پیام تصویری در سی‌و‌چهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، برگزاری کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی را از افتخارات و ابتکارات بسیار مهم دانست و گفت: این کنفرانس حرکتی مهم در برابر افراد ضد وحدت است که قیام کرده و پیام‌های وحدت آفرین را به جهان اسلام منعکس می‌کند.

این مرجع تقلید، پیام وحدت را پیام عقلانی و اختلاف را پیام شیطانی عنوان کرد و گفت: مردم پیام اخلاقی را بهتر از پیام شیطانی می‌پذیرند؛ بنابراین کنفرانس مزبور وظیفه بسیار سنگینی بر عهده دارد.

وی افزود: بهترین راه رسیدن به وحدت در نظر گرفتن آموزه‌های اسلامی به ویژه آموزه‌های قرآنی است. واقعا جای تعجب دارد کسانی که آموزه‌های قرآنی را می‌بینند، ولی در عین حال به آتش اختلاف دامن می‌زنند.

به گفته دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته بیش از ۱۶۷ شخصیت برجسته جهان اسلام از ۴۷ کشور و همچنین ۱۲۰ سخنران داخلی به صورت وبینار پیرامون موضوعات کنفرانس وحدت اسلامی سخنرانی می‌کنند.

شهریاری با اشاره به راهبرد‌های مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بیان کرد: ما همچنان در راهبرد‌های مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به دنبال هم‌افزایی ملل اسلامی هستیم. به نظر ما کشور‌های اسلامی و مسلمانان جهان می‌توانند در قدرت سیاسی مشارکت و در امنیت و هم‌افزایی دانش به هم کمک کنند تا موجبات رفع جهل، عقب‌افتادگی فرهنگی، بیداری اسلامی و ارتقا بینش سیاسی را پدید بیاورند.

طی روزهای گذشته و در خلال برگزاری سی‌وچهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی شخصیت‌های تقریبی و وحدتی بسیاری به ایراد سخنرانی پرداختند.

شیخ عکرمه صبری، خطیب مسجد الاقصی و رییس هیئت عالی اسلامی‌ فلسطین در سخنرانی خود در وبینار کنفرانس گفت: این مناسبت، مناسبتی سالانه و عطرانگیز است که در آن سالروز ولادت حضرت حبیب الله، نبی مکرم اسلام (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) را گرامی می‌داریم. پیامبری که خدای متعال، جایگاه و مرتبه اش را بالا برد، آنجا که در قرآن کریم در باره ایشان می‌فرماید: «ورفعنا لک ذکرا»؛ خدای تعالی، رسالت والا و فراگیر خود را بر دوش ایشان گذاشت و در این باره در قرآن می‌فرماید: «ما ارسلناک الا رحمة للعالمین».

خطیب مسجد الاقصی تأکید کرد: بلی. ایشان، رحمتی الهی هستند که به تمام بشریت تقدیم شده‌اند؛ نه فقط برای عرب زبان‌ها و مسلمانان، بلکه هدیه‌ای خدایی برای تمام بشریتند. ایشان، رحمتی برای همگان هستند. در نتیجه، مسلمانان می‌بایست که این مناسبت عطر انگیز را به منظور اقتدا به این پیامبر عالیقدر علیه الصلاة و السلام زنده نگاه دارند. ما همراه با زنده نگاه داشتن این مناسبت، باید سیره نبوی را در دستور کار خود قرار داده و هر خانه مسلمان را نصیحت و تشویق کنیم که یک کتاب از سیره نبوی داشته و در کنار قرآن کریم آن را خوانده و بدان عمل کنند.

عمار حکیم با تأکید بر این‌که وحدت، یکپارچگی و یکی کردن دیدگاه‌ها، برای هر گروه و برنامه‌ای اصل و اساس موفقیت است و وحدت مسلمانان، مدخل حقیقی به منظور موفقیت، یکپارچگی، قدرت و عزتشان است، گفت: بدون وحدت، قدرتی وجود ندارد. خداوند عزوجل در قرآن کریم می‌فرماید: «بسم الله الرحمن الرحیم، وجعلناکم شعوبا و قبائل لتعارفوا، ان اکرمکم عند الله اتقاکم، صدق الله العلی العظیم» این آیه شریفه، مضمون‌های بی شماری دارد و در آن مدخل مهمی برای فهم نیاز امت اسلام به مفهوم وحدت وجود دارد.

وحدت اسلامی، سرنوشت امت است و مانند سوخت موتور آن به منظور بازگشت به دوران اوج خود به شمار می‌رود

به گفته رییس ائتلاف عراقیون، وحدت اسلامی، سرنوشت امت است و مانند سوخت موتور آن به منظور بازگشت به دوران اوج خود به شمار می‌رود. ما، امتی هستیم که تمام پتانسیل‌های لازم را داریم تا یکی از امت‌های تولید کننده و خلاق باشیم حتی اگر در راس این امت‌ها و ملت‌ها قرار نگیریم. در سرزمین ما ثروت‌های بی شمار نهفته است؛ نیروی انسانی ما از کفایت و هوش سرشاری برخوردارند؛ جمعیت جوان و پرانرژی داریم و تمامی این ویژگی‌ها نیازمند افق دید وسیع و برنامه ریزی و اولویت بندی است. باید کمیته‌هایی وجود داشته باشد که این امور را پیگیری کند تا از اجلاس‌های وحدت، به یک واقعیت ملموس برسیم.

حضور بانوان نیز در سی و چهارمین کنفرانس وحدت اسلامی حائز اهمیت است، نشست وبیناری بانوان تقریبی با عنوان «همکاری‌های اسلامی در مواجهه با مصائب و بلایا» با حضور جمعی از بانوان فرهیخته از جمله این برنامه‌ها بود.

ژیلا مرادپور، از اساتید دانشگاه و حوزه استان کردستان گفت: اسلام دین حق و احقاق حقوق است؛ در آموزه‌های اسلامی برای هر چیزی به اندازه خودش بهاء داده شده است و این یعنی عدل.

به گفته این استاد حوزه اسلام برای حل معضلات و مشکلات مختلف راهکار‌های مختلفی دارد، برای نمونه برای مقابله با بیماری واگیر دار به قرنطینه و فاصله اجتماعی تاکید می‌کند؛ آن چه درباره پروتکل‌های بهداشتی توصیه شده است، در دین نیز به آن توصیه شده است؛ در کنار رعایت پروتکل بهداشتی و توصیه دینی، باید توکل به خدا داشت و در این موضوع صبور باشیم.

«فاضله فاضلی»، مدیر حوزه علمیه خواهران تایباد هم در این نشست به بررسی نقش رسانه‌های اسلامی در ترویج فرهنگ همیاری پرداخت و گفت: رسانه‌ها می‌توانند نقش اساسی در سلامت جامعه داشته باشد؛ امروزه با افزایش جمعیت، رسانه‌ها رسوخ بیشتر داشته و تأثیر بیشتری بر سلامت افراد دارند.

مدیر حوزه علمیه خواهران با بیان این که امروز در عصر انفجار ارتباطات و اطلاعات هستیم، بیان داشت: گویا نظریه دهکده جهانی در حال تحقق است؛ در این شرایط حساس جهان، رسانه‌های اسلامی باید به دنبال ترویج فرهنگ همیاری باشند.

کنفرانس وحدت اسلامی تنها برگی کوجک از تلاش‌های صورت گرفته برای بیان اخلاق و کرامت انسانی و فضائل رسول اکرم (ص) است تا دنیا بداند آنچه باعث رشد و تعالی انسان است چیزی جز توسل به ساحت مقدس نبی مکرم اسلام و آل مطهر ایشان نیست.

سی‌و‌چهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی به صورت مجازی از روز پنجشنبه ۸ آبان افتتاح شد و تا ۱۷ ربیع الاول ادامه خواهد داشت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *