صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عواملی که بارداری را پر خطر می‌کند

۱۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۰:۰۱
کد خبر: ۶۷۰۳۵۲
یک جراح و متخصص زنان و زایمان در رابطه با علل بوجود آمدن بارداری‌های پرخطر گفت: سن، وزن، بیماری‌های زمینه‌ای مادر از جمله عوامل بارداری‌های پرخطر و ناهنجاری‌های جنینی است و برای پیشگیری از این موضوع باید به پزشک مراجعه شود.
_ ایسنا نوشت: دکتر سودابه کاظمیگفت: سن بالا یا سن خیلی کم مادر در زمان بارداری معمولا بالای ۳۵ سال و کمتر از ۱۶سال، وزن خیلی بالا یا کم وزنی شدید مادر، هرگونه بیماری زمینه‌ای مادر اعم از فشارخون، دیابت، بیماری کبدی یا کلیوی مزمن، صرع، ناراحتی گوارشی، جفت سر راهی و ... از عوامل موثر در بارداری‌های پرخطر و ناهنجاری‌های جنینی است.
 
جراح و متخصص زنان و زایمان، نازایی با بیان اینکه حاملگی بطور کل یک پدیده فیزیولوژیک در زندگی زنان بشمار می‌رود اظهار کرد: گاه بارداری‌ها نیاز به مراقبت و توجه ویژه و خاص دارند که در واقع جزو حاملگی‌های پرخطر محسوب می‌شوند.
 
وی با بیان اینکه بارداری‌های پرخطر به آن دسته از بارداری‌هایی اطلاق می‌شود که شرایطی غیر از شرایط فیزیولوژیک و نرمال است که در بارداری پیش می‌آید تصریح کرد: عوامل خطر یا مربوط به مادر، یا جنین یا در مجموع شرایط بارداری به نحو مطلوب و معمول پیش نمی‌رود.
 
جراح و متخصص زنان و زایمان، نازایی با تاکید بر اهمیت انجام غربالگری در بارداری گفت: غربالگری در بارداری جهت تشخیص سندرم داون (منگولی یا تریزومی ۲۱) و چند نوع ناهنجاری ژنتیک دیگر بکار می‌رود.
 
کاظمی یادآور شد: اغلب جنین‌هایی که ناهنجاری کروموزومی و ژنتیکی دارند در همان دوران جنینی از بین می‌روند؛ یعنی خود بخود سقط می‌شوند و در واقع انگار بدن یک مکانیسم دفاعی دارد که نمی‌گذارد جنین ناهنجار رشد کند یا حتی اگر بدنیا بیایند حداکثر در یک تا دوسالگی فوت می‌کند.
 
وی خاطرنشان کرد: سندرم داون جزو معدود ناهنجاری‌هایی است که جنین بدنیا می‌آید و ممکن است سال‌های سال زنده بماند و رشد کند، اما با انواع و اقسام ناهنجاری‌ها و مشکلات طبی و ... که هم بار سنگین مالی برای خانواده و نهایتا جامعه دارد و هم بار روانی بسیار شدید برای خانواده.
 
جراح و متخصص زنان و زایمان، نازایی ادامه داد: کشور‌ها برای کاستن بار روانی و اقتصادی در خانواده و جامعه، روش غربالگری و تشخیص پیش از تولد این ناهنجاری‌ها را پیشنهاد می‌کنند.
 
وی سونوگرافی و تست‌های آزمایشگاهی را از راه‌های تشخیص این بیماری عنوان و خاطرنشان کرد: سونوگرافی nt شامل تعیین ضخامت پشت گردن جنین است که در سن بارداری ۱۱ الی ۱۳ هفته انجام می‌شود و سونوگرافی آنومالی اسکن در سن بارداری ۱۸ هفته انجام می‌شود.
 
کاظمی تست‌های آزمایشگاهی را شامل روش‌های اسکرینینگ و روش تشخیص نمونه برداری از جفت یا همان آمنیوسنتز برشمرد و گفت: سن بالا یا سن خیلی کم مادر در زمان بارداری معمولا بالای ۳۵ سال و کمتر از ۱۶سال، وزن خیلی بالا یا کم وزنی شدید مادر، هرگونه بیماری زمینه‌ای مادر اعم از فشارخون، دیابت، بیماری کبدی یا کلیوی مزمن، صرع، ناراحتی گوارشی، جفت سر راهی و ... از عوامل موثر در بارداری‌های پرخطر و ناهنجاری‌های جنینی است.
 
وی یادآور شد: مشکلات رحمی شامل سیستم تناسلی مثل میوم رحمی یا رحم چندشاخ و ... هم جزو این دسته از بارداری‌ها محسوب می‌شوند.
 
کاظمی در پایان خاطرنشان کرد: به مادرانی که بیماری زمینه‌ای دارند یا دارو مصرف می‌کنند و یا هریک از مواردی که به آن اشاره شد را دارند، حتما قبل از باردار شدن با پزشک مشورت کنند و در صورت باردار شدن حتما تحت مراقبت متخصص زنان و زایمان و یا پریناتولوژیست باشد.
 
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *