وزیر کشور: قوه قضائیه برای برخورد با ناقضان پروتکلهای بهداشتی آمادگی دارد
وی ادامه داد: عناصر و عواملی که غیر از درمانگاهها میتوانند به قرارگاه کمک رسانی کنند، نیروهای بسیج هستند که عناصر آموزش دیده و فعالی هستند و هلال احمر هم باید قوی کمک کند و مساجد برخوردار از امکانات بهداشتی و درمانی هم بایدکمک کنند. ظرفیت خیرین و سمنها را نیز باید فعال کنیم.
وزیر کشور درباره ضرورت استفاده از ماسک نیز گفت: وزارت صمت متولی تامین ماسک است. در صحنه عمل گلایهمندی از دسترسی و نحوه توزیع ماسک مطرح است که باید کمک کرد تا این مشکل حل شود. بحث نیاز ارزی برای تامین ماسک که در این جلسه مطرح شد باید حل شود چراکه ماسک باید به وفور در دسترس باشد.
رحمانی فضلی عنوان کرد: کمیتههای زیرمجموعه قرارگاه باید ظرف یک هفته موارد و اقدامات انجام شده خود را در قالب گزارش به ما تحویل بدهند و موانع را هم بنویسند تا در کارگروهها بررسی شود.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم در مبارزه با کرونا موفق شویم باید با وحدت و هماهنگی پیش برویم، افزود: همواره تلاش ما بر اجماع و اقناع بوده است. در این راستا صداوسیما خوب به میدان آمده است و اطلاع رسانیهای خوبی داشته است.
رئیس قرارگاه عملیاتی مبارزه باکرونا گفت: با توجه به اینکه بحث سلامت مردم مطرح است، هرجا کوتاهی و نقض رعایت پروتکلها صورت میگیرد باید برخورد کنیم. قوه قضاییه ظرفیت و آمادگی لازم برای برخورد قانونی را تاکنون داشته است.
وی تاکید کرد: ظرفیت سپاه در شبکههای اجتماعی بسیار بالاست و در اطلاع رسانی و آموزش میتواند کمک زیادی به قرارگاه داشته باشد. البته نیروی انتظامی هم میتواند در این راستا کمک رسان باشد و باید از ظرفیت همه این دستگاهها و وزارت ارشاد در کمیته اطلاع رسانی به صورت هم افزا استفاده کنیم.
رحمانی فضلی عنوان کرد: وقتی در حال بررسی مصوبات ستاد ملی کرونا بودیم متوجه شدیم برخی مصوبات متولی و همچنین ضمانت اجرایی ندارند؛ لذا از این پس هر طرح بایدمتولی، معین و زمانبندی دقیق داشته باشد.
وزیر کشور با تاکید براینکه مدیریت انتظارات هم باید واقع بینانه صورت بگیرد، گفت: وقتی در این زمینه موفق میشویم که غربالگری و تشخیص را در سطح وسیع انجام دهیم؛ زیرا اگر این بیماری در روزهای اولیه تشخیص داده شود، با بستری و مراقبت در منزل حل میشود.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه هرکسی مبتلا شد باید تحت نظرش داشته باشیم، گفت: سامانه رصد و پایش مبتلایان به کرونا کمتر مورد توجه بود که وزیر بهداشت مژده دادند این سامانه فعال تر شده است و از این پس بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
وی با اشاره به ضرورت ابلاغ مصوبات قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا بیان داشت: اطلاع رسانی در خصوص مصوبات قرارگاه باید دقیق و به موقع صورت گیرد و به طور مثال شبکه اصناف باید سریع مصوبات را به صنوف برسانند و ظرف ۲۴ ساعت همه باید از تصمیمات و مصوبات مطلع شوند.
وزیرکشور با بیان اینکه آمار فوتیهای ناشی از کرونا باید کاهش یابد، تاکید کرد: با این طرح غربالگری و تشخیص گسترده که در وزارت بهداشت اجرا می کنند، قطعا تعداد مبتلایان زیادتر میشود زیرا دامنه غربالگری زیاد میشود اما چون تشخیص مبتلایان در مراحل اولیه صورت می گیرد، تعداد فوتیها کم می شود.
رحمانی فضلی گفت: استانداران و فرمانداران موظف هستند با سیاستهای قرارگاه هماهنگ باشند.
وی درخصوص درخواست افزایش کمیته ها در قرارگاه عملیاتی نیز اضافه کرد: امکان افزایش کارگروهها و کمیتهها وجود ندارد، دوستان باید با جدیت و قاطعیت مصوبات را اجرایی کنند چرا که عملکرد آنها در کمیتهها و استانها و شهرستانها رصد میشود.