صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

راهکاری برای کاهش نرخ تورم| بی برنامگی عامل اصلی مشکلات اقتصادی

۱۱ آبان ۱۳۹۹ - ۰۷:۳۰:۰۵
کد خبر: ۶۷۰۱۳۶
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
کارشناس اقتصادی گفت: با تشکیل ستادی با برنامه‌ریزی مدون و تغییر سیاست‌گذاری در بدنه اقتصاد می‌توان راهکار‌های مؤثری در راستای کاهش نرخ تورم ارائه کرد.

میرمحمد حشمتی در گفت‌وگو با میزان، در خصوص راهکار‌های کاهش نرخ تورم اظهار کرد: باید در اقتصاد کشور یک سازمان یا ستادی زیرنظر ۳ قوه تشکیل شود و برنامه‌ریزی مدون در بخش‌های مختلف اقتصادی برای کاهش شاخص‌های مهمی، چون تورم را در دستور کار قرار دهد.

این کارشناس اقتصادی گفت: تا زمانی که تصمیمات اتخاذ شده در کشور در بخش اقتصاد آنی و مقطعی باشد شرایط اقتصاد بهبود نخواهد یافت.

وی افزود: با تشکیل این ستاد و برنامه‌ریزی‌ها می‌توان با تغییر سیاست‌گذاری در بدنه اقتصاد و تغییر اندیشه راهکار‌های مؤثری در راستای کاهش نرخ تورم ارائه کرد.

حشمتی تأکید کرد: برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در این ستاد همواره باید پایش شود و برنامه‌ریزی‌ها باید بلند مدت و حداقل ۵ ساله در نظر گرفته شود تا راهگشا باشد.

این کارشناس اقتصادی مشکل بی‌برنامگی در کشور را یکی از معضلات اقتصاد کشور دانست و گفت: نگاه به مسائلی از جمله انتخابات آمریکا بی‌برنامگی در بخش‌های مختلف اقتصادی کشور را بیشتر نشان می‌دهد چرا که در حال حاضر مردم دچار آفتی به نام انتظار شدند و این آفت در بدنه سیاست نیز دیده می‌شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد نرخ تورم در فروردین ماه ۹۶ با رقم ۹ درصد تک رقمی بوده و تا اردیبهشت ۹۷ روند تک رقمی خود را حفظ کرده، اما تازه‌ترین آمار نشان می‌دهد نرخ تورم در مهرماه ۹۹ به عدد ۴۱.۴ درصد رسیده است.


یعنی خانوار‌های کشور به طور میانگین ٤١.٤ درصد بیشتر از مهر ١٣٩٨ برای خرید یک «مجموعه کالا‌ها و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند.

همچنین نرخ تورم نقطه‌ای گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» با افزایش ٩.٠ واحد درصدی به ٤٠.٥ درصد و گروه «کالا‌های غیر خوراکی و خدمات» با افزایش ٦.٠ واحد درصدی به ٤١.٩ درصد رسیده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *